Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 246
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте Simple Smile

Някой дали има представа това пръчковидно сукулентно как се казва?

# 556
  • в огледалото на живота
Здравейте Simple Smile

Някой дали има представа това пръчковидно сукулентно как се казва?

Еуфорбия тирукали
Много непретенциозно и лесно за отглеждане  Peace

# 557
  • София
Имам Аустралис, Карноза, Белла, Ред бътън и Мелифлуа  Crazy

Имам много видове хои, доста от тях са малки. Миналата година закупих семена на хоя Мелифлуа и се оказа,че е най-обикновена трева.  Mr. Green Мисля, че дадох 10 лв. за 2 бр. семена...не помня вече.

# 558
Много ти благодаря, Дев    bouquet

# 559
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
надминах себе си  Crazy

насяла съм нещо пролетта и ме домърза да изсипя пръстта в някоя салксия.
сега там са поникнали милиони растения, а аз нямам никаква престава какви са. Crazy

подозренията ми са за семената на едната циклама Blush та ако някой е виждал бебе циклама да си каже  Blush

# 560
  • Euskal Herria
подозренията ми са за семената на едната циклама Blush та ако някой е виждал бебе циклама да си каже  Blush
При мен сега почна да излиза цикламата, мислех, че успешно съм я уморила. Ама не - само е спяла, милата. В момента пълни сандъчето с листа, саморазсяла се е за последните 2 години. Ако трябва - да снимам какво имам?

# 561
моите циклами заспиват и се събуждат когато им скимне  Blush едната спа два пъти това лято Blush
нови листа избиват от много места по луковицата, не както в началото само от средата  Peace

# 562
  • Euskal Herria
Избиват листа и откъм стените на сандъчето, в средата - където си беше, с една дума - отвсякъде Simple Smile.  Утре на светло ще снимам.

# 563
st. Dobri - много благодаря Simple Smile ще направя втория начин. Предполагам все пак трябва да го поливам от време на време, нали?  Blush

# 564
  • Euskal Herria
st. Dobri, това са моите циклами. Оставени на самотек цяло лято, засушени, добре опечени от слънцето... ама упорити - пак избиват.  Grinning. Преди това две години нонстоп цъфтяха, докато бяхме в България за отпуската всичко беше изгоряло, помислих, че повече цвете няма да имам. Ама ей на - напук на мен, излизат  Grinning.
Скрит текст:

На тях даже и пръстта не съм сменяла, откакто са засяти.

# 565
st. Dobri - много благодаря Simple Smile ще направя втория начин. Предполагам все пак трябва да го поливам от време на време, нали?  Blush

ако е в мазе и няма парно може да не се налага да се полива. Thinking

яна  Crazy това в ъгълчетата трябва да са малки цикламки
моите са съвсем бебета  Blush показала съм ги е предишния пост  Blush

а твоите навън ли зимуват? моите ги мъча вътре всяка зима.  Blush

# 566
  • на острова на мечтите
Ето новият  цвят на стерлицията

и новата циклама Wink
Уви,пак са на 90 градуса,пардон.

# 567
  • София
Момичета, препоръчайте ми онлайн магазин, в който да има голям висок цветарник. Благодаря предварително.

# 568
Привет.Влизам за съвет. Преди седмица си купих коледен кактус.  Heart Eyes Преди години имах,но беше голям и нямах ядове с него. Този обаче май не е добре.  Rolling Eyes Сложих го на прозорец,но слънце не го пече,не е и много топло в помещението. Поливам умерено,така четох,но вместо да му цъфтят тези пъпки,те взеха да падат преди да са се развили. Confused Уж се гледа лесно този кактус,а аз май ще го уморя.  Embarassed Дайте съвет какво да го правя. Слагам го в скрит текст ,че през таблета се измъчих с тази снимка.  Blush
Скрит текст:

# 569
  • плевен
Извинявам се ,че досаждам и в тази тема,но никой не ми отговори в другата и повтарям питането:

Далиите ми са още зелени и дори имат  пъпки.Аз не очаквам да цъфтят,но как да ги вадя!?
Да чакам ли да паднат слани и тогава стеблата и листата ще се попарят........и не знам какво да правя?
Моля,помагайте.За първа година гледам далии,а освен това тепърва прохождам в земеделието.

Общи условия

Активация на акаунт