Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 590
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не се сещам за някой от познатите и приятелите ми, който да гледа цветя. Всички ми се чудят защо се занимавам, въпреки  че аз съвсем любителски. И как да им обясня, че като станеш в някоя юнска сутрин и видиш някое от цветята ти така разцъфтяло имаш чувството, че и то те обича Simple Smile
Така ме зарадва днес каменното ми цвете, на което завъртях малко саксийката, за да видя как е от другата страна, а то се оказа много щастливо.

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 09:31 от Geraldine

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прекрасно начало на деня и седмицата  Hug

Скрит текст:
двете горе май са прецъфтели. изчакай да видиш дали ще направят семенни кутийки и ще можеш да си засееш нови растения Peace

# 107
  • София
Благодаря,незнаех, че правят кутийки, ще почакам търпеливо  Grinning

# 108
 Blush само ако нещо е минало и ги е опрашило  Blush

засяването и развъждането от семенце е много вълнуващо. много по-вълнуващо от купуването от магазина. Peace
но по-бавничко и с променлив успех  Blush

# 109
  • София
Да, определено е много приятно усещането да си посееш нещо и то да поникне. На терасата имам много нацъфтял Флокс, който е от семе , а сега е напъпило за първи път и мушкатото ми от семе, за  което ми се смееха, че ще  сея като то,кова лесно се прихваща.
А каменното цвете  не ми се ще да изнасям навън , за да го опрашват, тук му е толкова добре, че даже си мислех дали да не внеса и старото растение, от което си го прихванах, но да взема да оставя него навън за опрашване  Grinning

# 110
каменното цвете е като стайната теменужка (сентполията)  Blush не обича да му духа, да му вее и вали  Blush
в стайна обстановка му е по-добре. Peace

не знам как е станало опрашването при мен, но покълването се оказа много лесна работа. сложнто дойде после. ако се преполива загиват, ако засъхне - пак.

но с мерак всичко става  Hug

# 111
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте! За днес съм първи...?
Зарадвах днес половинката с Еустома. Лилава - любимият и цвят!

Красиви са ,нали... newsm51

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 18:50 от midkoo

# 112
  • Карлово
Направо прекрасни.

Тагетесът подрязва ли се за да изглежда като в общинските градинки? Щото моят расте както му харесва. Едни стръкчета високи, други не. От един вид са.

# 113
Направо прекрасни.

Тагетесът подрязва ли се за да изглежда като в общинските градинки? Щото моят расте както му харесва. Едни стръкчета високи, други не. От един вид са.

има нискостеблен и с високо стъбло  Peace
в градинките са от нискостеблените  Peace

# 114
  • Карлово
Аз точно това поясних, посадих нискостеблен, но някои корени са средно високи.

# 115
Аз точно това поясних, посадих нискостеблен, но някои корени са средно високи.

аз посях пъстри къдрави петунии, а изникнаха обикновени бабешки  Blush
понякога семената не са това, което е написано на плика  Peace
ако сама си събираш семената пак има риск следващата година да са се "изродили" и вместо красотата, която помниш да ти изникне нещо по-различно Peace

Laughing ако много ти пречат на дзеня и фъншуя ги изкорени или премести там, където пасват по-добре Hug

# 116
Здравейте... имам 3 орхидеи с които до момента не съм имала проблем... Стоят и трите на едно и също място на западен прозорец, но в момента едната която е напъпила не си отваря цветовете до край, а на другата която пак цъфна на скоро и вече е с отворени цветове единият падна  newsm78 много е рано по принцип... Миналата и по миналата седмица бяха големи жеги дали това им е навредило?  Thinking

Да вметна че предната година пак там си бяха и не съм имала проблеми поливам си ги всяка седмица корените са здрави. Може ли да кажете каква е причината, ще съм благодарна  Praynig

# 117
  • Карлово
Жегите се отразиха на моите сентполии. По-бързо прецъфтяха.

аз посях пъстри къдрави петунии, а изникнаха обикновени бабешки  Blush
понякога семената не са това, което е написано на плика  Peace
Аз посях също от пакетче от Кауфланд и не излезе нито една. Ти пак имаш обикновени.
Поправих грешката като си купих готови растения, намалени пак от Кауфланд и се оказаха същата окраска, която беше на пликчето със семената.

# 118
Здравейте... имам 3 орхидеи с които до момента не съм имала проблем... Стоят и трите на едно и също място на западен прозорец, но в момента едната която е напъпила не си отваря цветовете до край, а на другата която пак цъфна на скоро и вече е с отворени цветове единият падна  newsm78 много е рано по принцип... Миналата и по миналата седмица бяха големи жеги дали това им е навредило?  Thinking

Да вметна че предната година пак там си бяха и не съм имала проблеми поливам си ги всяка седмица корените са здрави. Може ли да кажете каква е причината, ще съм благодарна  Praynig

не мога да помогна - моите орхидеи живеят по свои правила  Blush цъфтят когато искат, марулчат се когато искат и от мен общо взето нищо не зависи  Blush
има специална тема за орхидеите и момичетата там са много добри Peace

ДамаТрефа,  Hug

# 119
  • Пловдив
Moля за съвет - имам един мини антуриум и съм на път да го изгубя. Листата стоят като с бели пръски, а отдолу имат малка паяжина. Знам, че е някаква гад, но как да я преборя?

Общи условия

Активация на акаунт