ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 509
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Заради неуредици с храненето и с избора на изучаван език ни се наложи да сменим училището. Останах без сили да се боря миналата година. Та сега ново училище-нов късмет. Детето уж много доволно, че го местим - защото и той не се напасна нито със съучениците си, нито с класната си, само учителката по занималня обожаваше.
Ние бележници ще имаме, а на 17-ти е обявен спортен празник.

# 256
В тая връзка ще му трябва някакво портмоне за врата. Идеи?
Телефон ще носи ли? Моите имат калъфи за телефоните, които са в връзка през врата, и отзад малко джобче с цип, в което си носят парите.

Още не съм решила за телефон.  Принципно не му трябва. Във всички случаи портмонето трябва да е с две отделения поне - за пари и за купони.

# 257
  • Майничка
... Телефон ще носи ли? Моите имат калъфи за телефоните, които са в връзка през врата, и отзад малко джобче с цип, в което си носят парите.

По принцип, не е добре телефонът да е в областта на сърцето. По-добре в малка чантичка с презрамка.

# 258
  • София
Връзките са дълги и телефона е по-скоро в областта на корема.
Девойката може и да тръгне с чанта скоро, но младежът по-скоро ще го прехвърли в джоба.

# 259
  • при моите любими
Ние ще комбинираме стол с домашна храна в зависимост от предлаганата храна. Пари давам, но не е определена сума, 1-2 лв. Тя е спестовна и почти не ги харчи. Един ден нямах никакви дребни  и и дадох 5 лв. да си има в портмонето, не ги беше пипнала повече от седмица. Но тя е такъв характер, ако дам на малкия  5лв. ще ги изхарчи за 2 секунди на лавката. Има портмоне, но не е на връзка. Телефон няма и няма и да има. Надявам се да е така дълго време (до 4ти клас). Много го мислих часовник-телефон и то да го ползва само, когато кара колело, защото понякога не ми е пред очите. Тя не пожела такъв. За училище категорично, няма нужда.

# 260
  • София
Връзките са дълги и телефона е по-скоро в областта на корема.
Девойката може и да тръгне с чанта скоро, но младежът по-скоро ще го прехвърли в джоба.

Младежът в никакъв случай да не държи телефон в джоба или на кръста! По-добре в чантата/раницата.

# 261
  • На брега на реката
Напоследък само ви чета и не намирах време да пиша.
Мина и нашата РС. Зарадваха ни, че най-проблемното дете е изместено в друго училище. И понеже тази година щерката ще ходи в училищната занималня, много се притесняваше точно от това дете. Успокои се, де. Надявам се момчетата да са пораснали и да не вършат щуротиите от миналата година.
За храненето съм леко притеснена. Много е капризна и трудно се храни, гладуването пък отключва гастритни болки. Не знам по кое време ще обядват, но се моля да е между 12 и 13,  за да мога в началото да я водя да хапваме някъде, защото нито ще уважи храната от стола, нито мога да я оставя на сандвичи заради гострита й. А студена храна не яде  ooooh! Много, много ми е сложно.
Предстоят луди дни преди първия учебен ден. Тая работна събота ми обърка плановете. Днес ще ходя да купувам последните неща по списъка и ще обличам титрадки, учебници и помагала.  Crazy Утре ще я водя на очен, после сме при лл, още обувки не съм купила, аааа почнах да се поникьосвам.
В началото на октомври ще изпусне една седмица, но се налага да отскочим до Трявна. Едва ли ще изпусне много.
 А и си имаме нова директорка. Мнение и впечатление нямам. Но самата идея, че 30 деца ще са събрани в една стая по времи на занималнята, ме подразни. Както и уклончивия отговор, че воже да няма място за детето ми в занималнята, а новия закон твърди друго. Заела съм изчаквателна позиция и се надявам да не водя война.

# 262
Началото на октомври най-много да изпусне входящите нива. Предполагам, че по това време ще се проведат. Не е фатално.
Като майка на момче, не че е най-кроткия на света, в никакъв случай, но да вметна, че още от градината се прибираше одран или ухапан от момиче. Той пък, за да не удари, плюеше. Надявам се вече да ги израстват тези детинщини. Rolling Eyes
Чудя се защо за едно /бележници/ сме по старите програми, а за друго - по новите. Whistling

# 263
  • На брега на реката
Поли, нашите момчета хвърляха учебници през прозореца, драскаха гърбовете на момичетата с химикалки...а са с униформа облечени Ей такива дразнещи щуротии, които все пак струват нещо на родителя.
За входните и аз така предполагам, все ще намери време да ги направи. Пък и аз мисля всеки ден да държа връзка с класната и да наваксваме докато сестра й спи на обяд Simple Smile

# 264
  • София

Чудя се защо за едно /бележници/ сме по старите програми, а за друго - по новите. Whistling
За кое сме по новите програми?

# 265
  • Майничка
За нищо не сме по нови програми, за някои неща сме по новия закон.

# 266
Мандаринка, за ресурсния учител се опитват да те "пуснат по пързалката " от училището . В нашето училище в началото на септември  обявиха всички нови назначени учители / и предмета по който преподават/. Имаше назначен и ресурсен учител.

п.п. Часовете ни ще започват 8,20 часа тази учебна година.

# 267
  • София
Последните страници на последната книга бяха прочетени днес. Доволна съм от детето.
Ние сме си купили общо взето всичко. Утре имаме РС, да видим дали ще трябва нещо допълнително и сме готови. Не че кипим от ентусиазъм, де.

# 268
Все се каня да попитам бащите на децата включват ли се в ученето или ангажимента в това отношение е изцяло ваш? Днес пак се вбесих за пореден път на моя мъж, но поне детето днес работи поне час с мен над книгите / което бтв не се е случвало никога/ и малко ми размина.

# 269
  • София
О, аз казвам "отивай при баща си" и се занимават. Днес му бил давал задачи и го карал да чете.
Но когато съм командировка честта за гледането на сина през деня се пада на щерката. И тя само ми се оплаква по вайбъра.

Общи условия

Активация на акаунт