Скандали заради името на бебето

• 175 942
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 180
  • Най-красивата страна
Аз пък си помислих,че името е Севар.Ханско име Heart Eyes

# 181
Аз имам дълго име. Избрано от една от бабите ми. Майка ми искала да ме кръсти по друг начин, но баба ми се затръшкала. После баба ми мислила дни наред и ми избрала името, казала на мама, тя ахнала и всички били доволни и щастливи. Аз лично си харесвам цялото име, но хората около мен ми викат по 5-6 различни начина, които нямат нищо общо с цялото име. Дори майка ми и баща ми не използват дългия вариант. Laughing
Кръстете си детето както вие искате.
Моето дете е кръстено на свекъра, но ние си го взехме това решение. 9 месеца казвах, че не сме решили още, името беше избрано в края на седмия. Всички плакаха от радост. Ако не ми харесваше името - нямаше да кръстя така.
Принципно драми и циркове не ме вълнуват и правя, каквото си реша, че и грубо понякога ги режа.
Легни и ти се направи на болна да им дойде акъла на дъртите хиени.
А сега се сетих, чуждестранните ми приятели не могат да ми произнесат името. Те ползват тва, което значи на английски.

# 182
Много ми е интересно кое име е идбрала АВТОРКАТА.  Naughty
Тази дето написа поста за обръщението - мислиш ли, че през тел ще прелиствам за да видя точното обръщение?

Та кое е името?

# 183
Много ми е интересно кое име е идбрала АВТОРКАТА.  Naughty
Тази дето написа поста за обръщението - мислиш ли, че през тел ще прелиствам за да видя точното обръщение?

Та кое е името?

И аз това викам. На мен на телефона даже и предходните коментари не ми излизат. Ама карай - с ниска култура сме. Те висшите се обръщат поименно  Joy

# 184
Да, да ...   Peace
Аз си знам, че съм проста, НЕ съм ЕнтЕлегетна, но не е нужно да ми набиват канчето И тук.

Кое е името?

# 185
  • София
Извинявайте, разбра ли се какво е името, което породи темата да се дипли на 13 страници вече?
Пъдпъдъчко или???

# 186
Никога не бих взела под внимание мнението на родителите, от която и да било страна. Мисля, че сте си вкарали автогол, уведомявайки ги за бъдещите си намерения. Това да ви е като обица на ухото. Crazy

# 187
Не.
Авторката я е страх да го каже. Страх я е от язвителни коментари.
Тъпа работа!
Чудя се за какво се хабим 13 страници. За новия Пешкирчо ли?

# 188
  • София
Естел, а авторката въобще пише ли в темата или се покри изцяло?
Предлагам, ако не сподели - темата да се затвори, губи се смисъла, измества се фокуса, так дале и так прочее.

# 189
  • при късмета
Ако истинската причина беше самото име, за основанието за сцени на свекърите говоря, защо тогава тъстовете не са реагирали така? И с тях е било споделено, но такива драми не са правили. Името не е проблема. Проблема е налагането на свекърите и измислените им доводи за да се наложат, а да не си признаят истинската причина

# 190
Ако истинската причина беше самото име, за основанието за сцени на свекърите говоря, защо тогава тъстовете не са реагирали така? И с тях е било споделено, но такива драми не са правили. Името не е проблема. Проблема е налагането на свекърите и измислените им доводи за да се наложат, а да не си признаят истинската причина

Именно.

# 191
  • София
Може би, а може би всеки си прави различни асоциации, сащо ест е въпрос и на възпитание и разбирания колко и как да изразяваш мнението си...

Авторката каза, че няма да сподели името (нямало защо и на нас да ни се обяснява за избора си, въпреки че при нас си е чисто любопитство що за име може да събуди такива страсти, иначе надали някой в темата истински го засяга как ще си кръстят детето). А дали се е покрила или е отишла да ражда... кой знае Wink Всъщност тя си взима участие в темата, не знам защо решихте, че не се включва.

# 192
След някои от коментарите на последните страници не знам дали може да отговори подобаващо, за да се включи.

Относно имената, при нас не е имало скандали, но много пъти ми беше обяснено, че първото момче по традиция в тяхната държава го кръщавали на свекъра, първото момиче на свекървата, вторите на другите родители. Аз единствено съм казвала, че в Б-я родителите си решават как Simple Smile, което не е много вярно, ако чета тук, но не ми се занимава.

Свекърите имат право да не харесат името, но подходът им е брутален. В това е проблемът на авторката.

# 193
  • Най-красивата страна
Една рускиня ми каза,че при тях детето не се кръщавало на никого.
Имали някакво поверие,че не е хубаво да има двама души от семейството с еднакви имена Hug

# 194
Единия от вас правилно предположи. И след като темата е предизвикала такова любопитство - името е Севар. Хайде коментирайте да си чуя присъдата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт