Женен съм, но влюбен в друга

• 67 528
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Авторът не си ли би камшика мноооого, много отдавна? Кво продължавате да му отговаряте ... Laughing

# 211
  • Sofia
   Кое не е ясно, Love!? Не съм съгласна, че сексуалният заряд е в основата на връзката – да, важен е до голяма степен, но не е в ядрото на отношенията. Естествено, че говоря от лично моя гледна точка, не ангажирам никого с мнението си, както е модерно да се казва. Мога без секс, но без нежност, уважение, топлота – не. Ако утре, да не дава Бог, се случи така, че любимият няма физическата възможност да прави повече секс, не мисля, че ще ми е огромна драма.

Конкретната реплика, която подхвърлих към изказването на Pollux, целеше да оспори твърдението, че няма начин да си влюбен в човек, с когото не си имал физически контакт. Ами, това съвсем не е общовалидно. Изпитвала съм чувства към абсолютно всичките си гаджета, далеч преди да консумираме отношенията си в леглото. При мен винаги, абсолютно винаги хлътването, разтърсващите усещания, пламъкът са предхождали физическото измерение на връзката. Приемам секса просто като естествено следствие от привличането между двама ду́ши, не като повод за влюбване. До човек е, не до брой партньори или житейски опит. Така че абсолютно допускам, че е възможно авторът да се е влюбил в жена, с която не е спал. Знам и за други такива случаи. Peace

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 18:14 от The Black Cat

# 212
  • София
За мен звучи абсолютно инфантилно да се влюбиш в някого без секс. Физическата/сексуална съвместимост е най-важното нещо в любовта и връзката. Това е основата на химията наречена любов.
Платоничната любов е за 14-годишни момиченца, а не за зрял мъж.
Така става когато се женят без да имат възможност да пораснат и съзреят емоционално, да придобият любовен опит....Получават се инфантилни мъжленца.
Стига, де, по тази логика, не бива дори да ти хареса някой, ако не си спала с него.
Че нали първо " хвърляш око" на обекта, после го помирисваш, контактуваш извън креватно и извън наклонено дърва в парка, пък после си лягаш........
Не, че няма и скъсени процедури от типа " първо секс, после се запознаваме", ама да твърдиш, че само химията в секса е основата на химията любов, е малко пресилено.
За мен си е просто химия на страстта и повярвай- мъжете от пуберски години чукат за бройка, не за емоционално съзряване.........

# 213
По тройка на разсъмване един петък се обади жена, която споедели, че е имала еднократна нощ с някакъв дебеланчо, като по принцип не си представяла, че ще спи с дебеланчо, щото не я привличали, дори обратното, но пък така се случило сега, алкохол ала бала.
Та въпросната сподели, че такъв секс и направил тая нощ, че сега се чудела как да го намери хахахахах
Та секса си е баш много важен за пълноценна връзка.

# 214
Когато бях на 20 години се влюбих в един мъж. Правихме невероятен секс и много го обичах. Имам принципи да не спя с женени мъже. Не, не успях. Той разруши всички задръжки и принципи. Мина време, случки и събития, спряхме да се виждаме и страстите утихнаха. Не съжалявам, че правих любов с него. Заслужава си да се изживее.

# 215
Има много хора, които "могат и без секс", но това е признак на лошо здравословно състояние или старчески изменения. Силно се съмнявам че такива хора въобще знаят що е любов. Във всеки случай не и в истинския смисъл на думата. И съвсем пък това е недопустимо за мъж.

Цитат
Стига, де, по тази логика, не бива дори да ти хареса някой, ако не си спала с него.

Да ти харесва не значи да го обичаш. Това са много различни неща. Любовта е биохимична реакция и нейната основа е именно сексът. Не съм казвала че от него се започва връзка, но че от него започваш да обичаш. Преди секс да твърдиш че обичаш някого е абсурдно. Той може да е тотално несъвместим с теб в леглото, да има отблъскващи полови органи, хигиенни навици, да излъчва отблъскваща миризма, да има неадекватно поведение или желания които изобщо не допускаш и са много далече от твоите представи за норма и т.н. Човек който е по-разкрепостен в секса и има нужда от по-специфични неща, няма да бъде щастлив с консервативен. Този който има собствен вроден биологичен ритъм по 2-3 на ден, едва ли ще е щастлив с такъв който "може и без секс".
Всичко в любовта започва и свършва със секс.

