Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 734
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • оттам, откъдето започва България
 newsm78 А толкова са красиви.
Neli M, ти имаш ли такова цвете? Гледам, че си под Илчов баир, та, ако може упъти ме къде мога да го видя на живо.

# 331
Здравейте
моля за помощ  Praynig
От доста години /поне 5-6 / отглеждам една  юка.В началото имаше 2-3 листа,сега израстна доста ,но не е цъфтяла ,не съм я и размножавала.От край време по края листата и изсъхват и покафеняват . Напоследък е и някак омърлушена,листата не са жизнени и стоят увиснали. Старая се да не я преполивам .За мой ужас вчера забелязах 4-5 силно повредени листа,които изрязах. Преди седмица я пръсках с Топсин точно против кафяво гниене /заради крайчетата/. Дали мога да направя нещо ,за да не се получава повече така ?http://prikachi.com/images.php?images/173/8893173z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/186/8893186S.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/188/8893188A.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/189/8893189A.jpg

# 332
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
крайчетата може да съхнат от сух въздух. опитайте с пулверизиране  Peace
преполиването е лошо, но недостига на вода също не помага. юката има много зелена маса, изпарява много... има си нужда от вода  Peace

# 333
Благодаря,ще пробвам с пулверизиране .
А имате ли идея от какво какво се повредиха листата на последните 2 снимки ?

# 334
  • на североизток от Рая
newsm78 А толкова са красиви.
Neli M, ти имаш ли такова цвете? Гледам, че си под Илчов баир, та, ако може упъти ме къде мога да го видя на живо.

Нямам такова цвете. Като бях дете, майка ми го отглеждаше и цъфтеше. Спомените ми за лошата миризма са оттогава. Сега май пак има ,но нито цъфти, дори не съм сигурна такова ли е, то при нея е джунгла. Laughing

medlab, когато моята юка стана голяма, също започнаха да покафеняват върховете на някои листа. И то не от болест, а просто изсъхваха само по края. Режех ги с ножицата изсъхналите части, но никак не ми харесваше резултатът. Сега така е с хамедореята, и при нея покафеняват в крайщата само. Обаче при последните две снимки на твоята юка, виждам, че листата са болни. Трябва да третираш с препарат, изглежда при теб не е от сух въздух само, едва ли е и от преполиване. Общо взето с нищо не помогнах, но поне се включих в темата, че скоро не бях се появявала.

Хубава седмица!  bouquet

# 335
Неприятно миришат цветовете, на развалено месо.

Тя да не е от тези хищните, дето ядат насекоми?

# 336
Благодаря,ще пробвам с пулверизиране .
А имате ли идея от какво какво се повредиха листата на последните 2 снимки ?

Blush не съм чак такъв майстор  Blush
ако имате аграрна аптека наблизо попитайте, понякога там има не просто продавачи, а хора, които разбират Peace

Неприятно миришат цветовете, на развалено месо.

Тя да не е от тези хищните, дето ядат насекоми?

не ги ядат  Peace привличат ги за да ги опрашват  Peace

# 337
Благодаря за съвета,ще опитам  bouquet

# 338
  • на острова на мечтите
Вярно е, има неприятна миризма стапелията,но само тази петнистата. Тази,която ми цъфнасега не мирише изобщо.
Ето едно сукулентно растение,което не е сади в пръст, а виси закачено. Моето тук на снимката е закачено на едно старо ръждясало барбекю, понеже нямам телове за простиране. Стават големи топки и няма нужда от поливане,или горене. Непрекъснато се смайвам от красотата и многообразието ,което предлага природата.  Не знам са ли се вижда добре.
http://prikachi.com/images/733/8893733S.jpg   

# 339
Вярно е, има неприятна миризма стапелията,но само тази петнистата. Тази,която ми цъфнасега не мирише изобщо.
Ето едно сукулентно растение,което не е сади в пръст, а виси закачено. Моето тук на снимката е закачено на едно старо ръждясало барбекю, понеже нямам телове за простиране. Стават големи топки и няма нужда от поливане,или горене. Непрекъснато се смайвам от красотата и многообразието ,което предлага природата.  Не знам са ли се вижда добре.
http://prikachi.com/images/733/8893733S.jpg   

идеално се вижда  Peace къде се отглеждат така тези красоти? имам чувството, че при нас няма да стане  Blush

Simple Smile имам Тиландсия, която е засадена в почва и се чувства добре, купих си и нещо, което много прилича на нея, но се продава като "въздушно цвете" - не се сади в почва, а се оставя в стъклен съд и според инструкцията се потапя във вода веднъж седмично. още е живо, но не знам до кога ще издържи  Blush по-скоро докога аз ще издържа да го гледам как се мъчи  Blush

изглежда като това, но моето е малко, само две стръкчета, и пъпките така и не се разтвориха

Скрит текст:

# 340
Simple Smile имам Тиландсия, която е засадена в почва и се чувства добре, купих си и нещо, което много прилича на нея, но се продава като "въздушно цвете" - не се сади в почва, а се оставя в стъклен съд и според инструкцията се потапя във вода веднъж седмично. още е живо, но не знам до кога ще издържи  Blush по-скоро докога аз ще издържа да го гледам как се мъчи  Blush

изглежда като това, но моето е малко, само две стръкчета, и пъпките така и не се разтвориха

Скрит текст:

Много е красиво  Hug
В каква почва си засадила Тиландсията?

# 341
засадената ми е подарък и никога не съм гледала точно в какво е засадена  Blush
нещо такова е,

тази, която аз си купих за въдушно цвете си седи в чашка със стъклена украса на дъното. не ми харесва така, но я оставих , защото ми се струва, че така задържа поне малко влага и на цветенцето му е по-добре.
тя прилича на снимката от предния пост.

ако се сетя ще снимам моите, така някой с повече опит може да се включи и да даде акъл Simple Smile или поне да ми помогне да се престраша и да ги засадя някак по-интересно  Blush

# 342
Скрит текст:
нещо такова е,

тази, която аз си купих за въдушно цвете си седи в чашка със стъклена украса на дъното. не ми харесва така, но я оставих , защото ми се струва, че така задържа поне малко влага и на цветенцето му е по-добре.

ако се сетя ще снимам моите, така някой с повече опит може да се включи и да даде акъл Simple Smile или поне да ми помогне да се престраша и да ги засадя някак по-интересно  Blush

Разкошна Тиландсия имаш. И на мен ми подариха и я изгубих, нещо не успях с отглеждането. По-късно си купих, решена съм да успея да "възстановя" подаръка. В малка саксийка е и не смея да я преместя или пресадя. В нещо леко е засадена, подобно на кори. Затова исках да разбера дали си пресаждала твоята и в каква почва  Hug

# 343
Скрит текст:
нещо такова е,

Разкошна Тиландсия имаш. И на мен ми подариха и я изгубих, нещо не успях с отглеждането. По-късно си купих, решена съм да успея да "възстановя" подаръка. В малка саксийка е и не смея да я преместя или пресадя. В нещо леко е засадена, подобно на кори. Затова исках да разбера дали си пресаждала твоята и в каква почва  Hug

ще я огледам довечера  Peace но нямам спомен за някакви геройства по отглеждането и  Blush даже я бяхме забравили в стария апартамент и я прибрахме след месеци неполиване  Blush

# 344
  • на острова на мечтите
О,st. Dobri, разкошна ти е китката Peace На мен ми я подари една приятелка,но тя живее на морето и има поне три такива, но много по-големи о6т моята . Ние сме на малко по-хладно място и първата не се захвана. Тази обаче се задържа и става все по-хубава и голяма. Не ми е цъфтяла  все още newsm78  Thinking Сега ще надникна в нета да видя дали е необходимо да достигне известна възраст, за да цъфне?
Аз живея в Сицилия. Тук има толкова невероятни цветя и толкова много разновидности,че едвам се въздържам да не купувам непрекъснато  Naughty
Сега се опитвам да захвана ето тази разновидност на Христовият венец.
   http://prikachi.com/images/482/8894482i.jpg

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 12:34 от danilu

Общи условия

Активация на акаунт