Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Бубанка, много си права с това, че ако и ние сме въшки ще умрем скоропостижно. Течността мирише ужааасно, но пък трепе гадинките. В нашата къща никой не пуши, та една вечер бяхме с приятели навън и аз им казах - тази вечер искам да си взема фасовете от цигарите, които изпушите. Те ме гледаха   #Crazy Обаче сега и на тях занесох от сместта понеже и тяхните цветя хванали въшки.

# 196
Имам банан, още е малък, но си има компания в саксията - паяче /едно видях, но може и да са компания Thinking/ и паяжинки разбира се. Отделно и нещо много дребно и ходещо лъскаво видях. Как да го изцеря? С тази смес, която забърквате ще стане ли?

# 197
  • SHOOT ME 10 $
bubanka
Цитат
Митко, каква точно е градината ти - балкон със саксии, двор?

Дворче Бубанка, дворче. Хортензии и бананово дърво, трудно се въдят на терасата newsm78
"едно чиченце на около 63 г., което е направило чудесна градина" Peace
Цитат
тези 'солетки' ми приличат на ... минзухари  Thinking
но съм убедена, че не са  Very Happy
много са красиви
Не са минзухари...и аз забравих как се казват... doh чичкаа...

beauty_magnolia
Цитат
Отделно и нещо много дребно и ходещо лъскаво видях
Това са малки охлювчета. Страшна напаст. Ядат листата.Търси начин

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 13:19 от midkoo

# 198
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зефирантес, "чиче"  Mr. Green

твоето е Zephyranthes candida

Blush още търся онова, дето си го кръстил "друго калдаръмче"

# 199
Мидко, зефирантесите могат да зимуват и в градината засадени, в случай, че не искаш да ги дондуркаш в саксия.

За паячетата със сигурност би помогнал акарицид, от агроаптека се купува, но не е био решение ако това е целта.

# 200
"едно чиченце на около 63 г., което е направило чудесна градина"

неволно се е получило, извинявай  Blush
този грях може да го лепнеш на потребителя Бубанка, не на модератора Бубанка - в случая модераторът е невинен  Wink
за компенсация - една снимка отново на цвете, което не съм отгледала аз, но снимам вече трета година по ред

# 201
beauty_magnolia
Цитат
Отделно и нещо много дребно и ходещо лъскаво видях
Това са малки охлювчета. Страшна напаст. Ядат листата.Търси начин

Едно цвете с два вида животинки, безобразие. Явно ще е трудна борбата  Sick

За паячетата със сигурност би помогнал акарицид, от агроаптека се купува, но не е био решение ако това е целта.

По-скоро ефикасно решение ми трябва  Wink  bouquet

# 202
  • SHOOT ME 10 $
 bubanka
Не се стягай ,аз обичам да си правя майтап и със себе си.Е, "чичка"съм кво пък?Ама ,иначе съм пич!
 ⅞ .
Цитат
Мидко, зефирантесите могат да зимуват и в градината засадени
не знам ,дали е така,но първата година откакто го имам,една вечер зимата го забравих на терасата(остъклена) и на сутринта беше увиснало. Едва го спасих.То не беше топлене,поливане,изкуствено дишане... smile3506

# 203
А може ли да се вземе само тютюна от цигарите или трябва да са пушени? В нас няма пушачи и в името на борбата с гадта ще купя цигари.

# 204
Авалон, трябва да са изпушени, за да миришат здраво Simple Smile
Мидко, листата им нямат вид зимата, но луковиците при мен са на около 7 см дълбочина и не измръзват. Аз съм на северен склон (североизточна България, около Русе) и зимата тук стига и до минус 25 градуса. Вече 4 зими нищо им няма, но са в земята, не в саксии, там може би биха измръзнали. Сложи 1-2 луковици в градината, те се раазмножават като луди.
Но това се отнася за белите, защото розовите ми се поизгубиха след студовете.

За акарицид - Нисоран или Ортус. Има и други, но аз само с тези имам опит.

# 205
  • SHOOT ME 10 $
⅞ ...and Happily Ever After
Благодаря за съвета. Ще пробвам да ги закопая по-дълбоко в градината.
Цитат
За акарицид - Нисоран или Ортус
тва не мога да го кажа на веднъж...

# 206
Авалон, трябва да са изпушени, за да миришат здраво Simple Smile
Значи ще търся пушач  Hug А колко фаса трябват за шише от 1,5 литра и колко скилидки чесън? Не мога да унищожа памуклийката, упорита гад е. Остава да пробвам и с цигарите.

# 207
  • на североизток от Рая
 Колкото повече фасове, толкова по-силна става настойката. То няма бройка определена. Аз пускам, пускам...Водата става кафява. Но това шише не го пълни догоре с вода, до половината сипи. И, да кажем, пусни 10-15 фаса. Чесън пак по твоя преценка. А като прецениш, допълни с вода преди употреба, да се поразреди. И сложи малко веро,то ще спомогне течността да залепне по листата.

# 208
Дайте съвет как да засиля шефлерата? Стигнала е тавана, но се е поразредила Сменихме пръстта, защото години наред не беше сменявана, подхранваме от време на време. Дали ще се подсгъсти сама или трябва други мерки?

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дайте съвет как да засиля шефлерата? Стигнала е тавана, но се е поразредила Сменихме пръстта, защото години наред не беше сменявана, подхранваме от време на време. Дали ще се подсгъсти сама или трябва други мерки?

режеш и тя се разклонява. отрязаното се вкоренява  Peace

Общи условия

Активация на акаунт