# 216
  • Sofia
Той може да е тотално несъвместим с теб в леглото, да има отблъскващи полови органи, хигиенни навици, да излъчва отблъскваща миризма, да има неадекватно поведение или желания които изобщо не допускаш и са много далече от твоите представи за норма и т.н.

Така, като ви чета, направо се чудя как ли актьорът Ивайло Захариев се е навил даже да се ожени за приятелката си, още преди изобщо да са се целунали (за секс да не говорим). Laughing Явно е някакъв извънземен организъм.

# 217
Редно е да разбереш, че има различни хора.
И о да, несъвместимости може да има. Имал съм гадже, която беше толкова тясна, че просто не беше приятен секс. С такава жена цял живот няма как. Да не говорим за обратният случай, как си го представяте? Упражненията на Кегел ли ще прави цял живот?

# 218
  • Sofia
   За пръв път чувам мъж да страда от клаустрофобия, щом иде реч за секс. Wink

# 219
Малка си , за това. Бързо ще се повторя, хората са различни, разберете го. Едни харесват едни неща, други, харесват други.

# 220
  • където мечтите се сбъдват
Редно е да разбереш, че има различни хора.
И о да, несъвместимости може да има. Имал съм гадже, която беше толкова тясна, че просто не беше приятен секс. С такава жена цял живот няма как. Да не говорим за обратният случай, как си го представяте? Упражненията на Кегел ли ще прави цял живот?
След като роди ще се оправи  Peace

# 221
  • Сф
   Така, като ви чета, направо се чудя как ли актьорът Ивайло Захариев се е навил даже да се ожени за приятелката си, още преди изобщо да са се целунали (за секс да не говорим). Laughing Явно е някакъв извънземен организъм.
E.аси примера даде! Те са крайни евангелисти, да не кажа сектанти . Съвсем друг им е преоритета. Те и да не си паснат все тая, бог е над всичко и толкова.
А иначе за тези люде вкл.бгмама, къде секса не е важен, като/ако попаднат на някой да си паснат друга песен ще запеят.Добре, че мъжете не са такива и пробват цял живот! Party

# 222
Аз не разбирам хората, за които секса не бил от значение. Няма ли секс - има проблем. Дали той ще е причина за липсата, или липсата ще доведе до проблем... винаги нещо не е наред. Е, разбира се не е хубаво да става по задължение, или ако единия е наистина уморен, другия да го тормози.. Но като цяло връзка без секс... според мен нещо куца ....

# 223
Не мисля, че Black cat имаше предвид връзка без секс. Става въпрос,  че можеш да изпитваш силни, истински чувства към някого без да си правил секс с него и без да си на 14-15. Моята "голяма любов"  е много близък приятел, с който съм имала най-силната емоционална връзка през живота си. Едва ли ще ми се случи тепърва с някой друг. Естествено, за да има връзка, трябва да има химия и физическо привличане също. За мен ги имаше, за него - не. И затова не сме били заедно. Но съм го обичала, за разлика от други, с които съм правила страхотен секс. Иначе, при изневяра,много по-трудно се поправят нещата, когато има чувства,  даже и да не се е стигнало до секс. Има доста писано за emotional affair и защо може да е разрушителна за брака.

# 224
Съгласна съм  Peace Ако мислите са ти някъде другаде постоянно едва ли би бил пълноценен във връзката си ... не само сексуално, а и просто като присъствие. Никой от двамата няма да се чувства щастлив.
Сега се сетих нещо по темата обаче. Много от жените, когато им липсва внимание от мъжа им, започват да го търсят навън. Но не винаги се стига до изневеря защото те не са склонни на това. Получават необходимото им - флирт, срещи, внимание, комлименти, подаръци... всичко, което в даден момент се е изпарило от дома им! Че дори и доза тръпка от това мъжа им да не разбере. Но от друга страна все пак е семейството. А каквото и да си говорим, жената е в основата му и тя не би го разрушила с лека ръка, най-малко заради детето си  Wink Докато при мъжете това сякаш не е  така и на тях им се струва много по-лесно да напуснат дома и семейството, тя жената нали ще се грижи за детето, а те да си изживяват страстите....
Та и в случая ми се струва, че автора ( макар да избяга от темата) се е подхлъзнал доста, докато жената стои здраво стъпила на земята и не би допуснала да си развали семейството.

Общи условия

Активация на акаунт