Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 097
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Включвам се малко извън последните мнения, но някой наясно ли е как се гледа стайна роза, обикновена от декоративните. Много ги харесвам, но това е та по ред, която не оцелява. Благодаря предварително!

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Включвам се малко извън последните мнения, но някой наясно ли е как се гледа стайна роза, обикновена от декоративните. Много ги харесвам, но това е та по ред, която не оцелява. Благодаря предварително!

Blush те не са стайни. само са декоративни.
моите са на двора - оцеляха миналата зима ицъфтяха цяло лято   Blush

питаш за за тези, нали?

Скрит текст:

# 647
Може и да пита за хибискус (китайска роза).
Стайни рози... няма такова определение.
Розата си е роза, иска студен период, това си е градинско растение.
А на hibiscus sinensis (справка, инфо как се гледа и снимки за сравнение в гугъл) казват "китайска роза"

Ако обаче се пита за мини розички, като тези от снимката на Добри - такива рози не биха оцелели дълго време в стая.

# 648
Аз такава мини роза си гледах няколко месеца вътре,после засадих в градината и дори сега още цъфти. Стана голяма и много й се радвам.
Онзи ден ММ ми купил още една.  Heart Eyes Ще я гледам вътре зимата,после и тя вън.  Flutter

# 649
Аз такава мини роза си гледах няколко месеца вътре,после засадих в градината и дори сега още цъфти. Стана голяма и много й се радвам.
Онзи ден ММ ми купил още една.  Heart Eyes Ще я гледам вътре зимата,после и тя вън.  Flutter

трудно е да се гледат в стая. падат им листата, съхнат, с една дума  - страдат  Peace
моите седяха на балкона докато си идем на село да ги засадя Hug
бодни си я навън още сега  Peace

# 650
  • SHOOT ME 10 $
Няколко цветенца и от мен  за вас
красиви,плътни ,ароматни рози ,особенно оранжевите- магнетичен ,уникален аромат

фалшивите ми ягодки продължават да цъфтят и да вързват
догодина смятам цялата градинка да застеля с тях,като килим

И малко още от тези сезонни цветя повечето от нас ги харесваме

Скрит текст:
Тези са за Доби-тя ги люби много знам

любимият цвят и на Л.О.

# 651
  • оттам, откъдето започва България
Обичам хризантемите. В двора пред и зад блока ни е засадено с тях, но се грижат съседките. Много са плътни цветовете им.
На мен пък ми подариха коледна звезда, та ще се чудя и нея как да я запазя.  ooooh!

# 652
 Blush Blush Blush много-много ги харесах. особено тези с цвета на Л.О.  Blush
обиам лилавко, въпреки вица  Blush

дитка питка, трудно се гледат купувани коледни звезди. не знам как ги подхранват, нямам идея какво ги правят, но веднага щом влязат в нас започват да губят листа, да жълтеят и ако успеят да устискат до Коледа са само голи пръчки с едно две полуумрели листенца Blush
миналата година си купих поомачкана коледна звежда, оцеляла през всички празници и доживяла до февруари някъде. жива си е още. не е като тези в магазина, но имам надежда Hug

# 653
  • на острова на мечтите
Обичам хризантемите. В двора пред и зад блока ни е засадено с тях, но се грижат съседките. Много са плътни цветовете им.
На мен пък ми подариха коледна звезда, та ще се чудя и нея как да я запазя.  ooooh!
Ако оцелее след Коледа, отрежи всичките червени листа. Така ще пусне зелени листа и следващата Коледа ще имаш нова коледна звезда  Peace
От моите оцеля само най голямата,но я нападнаха афиди (бели пеперуди) и въшки (май вървят ръка за ръка #2gunfire). Опитах какво ли не,накрая я изнесох навън. Само на калинки разчитам и на студа,който тук е около 5 градуса над нулата в студените месеци Laughing Като намеря достатъчно време ще й измия листата със сапунена вода. Много е нежна и трябва да внимавам да не я нараня.
Явно ги торят много преди сезона,но понякога оцеляват Peace
Мидко, благодаря да красотите Hug

# 654
  • оттам, откъдето започва България
Обичам цветята, но точно коледна звезда досега не съм харесвала, понеже на работа колежката ми отглежда две коледни звезди, ама нищо звездно няма в тях. Направо се мъчат и затова се ужасявам и аз да не си изтормозя моята. Още си седи подарена. Не остана време днес да купя пръст и саксия.  ooooh!

# 655
  • на острова на мечтите
Обичам цветята, но точно коледна звезда досега не съм харесвала, понеже на работа колежката ми отглежда две коледни звезди, ама нищо звездно няма в тях. Направо се мъчат и затова се ужасявам и аз да не си изтормозя моята. Още си седи подарена. Не остана време днес да купя пръст и саксия.  ooooh!
не я присаждай веднага. Изчакай да мине Коледа  Peace
За стайна роза няма нищо специално за гледането й. Само дето аз моята я присадих на двора и цветовете й вече са почти нормални на големина. В саксията бяха мънички.

# 656

Blush те не са стайни. само са декоративни.
моите са на двора - оцеляха миналата зима ицъфтяха цяло лято   Blush

питаш за за тези, нали?

Скрит текст:

Същата, последната беше бяла. Трябвало е да я изнеса, следващия път ще знам. Simple Smile

# 657
 Hug
ако не е съвсем умряла я остави на балкона  Peace може да живне  Blush

# 658
Здравейте, цветни хора Simple Smile
Черпя ви един букет от последните ми рози  bouquet
хостинг картинок bmp

# 659
красавици! особено жълто-оранжевата  Blush

Общи условия