СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 570
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 270
  • София

Какво означава "тормозим"? Важното през следващите 5 години е училището и средата, а не пътуването. И аз пътувам до училище всеки ден по 1 час на отиване и после толкова на връщане. Колко от вас пътуват всеки ден на работа по час или повече? Това значи ли, че ще се откажете от работата си? Все пак София е голям град и транспортът си е предизвикателство. Ами, ако живеете в Рио де Жанейро?
Имала съм деца, които пет години всеки ден са пътували от Ихтиман, Елин Пелин, Перник и никога не са се оплаквали. Всичко зависи от мотивацията, от желанието.

Не е така! Естествено, че зависи какво е разстоянието и транспорта до училището. Ти сигурно пътуваш с кола, но знаеш ли какво е младо и красиво момиче да се мота по трамваи, рейсове и места населени предимно с бежанци и братя? Айде, няма нужда  ooooh!

По тази причина м.г. не включих желано училище в списъка, защото се намираше до централния затвор...
Какво те е притеснявало? Нали са затворени..

# 271
Скрит текст:

Какво означава "тормозим"? Важното през следващите 5 години е училището и средата, а не пътуването. И аз пътувам до училище всеки ден по 1 час на отиване и после толкова на връщане. Колко от вас пътуват всеки ден на работа по час или повече? Това значи ли, че ще се откажете от работата си? Все пак София е голям град и транспортът си е предизвикателство. Ами, ако живеете в Рио де Жанейро?
Имала съм деца, които пет години всеки ден са пътували от Ихтиман, Елин Пелин, Перник и никога не са се оплаквали. Всичко зависи от мотивацията, от желанието.

Не е така! Естествено, че зависи какво е разстоянието и транспорта до училището. Ти сигурно пътуваш с кола, но знаеш ли какво е младо и красиво момиче да се мота по трамваи, рейсове и места населени предимно с бежанци и братя? Айде, няма нужда  ooooh!

По тази причина м.г. не включих желано училище в списъка, защото се намираше до централния затвор...
[/spoiler]

В случая ставаше въпрос за училища, които се намират просто далече, а не в опасни квартали.
Чакат се по спирките, пътуват заедно, забавляват се, поне моите наблюдения са такива.  Simple Smile

# 272
  • най-шареното място
Далече е 10км, извън населеното място и т.н.
Пътуването не е толкова бавно между 6:30 и 7- 7 и нещо обикновено.

# 273
  • София
Аз пътувам с градския транспорт, сменям три превозни средства. Когато голямата ми дъщеря беше в 5 клас, сменяше също 3 превозни средства ( от Ндежда до Плиска). Много добре знам какво означава момиче да пътува из София всеки ден. Изборът на училище е на всеки един. Всеки си отговаря за детето си и за причините, поради които не иска да го посочи. Но ми се струва нелепо след 7 клас да не се пише училище, само защото е на по-голямо разстояние. Разбира се, това е мое мнение.

# 274
Може ли някой да ми даде информация за І-ва АЕГ в сравнение с ІІ-ра АЕГ в София?

# 275

Простете за острия тон, но това не е доброжелателен съвет. Естествено, че не бих посъветвала родител, чието дете е с бал достатъчен за 73 или НЕГ, или 2АЕГ да го запише в 22 например.

# 276
  • Пловдив
в Пловдив двете ЕГ са на края на града. За да се стигне до тях деца пътуват от другия край на града, че и от Асеновград, с влак. И от селата пътуват. Там пък гимназии няма, така че нямат голям избор. И да, стават в 5,30, може и по-рано.  Peace

# 277
  • София
Благодаря на всички за мненията! За съжаление балът ни ЕГ е 32,928 и се съмнявам, че ще ни стигне дори за втора английска или втора немска. Затова питам и за други училища. Сега видях и резултата в НПМГ - 4,45 по математика (прави бал от 29,814). Според вас имаме ли шанс за там за паралелките с АЕ и НЕ (52 деца)? Аз също се интересувам какви са мненията за там. Преди беше на нивото на СМГ, а сега нещо не е така.

# 278
Моля някой да сподели мнение за Пловдив. Коя от двете ЕГ е по-добра ЕГ Иван Вазов или ЕГ Пловдив?

# 279
Благодаря на всички за мненията! За съжаление балът ни ЕГ е 32,928 и се съмнявам, че ще ни стигне дори за втора английска или втора немска. Затова питам и за други училища. Сега видях и резултата в НПМГ - 4,45 по математика (прави бал от 29,814). Според вас имаме ли шанс за там за паралелките с АЕ и НЕ (52 деца)? Аз също се интересувам какви са мненията за там. Преди беше на нивото на СМГ, а сега нещо не е така.

Къде видяхте резултата от НПМГ,нали ще бъдат обявени на 8.06  newsm78

# 280

Аз бих редила желанията според тези на детето. От това, което пишеш явно се интересува от математика. СМГ, НПМГ, езиковите и после другите училища, пък каквото сабя покаже.

# 281
  • out of space

Какво те е притеснявало? Нали са затворени..

Цял живот ли?! Е, оня ден един новоосвободен и аверите му пратиха 8 души в болница.

нова, 1 АГ е на доста кофти място....
Както и да е, всеки си решава, за мен беше важно къде е ситуирано училището.
Продължава да ми е важно, тъй като след 2 години ми предстои пак същата песен, за това и ви следя!

# 282
Ери, бихте ли ми обяснили защо І-ва АЕГ е кофти място?

# 283
Tzvetche, в 22-ро се сформират паралелки, които са предимно (а често и изцяло) момичешки. 32-ро според мен е с по-симпатични ученици в горните класове, отколкото 18-то (на база наблюдения, без да познавам децата, просто имам път в района). За 31-во нищо не мога да кажа. Ако детето има шансове за 2-ра АЕГ и за 73-то, според мен те са много по-добър вариант от 22, 31 и 32.  Wink Дали си струва пътуването? - В гимназията повечето деца пътуват. На мен това не би ми било водещо като преценявам плюсовете и минусите на училищата.

И аз мисля, че излишно си тормозим децата, когато става въпрос за 3ч. на ден пътуване и то с градски транспорт. За да пристигне в 7ч. и 30 мин за училище, а те навярно ги искат в 7ч. и  15 мин, то трябва да стане най-късно в 5ч. и 15 мин сутрин. След училище ще се прибере скапано от умора и трябва да сяда да учи.
А какво да кажат децата от провинцията!? Да дойдат сами в София и да се справят сами . Познавам такова което. Живееше при познати в Надежда, а учеше в АК. Оцеля  Laughing

# 284
  • out of space

Простете за острия тон, но това не е доброжелателен съвет. Естествено, че не бих посъветвала родител, чието дете е с бал достатъчен за 73 или НЕГ, или 2АЕГ да го запише в 22 например.

Не виждам остър тон, разговаряме си. Знам, че сте изнервени, аз сигурно бях на квадрат  ooooh!

Естествено, че в равнопоставени училища трябва да се избере по-желаното. Изобщо не твърдя, че при бал 34 детето трябва да си учи в кварталното, щото му е на минута път...

Но примерно м/у 138-то и 145-то е ок да се избере училище, където логистиката на детето е по-улеснена.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт