СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 574
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 285
А, съжалявам, не прочетох правилно, сега видях - имате предвид, че се намира на лошо място.

# 286
  • София
Изборът на училище е проблем на всеки родител и детето му. Кой както иска, така да решава. След като приоритет е пътят ви, намерете си близко квартално училище. Всеки сам си решава.

# 287
Извинявам се, че настоявам, но балът на сина ми стига и за І-ва и за ІІ-ра английска. Много се колебая. Моля ви, споделете мнения за двете училища. Или ако има такава тема - моля да ми я посочите, не успях да намеря нищо.

# 288
А какво да кажат децата от провинцията!? Да дойдат сами в София и да се справят сами . Познавам такова което. Живееше при познати в Надежда, а учеше в АК. Оцеля  Laughing
И аз познавам едно такова. В момента е девети клас. На общежитие е. Ще видим дали ще оцелее до дванайсети.  Laughing Засега се справя чудесно.

# 289
  • Русе
А какво да кажат децата от провинцията!? Да дойдат сами в София и да се справят сами . Познавам такова което. Живееше при познати в Надежда, а учеше в АК. Оцеля  Laughing
И аз познавам едно такова. В момента е девети клас. Ще видим дали ще оцелее до дванайсети.  Laughing Засега се справя чудесно.
Не е вярно, не го познаваш.  Laughing  Whistling

# 290
  • I want it all and I want it now.
Извинявам се, че настоявам, но балът на сина ми стига и за І-ва и за ІІ-ра английска. Много се колебая. Моля ви, споделете мнения за двете училища. Или ако има такава тема - моля да ми я посочите, не успях да намеря нищо.
1 Английска Peace

# 291

Да, имаше такава тема,но мисля отдавна не е активна и мнения разни.
Като насока за размисъл или лично как бих постъпила -при подреждането бих редила първо предпочитания към профилите-втори,трети,след това първа с най-желаните профили и втора с най-желаните профили.
Успех! Peace

Дописвам се за фактора път до училището-доброжелателна усмивка,какво да напиша при положение ,че деца пътуват от Перник,Елин Пелин,околните села не само след 7 клас ,но и от първи клас и то уточнявам с градския транспорт-включая влакове и маршрутни таксита.Не смитам ,че родителите им са прекалено амбициозни,но децата определено са стегнати и надъхани  Peace

# 292
  • София
Благодаря на всички за мненията! За съжаление балът ни ЕГ е 32,928 и се съмнявам, че ще ни стигне дори за втора английска или втора немска. Затова питам и за други училища. Сега видях и резултата в НПМГ - 4,45 по математика (прави бал от 29,814). Според вас имаме ли шанс за там за паралелките с АЕ и НЕ (52 деца)? Аз също се интересувам какви са мненията за там. Преди беше на нивото на СМГ, а сега нещо не е така.

Къде видяхте резултата от НПМГ,нали ще бъдат обявени на 8.06  newsm78

На сайта им има обявени резултати: http://npmg.org/wp-content/uploads/2016/03/2016_math_results.pdf

# 293
  • София
Благодаря на всички за мненията! За съжаление балът ни ЕГ е 32,928 и се съмнявам, че ще ни стигне дори за втора английска или втора немска. Затова питам и за други училища. Сега видях и резултата в НПМГ - 4,45 по математика (прави бал от 29,814). Според вас имаме ли шанс за там за паралелките с АЕ и НЕ (52 деца)? Аз също се интересувам какви са мненията за там. Преди беше на нивото на СМГ, а сега нещо не е така.

Би трябвало с оценката в НПМГ да ви е излязло и кое по ред е детето по успех на този изпит, т.е. дали влизате в бройката на двата класа, които ви интересуват с този изпит. Приемате по подразбиране, че всички деца ще имат шестици от удостоверението, утроявате оценката от изпита и само под въпрос ви остават оценките на другите деца по по български и математика, но там карайте консервативно. Горе-долу ще имаш някаква представа дали ще ви стигне. Имай предвид, че много от децата с високите оценки по математика в НПМГ се записват в СМГ или някои от езиковите гимназии и тези преди вас значително ще намалеят.

# 294
  • София

Би трябвало с оценката в НПМГ да ви е излязло и кое по ред е детето по успех на този изпит, т.е. дали влизате в бройката на двата класа, които ви интересуват с този изпит. Приемате по подразбиране, че всички деца ще имат шестици от удостоверението, утроявате оценката от изпита и само под въпрос ви остават оценките на другите деца по по български и математика, но там карайте консервативно. Горе-долу ще имаш някаква представа дали ще ви стигне. Имай предвид, че много от децата с високите оценки по математика в НПМГ се записват в СМГ или някои от езиковите гимназии и тези преди вас значително ще намалеят.
Да, преди нас има 111 деца и 7 с нашата оценка, при 52 деца в двете паралелки. И аз се надявам част от тези деца да имат по-ниски оценки от НВО или да предпочетат други училища. Иначе дъщеря ми предпочита математическите гимназии и въпреки всички ще пишем СМГ и НПМГ начело и после езиковите, пък дано имаме късмет.

# 295
  • София
Относно изборът на училище и аз смятам, че много деца пътуват отдалече, но това не ги спира. То и 18 СОУ е до центъра по наркомании, което е още по-опасно от центр. затвор. А пък там също учет много деца и училището е добро.

# 296
  • София
Със сигурност ще има доста деца, коищо няма да се запишат на първо класиране там. Половината СМГ ритуално участва в изпита по математика, също и много от кандидатите за ЕГ се явяват. Според мен имате големи шансове.

# 297
  • София
Защо да не се запишат, като са с максимални балове и ще бъдат приети по първо желание?

# 298
  • Пловдив
Моля някой да сподели мнение за Пловдив. Коя от двете ЕГ е по-добра ЕГ Иван Вазов или ЕГ Пловдив?

Зависи. Всяка си има предимства и недостатъци. И зависи какъв език ви е приоритет. Но моето лично мнение е, че немски и английски се учат в ЕГ Пловдив.  Peace

# 299
  • София
защото много от тях искат да си останат в СМГ или да отидат в някоя от езиковите (най-големите конкуренти са НЕГ и 73-то заради немския). Има и такива, които се записват в АК.

Общи условия

Активация на акаунт