Скандали заради името на бебето

• 175 935
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 395
  • sofia
Името на мой познат е Мартин, а фамилията арабска. Звучи не по-малко странно от Бриджит Иванова  Simple Smile

# 1 396
  • София

Ами погледни постовете, отношението и изказванията на Зои и ще ти стане ясно за кои родители говоря. Мислиш, че като ѝ се повдига от разни имена, няма да се повдига и на детето ѝ след време?
Сега по-ясно ли е? Примера е прекрасен.
Повдигало ѝ се от чуждопоклонничество, но кръстила детето си на свекъра грък. Това не е чуждопоклонничество, ама изобщо  ooooh!
Ние сме с чужда фамилия цялото семейство. За мъжа ми като дете, беше много странно, защото беше голямо изключение по Тошово време такова име. Моето дете е било на различно място на ясла, на градина и сега на училище. Никога не са му се подигравали за името, макар и фамилия. Само от време на време някой родител пита за произхода, защото го бъркат с друга националност. Но от чисто любопитство, никога с подигравка.
До сега не съм попадала на родители с нагласата на Абсурд и Зои
Поредната глупост, изтърсена с апломб! Mr. Green
И щото си наистина зле с мисленето и заключенията, ще ти дам друг пример:
Деница= мекица
Така се подиграваха с името на племеницата ми, ама то сигурно родителите им са им го казали, няма друг начин.
Или, не- тя е приличала на мекица и затова? newsm78
Досега съм попадала на много невдяващи персони, но ти държиш палмата безапелационно! hahaha

# 1 397
  • Countryside
Ама като видите Бриджит Иванова и ви се доповдига, и ви е жал, откъде всъщност знаете, че е от Кокаляне, а не е от Оксфорд примерно и е дошла за седмица при баба си. Може даже и майка ѝ да е англичанка. А нали според горната дискусия като живеели децата в чужбина, още повече когато някой родител е чужденец, е приемливо да се слага и чуждестранно име. И после се оказва, че родителите всъщност не били плиткоумни чалгаджии от Кокаляне, а професори в Оксфорд примерно.
Чукча не читател... Казах, че ми е жал да не подиграват детето в училището в Кокаляне примерно, а не конкретно че се казва Бриджит. Ако майката е англичанка и живеят в Англия е съсвем друга бира. Много задълбавате ми се струва, ненужно при това. Все пак се очаква тук да се води дискусия, а не да сочим с пръст и да се заяждаме.

# 1 398
  • София
Но съгласете се, че Бриджит Иванова от Кокаляне или Серхио Петров от Иваняне са най-малкото странни. И да, би ми било жал за детето, не за друго а да не му се подиграват и да го е срам от името му.
Години наред, нарицателно за откровено смешно съчетание беше Ричард Груев- известен спортен журналист, читав човек отвсякъде, но не случил на отговорни родители.
Ами, търпеше си подигравките като малък и ехидните усмивки като голям.

# 1 399
Ами аз не отправям въпроса си конкретно към тебе, че да се придържам към твоя текст. Питането ми е принципно и изобщо не задълбавам, защото случаят е масов и ме интересува. Масово по площадките срещах лятото деца с чужди имена, включително и моето е с такова. И видно е, че има предразсъдъци, родителите били такива и такива. Правят се изводи. Но пък когато сме си вкъщи (в чужбината) всеки път се поздравявам за името на детето си...

# 1 400
Salve, приемаш го лично. Хайде аз, че не приветствам Анджелините в Бг, ОК, но не разбирам изгъзиците. Някакви безумни словосъчетания, които имат претенции за уникално име.
 Разбира се, че живеейки в чужбина имаш основание детето ти да не е Петко например. Тук говорихме за деца в Бг, просто ме захапаха, че нямам право да протестирам като съм навън и с мъж чужденец, но аз пък мисля, че имам.
Уиш, нямам идея как бих кръстила от французин, дано не разбирам Simple Smile
 Името на свекър ми е познато и лесно навсякъде, ако беше типично гръцко примерно Ахилеас, Аристотелис или Дионисиос, може би нямаше да съм много ОК и с Мм щяхме да търсим друг вариант, примерно майка му в мъжки род. За него беше важно, аз го уважих, тръц че на някого в анонимен форум не му харесва  Mr. Green

# 1 401
  • Countryside
Аз  предразсъдъци нямам, ама никави и съм далеч от изводите за каквото и да било. Просто си разсъждавам по темата, нали затова е форума. И да, би ми било жал за Памела, която учи в бг училище (да не я подиграват за името, не за друго) и на която и двамата родители са българи. В кръга на шегата бих вметнала, че баща й явно е фен на Памела Андерсън примерно.  Laughing Иначе всеки е свободен да си кръсти детето както му харесва.

