СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 264
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Всичко това, което го изброяваш са дреболии в сравнение с авторитета на СМГ и безплатността му. Всички деца тъгуват за стария клас, дори тези, които до вчера са нямали търпение да се махнат.  Аргументът със СМГ, че повеето останали, определено не е заради носталгия, а защото вече са в едно от най-добрите училища, но пак има достатъчно сериозно движение към ЕГ. Другите аргументи, които си изброила засягат по-скоро родителите, а не ученика и на един ученик хич не му дреме дали учителят търси родителя и го пита как да подобри обучението. Отделно от всичко това имам личен опит с ПЧМГ и помня много добре какво ухажване падна и как не успяха да съберат дори минималната бройка деца за осми клас и така и не направиха клас, макар да бяха ок с бройката от седми - просто техните ученици мигрираха към СМГ и ЕГ въпреки всичките изброени от теб предимства.
Ще ми е любопитно колко деца са останали в ПЧМГ, но едва ли ще има кой да го каже. Аз залагам на това, че повечето ще мигрират към СМГ, нищо че ще се появят нови ученици.

# 886
  • най-шареното място
Никога не съм държала на шестиците за края на годината. Чак се дразня как приятели се вълнуват с месеци дали детето ще има пълно шест... Немислимо е детето да полага свръх усилия за нелюбим предмет до 4ти клас - човек и нещо си или физическо като може да играе и да има 5. Освен това резултатите са несравними - зависят от летвата за 6. След 5-ти пък вече няма значение съвсем, освн балообразуващите /знам за равния бал, но това са много редни случаи казват/.

Когато обаче дете с оценки в дневника 6,6,6,6 и 5, 40 примерно на матура има 5 за срока и годината /не знам първи срок каква е оценката, но не е 4 със сигурност/ това е грубо. Не е БЕЛ или МАТ, не е моето дете, но е неприемливо. Както и 5 за срока по физиечско на стартелно дете в добра форма и без провинения. Обаче се случват и двете.

Скрит текст:
6000 лева и прием в добра гимназия след двойка на матурата, директор би си причинил ако мило го помолят да избира да си търси работа или да записва май....

Всичко това, което го изброяваш са дреболии в сравнение с авторитета на СМГ и безплатността му.

За някои хора авторитета в очита на обществото не са по-ценни от собствената преценка /според нуждите/, и заплащането таксата може да не е проблем.  Тогава СМГ губи почти цялата си стойност от твоя гледна точка за тях.

# 887
ДОБРО УТРО.МНОГО МОЛЯ ДАА МИ ПОМОГНЕТЕ.МОМИЧЕ СОФИЯ 9.919 ИМА ЛИ ШАНС ЗА ФГ.ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ

# 888
А има ли в София гимназия (училище след 7 клас), в което са забранени мобилните телефони? Например, да ги вемат на влизане и да ги връщат  на излизане, Simple Smile

# 889
А има ли в София гимназия (училище след 7 клас), в което са забранени мобилните телефони? Например, да ги вемат на влизане и да ги връщат  на излизане, Simple Smile

Лично не съм чула за такаво.По-скоро ,че в повечето има безплатен уай-фай Wink

# 890

ЧУ "Дружба", но информацията не е съвсем нова, така че проверете.

# 891
ДОБРО УТРО.МНОГО МОЛЯ ДАА МИ ПОМОГНЕТЕ.МОМИЧЕ СОФИЯ 9.919 ИМА ЛИ ШАНС ЗА ФГ.ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ

https://izpitai.me/client/school_grades

# 892
  • София
В ЧУ БШ, но то е само до 7 кл., са забранени мобилните телефони, оставят се в учителската стая сутрин и се взимат на излизане в 16.30.

# 893

ЧУ "Дружба", но информацията не е съвсем нова, така че проверете.
Да, така е! Текуща информация! Simple Smile

# 894
  • София
СМГ се е доказал през годините, и честно да си кажа, дори стипендия да бяха отпуснали на детето ми за ПЧМГ, ако трябваше да избирам между него и СМГ, със сигурност щях да избера второто.

Не виждам смисъл да се забраняват мобилните телефони, особено на гимназисти.

# 895
  • най-шареното място
И аз да попитам: Защо да им ги вземат? Особено в частно училище?
На 14 не знаят как се употребява и кога? Какъв ефект се търси?

# 896
  • София
Вредни са!  Wink

# 897
  • София

Да, има! В ЧГ Образователни технологии има едни кутии отпред до катедрата на преподавателя, където в началото на часа се оставят всички телефони. В междучасието може да се ползват пак.  Laughing

Е, ом, как защо? Всички тийнове, ако ги оставиш, ще се занимават с телефоните, вместо да слушат урока...  Grinning

Русалке, права си за това, че във всички случаи на прием над стандартните бройки и съответно срещу дарение (между другото аз знаех за 3000 лева, откога са скочили двойно нещата не знам  Shocked) става дума за намеса отгоре.  Peace Всъщност без връзки на ниво Министерство изобщо няма как да стане, нито един директор не би си мръднал и малкото пръстче дори! А как да се справим с този проблем - опасявам се, че компетентността ми не е достатъчна, за да го реша... Но все си мисля, че има хора, които би трябвало да знаят и да могат (а и да им влиза в отговорностите) да се справят с тази ситуация.  Peace

# 898
  • Русе
Аз като майка, която постоянно повтаряше - "Остави го този тел., стига вече, пречи ти да учиш" да се изкажа по темата. Смартфоните са изключително полезни за големите ученици. Бързо намират нужната информация - речниците по езици са в тях, когато са необходими, спестяват носене на редица учебници и сборници, като си снимат домашното. Дъщеря ми дори си прави презентациите на него. И на последно място спестява ми пари за лаптоп или таблет и съответно място за неговото поставяне има и още редица неща. Вярно е и другото - хубаво е да не се използват в час за чатене, фейсбук и т.н. например. Така че баланса му е майката.

# 899
  • София
Именно защото знаят как  и кога да го ползват, Ом Mr. Green Телефоните в комбинация с 3g/4g или wifi в училище са голям "помощник" на тестове.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 10:15 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт