Скандали заради името на бебето

• 175 900
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 135
Кехлибарчо forever! 😊
Както и да желаят да кръстят детето родителите, тяхно право е. Може близките да изкажат мнение, но споровете са излишни, поне според мен. Човек не може очаква вечно одобрение и овации от околните, но малко съобразителност от страна на всички роднини десетина дни преди раждането не би била излишна. Peace

# 136
Какво значи,да няма скандали и да се започне семейния живот без скандали?Хубаво,е принципно, ама сега отстъпи ли ще е все така.Аз в този случай,и в този тормоз няма никога да отстъпя.
За такова важно нещо.Как може,това е твоето дете.Името трябва да се избере от родителите,да не кажа от майката най-вече.😉😃
Аз бих кръстила единствено на тати или мама,какво лошо има,къде е казано,че трябва да е на свекърите.
Едно време пра

баба ми така се е тръшкала.
Тука важното е мъжа да те подкрепя,че ако го тегли към майката и иска да й угоди тогава е лошо.
Моята свеки е готина,ама името й е М.Е,познайте какво  име има с м за момче?Еми,за мен-никакво,било то чуждо или българско.Не се сещам за такова.

# 137
  • София

Моята свеки е готина,ама е с М.Е,познайте какво хунаво име има с м за момче?Еми,за мен-никакво,било то чуждо или българско.Не се сещам за такова.
Чужди има:Максим, Максимилиан.

# 138
  • някъде в орбита...
Съвпадения се случват. Егати, от толкова възможни имена, все някой в родата най-малкото ще има име дето започва със същата буква, или звучи "подобно" (много или малко).

Обяснения не бих давала, нито бих информирала даже. А пък да вземе някой да ми дава тон или наклон, просто не ме познава тогава.
А имена относно мои деца никой не знае, защото на никого не му е работа. Каквото сме избрали, научават го след като стане официално Mr. Green

dolce_vita, няма начин някой да ме притиска за каквото и да е, и да не направя и невъзможното да не го получи.

# 139
авторката е писала,, че на свекърите им звучало турско. Значи наистина може да е някой Хюсеин или Салие.

Не съм съгласна, че не трябва да съобщи името. Не може да обвиняваш без да казваш и ти самия какво си свършил. В такъв случай как очакваш подкрепа.

# 140
Тайна,знам ги тези двете имена и съм ги споменавала.Най-много и Марио и до тук.Избора с тази буква е ограничен.Не ми харесват.От бг само Мартин,Момчил,Михаил се сещам.Никога,по никой повод няма да си кръстя детето с нито едно от трите.Мъжки имена с м,мн малко има,а такива,които на мен да се харесат,хич.
Иначе се сещам за едно единствено горе-долу приемвливо турско име-ДЕНИЗ.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 21:43 от Miss_Bingley

# 141
Може да играем на бесеница и да познаем името.
Авторката да пише  първа и последна буква.

# 142
  • Стара Загора
А на бас ,че няма да го каже !! Naughty

# 143
  • Най-красивата страна
Аз мисля,че е много важно майката да харесва името на детето си.И бащата да е съгласен.
Да подкрепи жена си.
А в много случаи мнението на майката се пренебрегва за да се угоди на свекърите  Twisted Evil
Защото непременно първото дете трябва на тях да се кръсти Twisted Evil
А родителите на майката по-малко ли заслужават?

# 144
  • някъде в орбита...
В такъв случай как очакваш подкрепа.
Подкрепа за какво? Нещо май изпуснах...

# 145
Само първата буква да каже и веднага го познаваме.
 Mr. Green

# 146
То и на мен ми е любопитно какво е името,но аз самата казах името на малко хора и при това близки.Все пак докато детето не е родено още не мисля,че съм длъжна да споделям наляво надясно името.Имаче името на дъщеря ми не е избирано да е кръстена на някой,но така се случи че огря толкова народ,че не е за вярване,а аз самата не се бях усетила за всяко съвпадение докато не ме "светваха" всеки как е кръстено било на него/нея Grinning

# 147
  • при късмета
Изчетох цялата тема и коментарите на края направо ме учудиха. Уж не била длъжна да се съобразява, като измисля име за собственото си дете със свекърите, тяхното мнение за името не било важно и на тях не е длъжна да кръсти. А всички последни постове "Кажи името, че и ние да го обсъдим. Свекърва ти може да няма право, но ние имаме"
Авторке, изобщо не обръщай внимание на свекърите. Радвай се, че мъжа ти е зад теб, махни дразнителите от главата си до раждането и си гледай себе си и семейството.
В повечето случаи с претенциите за името се започва, независимо от "основанията" на свекървите. После става по-страшно. И да отстъпите още повече ще ви се налагат, мир само няма да има и да наложите своето за името, очаквай намеса за друго. До хора е и до нищо друго. Едно от действията им е показателно и за следващи. Няма изключения

# 148
На мен пък не ми е любопитно какво име са избрали  хората, щото казусът е съвсем друг. Ама  иначе   така полезно ми светна, че никът ми започва с буквата на баща ми и така спокойно ми стана, че нещо все пак съм кръстила на него.
Иначе казано - Бе, вие луди ли стеее!!!  Laughing Laughing Laughing

# 149
  • София
То така излиза,че не е толкова за името, колкото,че старите са против.Всички казаха,че старците нямат право да се бъркат, дадоха и поддръжка, сега ни стана интересно името. А може би не смее и на нас да го каже, заради страх от негативни реакции. Ама ме човърка любопитството, какво ли може да е това старо, българско, мъжко име, което ще бъде в женски род и звучи като турско.

Общи условия

Активация на акаунт