Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 835
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте! Предстои ми отваряне на диспут в пейпал. Поръчах стока от един английски магазин, който твърди, че ми е доставил нещата на адреса на превозвач. Обаче от  транспортната фирма ми казват, че  не е пристигало нищо. Магазина няма обратна разписка за получена стока с оправданието, че не ги съхранявали. Тъй като имам запис от камерите в този ден, искам да го приложа като доказателство за диспута *т.е че куриер от въпросния магазин не е посещавал адреса. Може ли някой да ми даде сайт на който да кача записите и да   ги пусна като линк на тези от Пей Пал? Благодаря

# 256
Някой получавал ли е такъв имейл и трябва ли да последвам връзката?

We have noticed that some data from your account information seems inaccurate or unverified. You have to check your information in order to continue using our service smoothly, please check your account information by clicking the link below. .

Confirm Your Account

иска ми да вкарам: your 9 digit number at bank... Това последните 9 цифри от банковата сметка ли са?
накрая ми иска:
Password   
Account Number   
тук трябва да си напиша паролата, с която влизам в Пей пал ли? и кой клиентски номер

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 08:39 от таласъмче

# 257
  • София
Ако не се обръщат персонално към теб, с имената ти, нищо не вкарвай.

# 258
Здравейте! Предстои ми отваряне на диспут в пейпал. Поръчах стока от един английски магазин, който твърди, че ми е доставил нещата на адреса на превозвач. Обаче от  транспортната фирма ми казват, че  не е пристигало нищо. Магазина няма обратна разписка за получена стока с оправданието, че не ги съхранявали. Тъй като имам запис от камерите в този ден, искам да го приложа като доказателство за диспута *т.е че куриер от въпросния магазин не е посещавал адреса. Може ли някой да ми даде сайт на който да кача записите и да   ги пусна като линк на тези от Пей Пал? Благодаря
Следвай стъпките в пейпал, едва когато те ти поискат нещо подобно(записа), тогава ще го пращаш.Когато отвориш диспут за неполучена стока, продавачът трябва да докаже, че е получена, а не ти да  доказваш обратното.
Ако няма подпис на получателя, ще ти върнат парите.

# 259
Някой получавал ли е такъв имейл и трябва ли да последвам връзката?

We have noticed that some data from your account information seems inaccurate or unverified. You have to check your information in order to continue using our service smoothly, please check your account information by clicking the link below. .

Confirm Your Account

иска ми да вкарам: your 9 digit number at bank... Това последните 9 цифри от банковата сметка ли са?
накрая ми иска:
Password   
Account Number   
тук трябва да си напиша паролата, с която влизам в Пей пал ли? и кой клиентски номер

Много внимавай някой да не иска да ти хакне профила!

Не отваряй пейпал през имейл.
Пише го и на първа страница.

# 260
  • София
Здравейте! Предстои ми отваряне на диспут в пейпал. Поръчах стока от един английски магазин, който твърди, че ми е доставил нещата на адреса на превозвач. Обаче от  транспортната фирма ми казват, че  не е пристигало нищо. Магазина няма обратна разписка за получена стока с оправданието, че не ги съхранявали. Тъй като имам запис от камерите в този ден, искам да го приложа като доказателство за диспута *т.е че куриер от въпросния магазин не е посещавал адреса. Може ли някой да ми даде сайт на който да кача записите и да   ги пусна като линк на тези от Пей Пал? Благодаря
Следвай стъпките в пейпал, едва когато те ти поискат нещо подобно(записа), тогава ще го пращаш.Когато отвориш диспут за неполучена стока, продавачът трябва да докаже, че е получена, а не ти да  доказваш обратното.
Казват, че не пазели обратните разписки, защото според техните общи условия аз съм трябвало да ги уведомя в срок от 48 часа, че има проблем. Вижда ми се адски несериозно и според мен лъжат... хем била изпратена и доставена срещу подпис, хем нямали документ за това.  Наложи се да обяснявам за транспортната фирма и записите. Аз в момента преговарям с магазина все още. предполагам, че ще се стигне  до диспут в крайна сметка и мислех да приложа записите с линк към mediafire качените видеа.. или да изчакам само ако ми ги поискат?  newsm78

# 261
  • Sofia
   Според мен, не е трябвало изобщо да споменаваш, че посоченият адрес е на фирма-превозвач. Peace

# 262
Следвай стъпките в пейпал, едва когато те ти поискат нещо подобно(записа), тогава ще го пращаш.Когато отвориш диспут за неполучена стока, продавачът трябва да докаже, че е получена, а не ти да  доказваш обратното.
Казват, че не пазели обратните разписки, защото според техните общи условия аз съм трябвало да ги уведомя в срок от 48 часа, че има проблем. Вижда ми се адски несериозно и според мен лъжат... хем била изпратена и доставена срещу подпис, хем нямали документ за това.  Наложи се да обяснявам за транспортната фирма и записите. Аз в момента преговарям с магазина все още. предполагам, че ще се стигне  до диспут в крайна сметка и мислех да приложа записите с линк към mediafire качените видеа.. или да изчакам само ако ми ги поискат?  newsm78
Направо отваряй диспут и тези неща ще ги дискутирате пред пейпал.След като ти обясни търговецът през пейпал за неговите общи условия и т.н., направо повдигни claim, няма и смисъл да се обясняваш повече с него.До десет дни след това ще има решение на случая, през което време,  евентуално ще ти поискат някакви доказателства, но първо ще искат от продавачът.
Дано стана ясно:)

# 263

Много внимавай някой да не иска да ти хакне профила!

Не отваряй пейпал през имейл.
Пише го и на първа страница.

късно прочетох това съобщение и вече ми хакнаха сметката... източили са 300 лева

блокирала съм картата... ще я закривам... сменила съм паролата в пей пал... подала съм заявление в банката за транзакцията, ако могат нещо да възстановят....

Някой знае ли какво да правя от тук нанатък?... Банката ще се свърже с другата банка за неоснователна транзакция... Има ли шанс да върнат парите?

# 264
  • EU
късно прочетох това съобщение и вече ми хакнаха сметката... източили са 300 лева

блокирала съм картата... ще я закривам... сменила съм паролата в пей пал... подала съм заявление в банката за транзакцията, ако могат нещо да възстановят....

Някой знае ли какво да правя от тук нанатък?... Банката ще се свърже с другата банка за неоснователна транзакция... Има ли шанс да върнат парите?
От сметката на сестра ми по същата схема бяха направили опит за 500 долара. На нея й се обадиха по телефона да потвърди за сумата. И то късмет, че си бяхме в къщи, защото от банката звъняха на домашния. Ходи в банката да й блокират картата и да не оторизират плащането, после в полицията да подаде жалба. Парите й баха блокирани около месец и после й ги възстановиха, защото картата й има застраховка.

# 265

От сметката на сестра ми по същата схема бяха направили опит за 500 долара. На нея й се обадиха по телефона да потвърди за сумата. И то късмет, че си бяхме в къщи, защото от банката звъняха на домашния. Ходи в банката да й блокират картата и да не оторизират плащането, после в полицията да подаде жалба. Парите й баха блокирани около месец и после й ги възстановиха, защото картата й има застраховка.

лошото, е че моите пари са излезли от картата, тя е ВИза, ако има пари излизат на секундата. И аз бях в банката 30 мин. след транзакцията, но беше късно...
Трябва ли да се ходи в полицията?

# 266
Таласъмче, съжалявам много, че това се е случило.
Може пък да ти възстановят парите.

Мисля, че това изречение на първа страница да не се отваря пейпал през имейл трябва да се удебели и почервени!
И да ни е за урок на всички!
Лошото е, че човек за нищо не е застрахован.
Ето аз онзи ден си направих профил в пейпал уж за по-сигурно пазаруване.

# 267
  • Сливен

Момичета,никакво развитие няма относно таксуването по техен курс, при все че е отбелязано по курс на моята банка. Писах им и ответ никакъв, продължават да ни цакат по техен. #Cussing out

# 268

Мисля, че това изречение на първа страница да не се отваря пейпал през имейл трябва да се удебели и почервени!
.

при мен се получиха, много съвпадения... и накрая се набутах да попълня всичко на този фалшив имейл....
Значи, първо от Пей Пал не ми дадоха да си платя с картата.... първо ми изписаха, че имало промяна в данните ми...после, че не можело да се плати с тази карта...
и така, аз се сетих, че имам имейл от техния сервиз... и може би там трябва да си потвърдя данните- и го попълних.... ето и ги фалшивия имейл за сервиза на Пей Пал: service@paypal.com

преди това 2 пъти съм писала на Пей Пал за проблема... отговор никакъв...
заподозрях, че може да е измама, цял ден си следя сметката... няколко пъти ми през ума да си я блокирам... но ня го направих и сега си плащам... Транзакцията е направена в 16.30...

# 269
  • Sofia
И да ни е за урок на всички!
Лошото е, че човек за нищо не е застрахован.
Ето аз онзи ден си направих профил в пейпал уж за по-сигурно пазаруване.

Напротив, застрахован е, ако проявява разум и съобразителност. Самата система е изключително сигурна, ако бъде ползвана по предназначение.

Аз лично спрях да отговарям на въпроси в духа на: "получих мейл от PayPal, че трябва да сменя паролата си, да потвърдя акаунта си, бла-бла". Това се повтаря на всяка страница и стана ужасно досадно, а както е видно от развоя на събитията, ефект от писаниците няма. Гледам, че и други потребители, следящи темата от години, вече просто игнорират и пропускат подобни въпроси. Peace

Общи условия

Активация на акаунт