СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 231
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 930
  • най-шареното място
Не съм съгласна с това, че децата в ЕГ са "филолози".
Мисля, че си извадила думата от контекста.
МГ съм нарекла математици, а ЕГ - филолози.
И двете са еднакво неточни, но отразяват фокуса на гимназиите, не на децата.

Черна станция е дообяснила какво имам предвид. Сравнението по единствената задължителна матура не е представително. Децата не учат за 6, учат за целите си. И те нерядко не включват матура по математика изобщо или висок резултат по БЕЛ.

# 931
  • София
ом, аз те разбрах какво имаш предвид, но определено ти казвам, че насочеността на ЕГ не е филологическа.  Peace

ЕлиГ, до преди няколко години в ПЧМГ в гимназиален курс приемаха и деца, които не са точно математици. Имам познати, чиито деца завършиха там и са изключително доволни от училището като цяло, дори и без конкретни интереси в областта на математиката. Но в последно време нещата се променят. Все повече се търси типичният математически профил при децата (което всъщност е съвсем логично за математическа гимназия) и има все повече такива желаещи да учат там деца.

# 932
Според вас по-опитните,какъв би бил минималният прогнозен бал за момче в 9-та френска?

# 933
Днес са им раздали служебните бележки с оценките. Трябва да бъдат подписани от получател. Детето ли да се подпише или аз, или няма значение? Има два печата на предната страна - за изходящ номер и кръгъл печат на училището.   Peace

# 934
  • най-шареното място
ом, аз те разбрах какво имаш предвид, но определено ти казвам, че насочеността на ЕГ не е филологическа.  Peace
Това е ясно и преди уточнението ти и тази тема не съм я закачала.

# 935
Мили родители, извинявайте, ако вече е обсъждано в темата, но аз не можах да намеря отговор на въпроса, дали при записване или подаване на заявление за участие в следващ етап на класиране присъствието на детето е задължително. Имате ли представа?

Благодаря!

# 936
  • София
Не е задължително.

# 937
Супер, благодаря! Simple Smile

# 938
Мили родители, извинявайте, ако вече е обсъждано в темата, но аз не можах да намеря отговор на въпроса, дали при записване или подаване на заявление за участие в следващ етап на класиране присъствието на детето е задължително. Имате ли представа?

Благодаря!

Не е задължително

# 939

Благодаря!

Не е задължително
Не е задължително дори и родител да подава документите, може всеки. Обаждах се в училище-гнездо
и питах.
Още ли не са качили бланките за желанията? От РИО София казаха, че до края на тази седмица, но явно ще чакат и края на работния ден.  Joy

# 940
  • Чукарландия
Дали има вече онлайн бланката на заявление за кандидатстване? Hug

# 941
  • София
Единственото , което ни липсва са повече математици, които да изберат у-щето, така че децата с интерес да са повече и да има винаги отбор.

EliG, първо браво на девойката, не съм се съмнявала, че ще е блястяща на матурите!
Като родител на състезател виждам, че ангажираността на училището, наличието на конкуренти, които са същевременно и съратници, на школи и подготовка, са изключително ценни.
Ако детето има желание и интерес да се развива в конкретна наука, участията в състезания и олимпиади не са за пренебрегване, от там пък - и условията, които училището ще създаде.
Скрит текст:
Днес е последният ден на дъщеря ми за срока, от понеделник започват подготовката за Виетнам. Цяла седмица предупреждава да я изпитват и оформят за годината, среща пълно разбиране. През годината й се наложи често да отсъства по състезания, школи  и подбори. Не съм сигурна дали това би се толерирало така, ако беше в АК  Thinking

# 942

http://rio-varna.bg/images/Zaiavlenie2016.docx

# 943
  • София

http://rio-varna.bg/images/Zaiavlenie2016.docx

Кодовете?

# 944
Кодовете се попълват от служителя, който приема документите, родителите само попълват наименованията на специалностите.

Общи условия

Активация на акаунт