Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 275
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Имам една драцена, тази на която казват бамбук на щастието. Гледам я във вода само в стъклен съд. Но корените й много порастнаха, ще трябва да я преместя в по-голям съд. Това не ме притеснява, а състоянието им - жълтеят и корените и листата. Изгниват и стъбла /тя е от тези по много стъбла заедно/. С какво са подобря състоянието й - с някакво подхранване или?

Някой има ли желание да ми помогне?  Praynig

# 541
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам една драцена, тази на която казват бамбук на щастието. Гледам я във вода само в стъклен съд. Но корените й много порастнаха, ще трябва да я преместя в по-голям съд. Това не ме притеснява, а състоянието им - жълтеят и корените и листата. Изгниват и стъбла /тя е от тези по много стъбла заедно/. С какво са подобря състоянието й - с някакво подхранване или?

Някой има ли желание да ми помогне?  Praynig

този и нему подобните са аранжировки, които не могат да изкарат дълго във вида, в който са купени  Blush

можеш да го "развалиш", да избереш тези, които са свежи и зелени да си ги засадиш и гледаш като обикновени драцени, каквито са те всъщност.
можеш и да се опиташ да махнеш изсъхналите и да поддържаш останалите във вода, но няма да е за кой знае колко дълго.
най-дълговечният ми бамбук на щастието изкара година някъде и си замина.  Peace беше едно стръкче от най-дългите и завити, но няма как да е вечно само във вода  Hug

Здравейте Simple Smile

Наскоро ми бе подарен прекрасен Лилиум в саксия. Сега цветовете паднаха и стърчат само "пръчки". Предполагам, че трябва да ги отрежа. Освен това цветето е все още в пластмасова саксия. Какво точно да направя, за да мога де се радвам на прекрасните му цветове и аромат и догодина?  Hug

лилиумът е градинско цвете  Peace за да цъфне по такова необичайно време е обгрижван специално, подхранван, форсиран и всичко друго, за което можеш се сетиш.

сега имаш два варианта: да го засадиш в градината и догодина през лятото да му се радваш пак; или да го оставиш в саксията, някъде на тъмно и умерено влажно и топло, където да презимува, а напролет да изкараш саксията на балкона и да започнеш със събуждането.

вторият начин не е 100%  сигурен, защото в саксия може да измръзне (ако температурата е под 0), или да се пресуши, ако е много топло и сухо, или да тръгне ненавреме, ако е влажно... а и форсирането сигурно ще окаже влияние  Hug

# 542
  • София
Здравейте, имам 2-3 резника от Хоя. Имат и коренчета, ако някой иска - подарявам.
Пишете на лични, ако искате.

От най-разпространения вид ли е - хоя карноза?

# 543
  • ГО
Здравейте, имам 2-3 резника от Хоя. Имат и коренчета, ако някой иска - подарявам.

Аустралис 🤗

# 544
  • София

Аустралис 🤗

Красиво цъфти! Аз имам 3 саксии с Аустралис. Simple Smile

# 545
  • ГО
Имам Аустралис, Карноза, Белла, Ред бътън и Мелифлуа  Crazy

# 546
  • на острова на мечтите
О,колко новини и красоти. Чудесни цветя.
Аз последно си закупих една червена циклама,защото си мислех,че старата няма да покара   Mr. Green Е, покара JoyНещо де,сега ще имам бяла и червена.
Нямам време до направя снимки,но ще гледам да се организирам.
Имам пъпки на камелията PartyСлед много опити и разочарования от предишни покупки,тази оцеля. Рецептата е, ръждив/и гвоздеи в пръстта Peace

# 547
  • ГО
Подарени  😇

# 548
Скрит текст:

Някой има ли желание да ми помогне?  Praynig

този и нему подобните са аранжировки, които не могат да изкарат дълго във вида, в който са купени  Blush

можеш да го "развалиш", да избереш тези, които са свежи и зелени да си ги засадиш и гледаш като обикновени драцени, каквито са те всъщност.
можеш и да се опиташ да махнеш изсъхналите и да поддържаш останалите във вода, но няма да е за кой знае колко дълго.
най-дълговечният ми бамбук на щастието изкара година някъде и си замина.  Peace беше едно стръкче от най-дългите и завити, но няма как да е вечно само във вода  Hug

Здравейте Simple Smile

Наскоро ми бе подарен прекрасен Лилиум в саксия. Сега цветовете паднаха и стърчат само "пръчки". Предполагам, че трябва да ги отрежа. Освен това цветето е все още в пластмасова саксия. Какво точно да направя, за да мога де се радвам на прекрасните му цветове и аромат и догодина?  Hug

лилиумът е градинско цвете  Peace за да цъфне по такова необичайно време е обгрижван специално, подхранван, форсиран и всичко друго, за което можеш се сетиш.

сега имаш два варианта: да го засадиш в градината и догодина през лятото да му се радваш пак; или да го оставиш в саксията, някъде на тъмно и умерено влажно и топло, където да презимува, а напролет да изкараш саксията на балкона и да започнеш със събуждането.

вторият начин не е 100%  сигурен, защото в саксия може да измръзне (ако температурата е под 0), или да се пресуши, ако е много топло и сухо, или да тръгне ненавреме, ако е влажно... а и форсирането сигурно ще окаже влияние  Hug

Благодаря за съветите  bouquet
Ще се чувства ли по-добре в почва? Четох, че във вода се гледат и затова и така я държа...

# 549
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте дами!
Да напомня за себе си с една красива придобивка

И фалшивите ми ягодки пак вързаха (не са отровни като...)нали

# 550
Лилиумите зимата престояват заровени на тъмно и хладно, даже студено. Нали под земята е така.
Ако луковицата е на влажно и топло, тя ще се подлъже, че е пролет, но синхрона в природата има сезони, през които многогодишните трябва да минат.
Аз не бих къткала лилиуми ако нямам двор. Първо, че луковиците са здраво форсирани(щом цъфтят сега) , може би заровени в двор ще стигнат до другият сезон, но в къщи...
Втората причина-пак ще ги продават пролетта и галимацията не си струва.
Те и двора хибридите не оцеляват много години, лилиумите лесно гният. Устойчиви са само старите сортове.
Друг вариант е в саксия голяма на балкона , като саксията е изолирана със стиропор и оскъдно поливане в дни без отрицателни температури.

# 551
  • Euskal Herria
Упорито се боря с едни зелени гъсеници, които не знам откъде се появяват. Миналата година така ми умориха и тагетес, и мушкато, и петунии...
Тази година с гореща вода и веро измих сандъчетата, изцяло нова пръст сложих и купих нови цветя. И пак се появиха. Листата са проядени от долната част - стават като прозрачни, на дупчици. Самите цветни пъпки изсъхват - не всички цветчета се отварят. И се появяват зелени гъсеници. Миналата година тагетесът направо все едно изгоря - така се съсухри.
Направих си разтвор сега, напръсках листата и почвата. Но не знам какво още мога да направя.
Приемам всякакви съвети.

# 552
Освен тежката артилерия Нуреле, другият вариант (био) е редовно пръскане пролетта и лятото с масла от портокал, лавандула, чаено дърво, нийм и т.н.
Т.е. ключа е в профилактиката.

# 553
  • Euskal Herria
Благодаря! Ще видим кой кого  Wink.  Докато се ориентирам тук сред препаратите, дано съм взела правилния. В предишната квартира нямах тези проблеми.
Ето това ползвам:

# 554
Имам шефлера, която навън под дърветата се развива много добре, но когато я внеса вътре и листата ѝ оредяват значително. Явно в мен е проблемът, но какъв?

Общи условия

Активация на акаунт