СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 263
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Sharky*, учителите не са магьосници, децата също имат "заслуги" за пропуските. Малко деца са отлични по всички предмети, свалям им шапка. Моето дете не е от тях, но и аз нямам амбициите да е перфектен. По-скоро това, което искам е да се създаде интерес, любопитство, някакво ниво на разбиране и осъзнаване, да има напредък в работата (дори да е скромен). Защото когато едно дете чете и се мъчи да научи урок, който не разбира, ученето се превръща в мъчение, в затвор, а това носи само лоши неща след себе си.
elan, чувала съм (от учители) такива неща за малко градче и вярвам, че там съществува този проблем.
И за училището на сина ми се носят такива легенди. Ами не са истина. Сега в края на 7 клас учителите направо им подаряват шестиците (моят син от 4 клас никога не е имал толкова, аз му казвам, че някои от тях не са заслужени). Един вид ги изпращат с подаръци. Разбира се, понякога има конфликти на лична основа, уви.

# 856
  • София
Майката вижда изненадата на 15.06.2015, кога точно да реагира? А става дума за едно от "най-тачените" ДУ в София.

В момента чета през пост, понеже постовете са много. Изненада? Значи майката е за бой. При положение, че се вписват бележки в бележниците, има родителски срещи и всеки учител седмично има консултации за родители и ученици, майката е изненадана точно на 15.06.. Няма как да реагира.  Twisted Evil

# 857
  • Русе
Даааа, на същото мнение съм като Ганис в случая, не може да не се поинтересуваш  до последно, каква ще му е оценката и накрая да си изненадана. Моята дъщеря е в 9 клас и от седмица я питам как се очертават нещата по предметите, които влизат в дипломата. Така, че това не е оправдание.

# 858
Е, пак си промени мнението. Иска сега във френската. И много й е тъжно за класа... Само за това говори. Rolling Eyes

# 859
  • София
Отделно самите деца си знаят  още към  7-8 юни, айде нека е десети максимум, как са оформени. Минали са изпитите, излезли са резултатите, изпитали са ги за дооформяне, ако се е налагало и оценките са ясни... Нали си дават училищата технологично време да отпечатат удостоверенията? Не става от днес за утре, а на 15-ти трябва да са готови, за да не бавят децата с подаването на заявления за участие в 1 класиране.  Та ако едно дете разбере за такава оценка към 10 юни след цял срок само шестици, защо не сподели с родител, докато още може да се реагира...

# 860
  • София
Отделно самите деца си знаят  още към  7-8 юни, айде нека е десети максимум, как са оформени. Минали са изпитите, излезли са резултатите, изпитали са ги за дооформяне, ако се е налагало и оценките са ясни... Нали си дават училищата технологично време да отпечатат удостоверенията? Не става от днес за утре, а на 15-ти трябва да са готови, за да не бавят децата с подаването на заявления за участие в 1 класиране.  Та ако едно дете разбере за такава оценка към 10 юни след цял срок само шестици, защо не сподели с родител, докато още може да се реагира...
Ами зависи не само от децата, но и от учителите. Учителката ни по БЕЛ (и класна) едва вчера им е съобщила оценките от класното, при положение, че е правено още на 11 май. Лично аз смятам, че е изчаквала оценките от матурите. Тя по принцип е с 'особено мнение' за моето дете  и то не само защото не посещава школата, в която тя води курса по БЕЛ за изпитите, а защото има навика да изопачава нещата и да ги гледа само през 'собствената си призма', а аз такива неща не търпя и търся не само 'нейната' истината, та се е стигало до конфликт между двете ни. Явно от това само детето ми страда. Та днес въпросната г-жа е започнала да го изпитва  (оценките му през срока са около 5.50 средно аритметично и оценка от матурата 5.179) за отличен  в нейния час, който е последен за тази учебна седмица  и е завършила оформянето му в следващия учебен час (по математика), на която естествено е отсъствал. Лично я бях предупредила, че детето няма да е на училище следващата седмица, поради спортно състезание на 13, 14, и 15 юни  в друг град и де факто днес му беше последното виждане с нея. Информацията от детето ми е, че му е поставила отлична оценка, но на мен ми се скъсаха нервите да се тревожа всеки ден кога и ДАЛИ изобщо ще го изпита... И чак когато взема удостоверението му мога да знам със сигурност, дали не е написала за годишна оценка мн. добър, ръководейки се от оценката му за първи срок.

ПС: толкова съм бясна, че 2 пъти редактирам мнението за грешки, без да гарантирам за правопис и този път...

# 861
  • София
Отделно самите деца си знаят  още към  7-8 юни, айде нека е десети максимум, как са оформени. Минали са изпитите, излезли са резултатите, изпитали са ги за дооформяне, ако се е налагало и оценките са ясни... Нали си дават училищата технологично време да отпечатат удостоверенията? Не става от днес за утре, а на 15-ти трябва да са готови, за да не бавят децата с подаването на заявления за участие в 1 класиране.  Та ако едно дете разбере за такава оценка към 10 юни след цял срок само шестици, защо не сподели с родител, докато още може да се реагира...
Цитат
Ами зависи не само от децата, но и от учителите. Учителката ни по БЕЛ (и класна) едва вчера им е съобщила оценките от класното, при положение, че е правено още на 11 май. Лично аз смятам, че е изчаквала оценките от матурите. Тя по принцип е с 'особено мнение' за моето дете  и то не само защото не посещава школата, в която тя води курса по БЕЛ за изпитите, а защото има навика да изопачава нещата и да ги гледа само през 'собствената си призма', а аз такива неща не търпя и търся не само 'нейната' истината, та се е стигало до конфликт между двете ни. Явно от това само детето ми страда. Та днес въпросната г-жа е започнала да го изпитва  (оценките му през срока са около 5.50 средно аритметично и оценка от матурата 5.179) за отличен  в нейния час, който е последен за тази учебна седмица  и е завършила оформянето му в следващия учебен час (по математика), на която естествено е отсъствал. Лично я бях предупредила, че детето няма да е на училище следващата седмица, поради спортно състезание на 13, 14, и 15 юни  в друг град и де факто днес му беше последното виждане с нея. Информацията от детето ми е, че ще му е поставила отлична оценка, но на мен ми се скъсаха нервите да се тревожа всеки ден кога и ДАЛИ изобщо ще го изпита... И чак когато взема удостоверението му мога да знам със сигурност, дали не е написала за годишна оценка мн. добър, ръководейки се от оценката му за първи срок.

Интересен и едноличен пост. Изопачава нещата, детето страда, средно аритметично, детето е на състезание, но учителката е длъжна да го оформи. Мамата е предупредила учителката видите ли, но тази дама не се е съобразила с мамата. Госпожо, след като детето не е в час и не може да бъде оформено, колегата ще прецени каква оценка да му пише!

# 862
  • I want it all and I want it now.
Разбирам, че всички са изнервени, но идва в повече.Не всичко може да се обясни в един пост.Не е редно да се цитират мнения , който са лична информация и  остават завинаги  в форума.PeaceУтре, ако реши да си изтрие поста с това цитиране няма да стане. 
.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 20:45 от Syn

# 863
  • София

Интересен и едноличен пост. Изопачава нещата, детето страда, средно аритметично, детето е на състезание, но учителката е длъжна да го оформи. Мамата е предупредила учителката видите ли, но тази дама не се е съобразила с мамата. Госпожо, след като детето не е в час и не може да бъде оформено, колегата ще прецени каква оценка да му пише!

Детето ми е отсътвало от часа по математика, не по БЕЛ! въртяла го е на шиш 2 уч. часа ( един -  в нейния и един в часа по математика), като е чакала последния момент, утре нямат БЕЛ, имаха от понеделник до днес, а едва днес е решила да изпитва. Предупредила съм и аз и детето ми още миналата седмица, имаше достатъчно учебно време да направи оформянето. И не става въпрос само за моето дете, а за всички деца (около половината клас), които не посещаваха въпросния курс, тези деца, които ходеха при нея на курс отдавна са оформени. С тази разлика, че другите неоформени деца  имат възможност за изява и в понеделник да речем, а моето няма да има. Вие като учител така ли ще постъпите?

# 864
Защо не  отидете при директорката?

# 865
  • София
Спазвам субординация...Засега! Ако си изпати детето ми и мога и по-нагоре от директора  да стигна със сигналите. Има доста за разправяне, не е за форума...

# 866
  • София
Колко още може да си изпати? Няма време вече да се чака. Срещата с директорката е наложителна.

# 867
А не е ли конфликт на интереси да преподаваш на деца в училище и да им водиш курс

# 868
  • София

Детето ми е отсътвало от часа по математика, не по БЕЛ! въртяла го е на шиш 2 уч. часа ( един -  в нейния и един в часа по математика), като е чакала последния момент, утре нямат БЕЛ, имаха от понеделник до днес, а едва днес е решила да изпитва. Предупредила съм и аз и детето ми още миналата седмица, имаше достатъчно учебно време да направи оформянето. И не става въпрос само за моето дете, а за всички деца (около половината клас), които не посещаваха въпросния курс, тези деца, които ходеха при нея на курс отдавна са оформени. С тази разлика, че другите неоформени деца  имат възможност за изява и в понеделник да речем, а моето няма да има. Вие като учител така ли ще постъпите?
Аз лично няма как да коментирам, понеже мнението е еднолично. Учителят не е в този форум и няма как да реагира.

# 869
При сина ми се получи подобна ситуация с физиката.Мога да съм благодарна на госпожата, че отказа да го изпитва. Нямаше да бъде в сегашното училище.

Общи условия

Активация на акаунт