# 1 402
Да ви кажа в наше село в групите и класа на децата май почти няма име, което да е традиционно българско. На никого не съм чула да се подиграват.
И наистина децата без да искат възприемат маниерите и отношението към света на човека, който ги отглежда.

# 1 403
Никога не бих предала на децата си моите отрицателни възгледи за каквото и да било, най-малко пък за имена. Срещали сме чудатости, не ги коментирам. Не обичам циганите, против съжителството с бежанци съм, но съм далеч от идеята да го вменявам. Просто моите деца,  пораствайки сами ще направят разликата защо в едната страна е така, а в другата иначе и имената са най-малкото.

# 1 404
Аз  предразсъдъци нямам, ама никави и съм далеч от изводите за каквото и да било. Просто си разсъждавам по темата, нали затова е форума. И да, би ми било жал за Памела, която учи в бг училище (да не я подиграват за името, не за друго) и на която и двамата родители са българи. В кръга на шегата бих вметнала, че баща й явно е фен на Памела Андерсън примерно.  Laughing Иначе всеки е свободен да си кръсти детето както му харесва.
Ето нещо интересно - синът ми се върна от училище на първия учебен ден и каза, че имат деца със странни имена - едното беше точно Памела, а другото - Неда.

# 1 405
Познавам Памела кръстена на баба си Панка  Laughing и Дебора на баба си Денка Mr. Green

# 1 406
  • Бургас
Познавам Памела кръстена на баба си Панка  Laughing и Дебора на баба си Денка Mr. Green
И аз познавам Памела на баба Пенка и Стивън на баба Стойка.
Между другото малко прекалено й скочихте на Zoι. Доколкото разбрах, тя визираше и не одобряваше българи, живеещи в България, да си кръщават децата с чужди имена. Тя обаче не живее в България, а и предполагам /и тя самата каза/, че името на свекъра и сина й не е някое странно. Предполагам много от нас, ако са женени за чужденец и живеещи в негова държава , ще се съобразят с това.

# 1 407
Между другото малко прекалено й скочихте на Zoι. Доколкото разбрах, тя визираше и не одобряваше българи, живеещи в България, да си кръщават децата с чужди имена. Тя обаче не живее в България, а и предполагам /и тя самата каза/, че името на свекъра и сина й не е някое странно. Предполагам много от нас, ако са женени за чужденец и живеещи в негова държава , ще се съобразят с това.
Много е деликатна тази тема. Хубаво е да се съобразим с традициите на бащата и неговата страна, но точно толкова е хубаво и съобразяването с традициите на майката и нейната страна. Освен това, сега живееш в България, после в чужденеция, после пак в БЪлгария. Хората станаха твърде мобилни, за да гарантират, че цял живот ще прекарат на едно и също място.

# 1 408
  • Sofia
Да оставим настрана хубаво ли е или грозно някое име, трябва ли да е българско или не... В случая със Севар, избрали хората българско име, патриоти явно, обаче ми е чудно защо ще си кръстят детето на някакъв неугледен владетел (според скромното ми проучване. Сори, ама не го знаех този). Поне моите разбирания са да се даде на детето силно име, на човек, които е постигнал нещо, но този май нищо съществено не е направил. Същото и с Борил - пак много популярно напоследък име.

# 1 409
Мерси, Джули, знаеш симпатиите на Ма Ко към мен, оспамихме и тази тема Simple Smile
 Уиш, разбира се, че са важни и двете традиции. На мен лично никой не ми е сложил вилата на врата за име или за друго. Горда съм, че ще си гледам децата като българчета, вкъщи говорим само български, празнуваме български празници, четем български книжки. Традициите, които аз знам ще ги предам. По-жалкото е това, което наблюдавам тук, как българки се отказват от българското, езика е табу, самите те правят всичко възможно да се скрият, дори собствените си имена сменят.
А де, какво е направил толкова Севар, виж Аспарух е друго, ама не звучи модерно някак, друго е Майкъл Grinning

Общи условия

Активация на акаунт