Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • оттам, откъдето започва България
Честити нови цветенца, St. Dobri!
Най-интересното е, че изненадващо вчера и аз получих подарък цвете от една колежка, без повод.
Ето, такъв бенджамин: https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0 … DRYK2c1e5-csdM%3A.
Бях й споделяла в разговор, че съм имала и съм го изгубила по време на преместването ми от един град в друг, и ето, че решила да ме зарадва. Много мили жестове тези дни.  Peace

# 511
Браво за жестовете и честити ви цветенца!  Hug На мен няма кой какво да ми даде,купувам семена от сайтове и нищо не излиза.  Confused Май ще минавам на саксии,които после ще местя в градината,иначе не виждам как да стане.

# 512
Здравейте!
Ех, чудесни сте! Нямам други думи, след като разгледах всичко от последните месеци. Heart Eyes
Минавам да ви покажа моята красотичка, която цъфти когато си поиска, без да се съобразява с някакви последователности. Mr. Green

И драценката ми, която миналата зима измръзна почти до корените, сега отново расте и хубавее.

Хубав ден! bouquet

# 513
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Браво за жестовете и честити ви цветенца!  Hug На мен няма кой какво да ми даде,купувам семена от сайтове и нищо не излиза.  Confused Май ще минавам на саксии,които после ще местя в градината,иначе не виждам как да стане.

като те гледам след месец време ще си имаш страхотна китка за гледане  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
а ако напролет имаш сили за китки - свирни Simple Smile все ще се намери нещо  Hug

# 514
  • София
Здравейте, качвам снимки на едно от листата на цикламата ми. Има лепкаво и по купичката за вода. Цикламата ми цъфти в момента /за първи път ми оживява, та и цъфти/. Помагайте!!!!

# 515
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
приличат ми на щитоносни въшки  Blush

чела съм, че старите могат да се махат само механично, т.е. изтриваш листата, като може да добавиш спирт във водата. колегите чистиха един кротон с чист спирт. не помогна много, но кротона стана по-шарен и се сдоби с име - "Пияницата" Blush

младите могат да се борят с нещо за инсекти, май съм виждала специален препарат на лактофол за щитоносни въшки със сигурност има и на други фирми  Peace

напръскай непременно и пръстта и саксията и даже всичко  около нея Peace

# 516
Досега съм пръскала само с Моспилан - мори всякакви гадини (дори гъсениците от розите). Може да пробваш. И един съвет - изолирай саксията, да не се прехвърлят и на други цветя  bouquet

# 517

Не съм много "навътре" с градинарството, но пък не се отказвам Simple Smile Друго не обещавам, но напролет ако решиш свирни да ти пратя хризантеми - те моите не са капризни Wink

# 518
  • София
Благодаря за съветите. А този Моспилан дали ще го има в баухаус, защото днес ще имам път натам... иначе да минавам ли листата със спирт или не? Да не ги изгоря или нещо?

# 519
Моспилана се продава само в агроаптека.
Но той едва ли ще умори щитоносните въшки.
Купи си Актара. Или Б58.
От спирта няма смисъл.

# 520
  • София
Мопсилана няма да помогне, казвам го от личен опит. Отиди в агроаптека и си купи нещо, което е за щитоносни въшки. Премахни ръчно въшките /досадно и пипкаво занимание/, после напои памук в спирт и обтрий където е имало въшки, след няколко часа изплакни растението на чешма или с подвижния душ в банята и напръскай и него и почвата с препарат. Най-вероятно няма да се махнат от една процедура, защото са много упорити, но за 2 макс. 3 процедури би трябвало да изчезнат, а до тогава изолирай цветето, да не зарази и други около него.

# 521
Благодаря ви много! Надявам се да имам сили и време,пък желание хич не ми липсва,така че ще пиша непременно!  Hug Hug Hug

# 522
  • ГОре на черешата...
Само да вметна - някой друг да пръска с препарат, не ти. Особено с Би 58, нуреле, актара - опасно е.

# 523
  • София
И кои да е този някой друг? За този другия по-малко опасно ли ще е? Нужно е само да ползва ръкавици, да гледа не опръска себе си и да е на тераса/двор, където да се пръска и да постои цветето докато се отмирише. Не нзам на колко години е авторката, но ако е пълнолетна не виждам смисъл да иска помощ от друг. Ако е дете - тогава да.

# 524
  • ГОре на черешата...
Афродита, ти пък защо подскачаш Rolling Eyes? Доколкото виждам авторката е бременна, така че всеки друг ще е по-добре от нея Peace. Нито ръкавиците, нито пръскане на открито ще я предпазят от миризмата.

Общи условия

Активация на акаунт