Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 685
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за гледане на цветята вярвам повече на гледачи, отколкото на продавачи.
едно, че им е за продаване и понякога спестяват това-онова, друго, че често и сами не знаят кое какво е и как се гледа. Confused
купувала съм хоя, с етикет исландски мъх и съответните указания за гледане  Crazy

# 241
  • на острова на мечтите
Точно,st. Dobri Peace
Аз чаках чаках някой да сподели опит в борба с афиди и днес взех и напръскани коледната звезда със чеснов сапунен разтвор. Сега ще видя какво ще стане newsm78 Правих сместа на око, защото в нета рецептата е за 10 литра вода ShockedСтискайте палци Hug  Praynig

# 242
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет от мен! Бях обещала по-назад в темата, че ще пиша за калите, и по-конкретно за тези от Bakker. Миналата година купих луковици, засадих ги и цъфнаха само от единия вид, другите извадиха само листа. На есен извадих луковиците, прибрах ги на тъмно и не много хладно (сигурно там съм сбъркала) място.
Тази пролет ги засадих, извадиха си листа, но цвят няма... чаках, поливах, торих и нищо. Сега вече и листа нямат, изсъхнаха.
Какво да ги правя, да ги оставя ли в саксията в пръстта или да ги вадя? Или направо да заминават на боклука...

# 243
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет от мен! Бях обещала по-назад в темата, че ще пиша за калите, и по-конкретно за тези от Bakker. Миналата година купих луковици, засадих ги и цъфнаха само от единия вид, другите извадиха само листа. На есен извадих луковиците, прибрах ги на тъмно и не много хладно (сигурно там съм сбъркала) място.
Тази пролет ги засадих, извадиха си листа, но цвят няма... чаках, поливах, торих и нищо. Сега вече и листа нямат, изсъхнаха.
Какво да ги правя, да ги оставя ли в саксията в пръстта или да ги вадя? Или направо да заминават на боклука...

моята не съм я вадила, поспа, поспа, пък се събуди и цъфна  Blushсеа пак заспива.

# 244
Ипомея се казват фунийките.

А аз ги знам не като фунийки, а като грамофончета  Grinning

# 245
  • Карлово
Аз имам такава. Първата година от засаждането не цъфтя. При пресаждане също. Тя май не е с луковица, а с някако коренище. Тази година не цъфнаха всички и все още са много зелени листата. Засадени са на двора.

Препоръчам да не вадиш луковицата а да зимува в саксията. Peace

# 246
  • на острова на мечтите
И аз не ги вадя килиите.  Цъфтят всяка година. Внимаваме само да не забравя къде са  a и да ги пазя от ентусиазма на мм да ми помага в градината  Praynig
   https://it.wikipedia.org › wiki › Ipomoea

eто ipomea

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 13:28 от danilu

# 247
  • на острова на мечтите
Забравих да споделя,че сапуненият  разтвор действа Peace

# 248
# 249
  • В един копнеж!
Преди време ви споделих,че чакам бугенвилията да цъфне. Е дочаках!  Heart Eyes Flutter
http://prikachi.com/images.php?images/514/8851514x.jpg
Скрит текст:
И смокинката,която си я гледам по-скоро като красиво храстче,а не толкова като плодно дръвче,пък тя роди доста плод.  Blush
http://prikachi.com/images.php?images/516/8851516F.jpg
Най-любимотоми цвете. Моето го чакам всеки момент на цъфне за втори път тази година. Мога да кажа, че едва птози сезон се закрепи.
Виждам, че листата са на петна, от самосебе си. Ако не ти е  на ярко следобедно пряко слънце,  вземи си Кристалон-червен, зелен или бял.  Доставя  нробхофими елементи на растението.

# 250
Благодаря, ще взема.  Hug

# 251
  Извинете че така влизам в темата но искам да разбера това цвете как се казва някой ако може да ми помогне  Confused

# 252
  • в огледалото на живота
  Извинете че така влизам в темата но искам да разбера това цвете как се казва някой ако може да ми помогне  Confused
Не се вижда снимката.

# 253
  • на острова на мечтите
Не се вижда снимката.
newsm78 вярно. Публикувай отново.

# 254
  • SHOOT ME 10 $
Честит празник на всички!Богородица
да закриля вас и семействата ви приятели!

Общи условия

Активация на акаунт