ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 384
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
И моята е разсеяна, не чете условията... ooooh!

# 541
И при нас минаха входните нива - по математика и околен свят има 6, по български 5. Доволна съм от оценката по български дори си мисля, че малко са му я завишили. Моят, разбира се, пак не е запомнил ни задачи, ни условия, само каза, че по математика и околен свят било много лесно.
Миналата седмица ги е обследвал логопед и /съвсем очаквано/ получихме заявление, което да попълним. Два пъти седмично логопедът ще посещава училището, за да работи с децата, които имат нужда.

# 542
  • Варна
Имахме родителска среща (втора)-ще имаме бележници вече Crossing Arms

# 543
  • Mars Hotel
И при нас е минавал логопед. Дали са бележка на дребната да посещава часове, защото е с "френско" Р. В училище логопед нямат обаче, та не съм сигурна дали ще я водя.  Thinking

# 544
Дъщеря ми пък има единици думи, които са й бебешки. Повечето са изчистени вече. Но като цяло и е трудно с някои нови думи.Например трудно я отучих да не казва тряГва.За специалист обаче не сэм мислила.

# 545
  • София
Чета ви за буквите, думите и изразите на английски език без да се знаят буквите. За първа година ли учат езика? Дъщеря ми миналата година мина буквите и някои думи и изрази устно. Сега започнаха с четене на кратки изречения и писане на думи и малко изрази.

# 546
  • около Варна
Английският език не е задължителен в първи клас, изучава се като ЗИП, при нас от втори клас го започнаха.

# 547
При нас още в първи клас английския беше задължителен.

# 548
  • около Варна
Много странно, учебните програми се едни и същи за всички училища. Да не сте в училище с профил чужд език?
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=28

# 549
При нас в първи клас английският беше задължителен, но беше ЗИП. Учиха песни, думи, някои изрази, за букви изобщо дори не е ставало въпрос. Цялата идея беше във втори клас, когато предметът вече е редовен, да имат някаква натрупана база или поне някакви впечатления от езика за да не им се струпа всичко наведнъж.
Другите два ЗИП-а бяха математика и БЕЛ. Те си остават и тази година, а английският отпадна като ЗИП. В първи клас бяха с 3, от тази година до края на 4ти клас са с по два часа ЗИП.

# 550
  • Пловдив
В първи клас имаха 3 часа седмично английски - 2 редовни и 1 ЗИП. Но едва сега започнаха да пишат букви и думи. В първи клас си беше оцветяване на английски Simple Smile

# 551
  • Пловдив
Миналата година 1 час като ЗИП.Тази година 2 редовни.
Учиха буквите до средата.Другите ги имаха за домашно през ваканцията.Сега взимат по 6 букви на час и имат да ги пишат по цяла страница.Последните бяха от S-Z.Е съжалявам ,ама няма как да стане.Накарах я да ги напише по 3 реда .

# 552
Вече имаме бележници и вътре три 6. Другата седмица че имаме РС и ще ни запознаят с входните нива.  Моето дете е много бавно когато пише по БЕЛ. Напиши една дума и се разсейва и така ... Забравил много неща. По мат няма проблем, по-бърз е, а и му е по лесно. По АЕ имахме за домашна да правим карти на изучените букви. Като тези на картинно домино. Беше му много забавно. Направихме ги от картон, да не се мачкат толкова лесно.

# 553
  • София
В първи клас няма редовни часове английски, програмата е еднаква за всички - има задължителна програма и 3 часа ЗИП, които всяко училище рещава как да използва. Отделно може да има часове СИП. Ханна, вероятно сте имали 2 ЗИП и 1 СИП.
В нашето училище различните паралелки имат различни ЗИП-ове - нашите имат 3 часа хореография и даже 1 сип хореография, за да се получат два двойни часа за седмицата. Другата паралелка имат 2 часа рисуване и 1 час БЕЛ, третата паралелка имат 1 час мат и 2 часа тенис, четвъртите 2 часа испански и 1 час мат. Реално само тези с испанския са имали език в първи клас, останалите започваме сега /английски/.

Нашите взимат буквите - рисуват ги, изрязват ги, лепят ги и ги пишат по 3 реда. За сега за взели 4 букви, явно и думите към тях от учебника, но те не се пишат. Не съм убедена, че е правилно да не се пишат думите...какво като не са взели всички букви, "окото" също помни - като си писал думата и после я видиш някъде ще я познаеш...Но за писане на цели изрази ми се вижда вече малко крайно.

# 554
Момичета, искам да си сверя часовника с вас. Утре госпожата ще им засича колко думи ще прочетат за една минута непознат текст. Каза, че норматива е 90 думи за втори клас. Вчера го изпитвах и докарахме 77 думи. Това зле ли е според вас? Някакво момиче от класа чела пробно и била прочела около 160 думи.

Общи условия

Активация на акаунт