ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 400
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Има едно помагало по английски "Learn with Smarty", май беше на Кронос. Ползвам ги с големия и сега с малкия. Там има много упражнения с квадрати пълни с букви, в които трябва да се открият думи. Отделно има много картинки, а отдолу в разбъркан ред са дадени буквите и детето трябва да ги подреди правилно или пък думите са написани правилно, но липсват 1-2 букви, които да се напишат. Има и много кръстословици. Мисля, че по този начин много по-лесно се учат думи, отколкото механично писане по 2-3 реда.
Още едно има, което ползваме " Самостоятелни работи по английски език". Има го в store.BG, не се сещам на кое издателство е. Също е много хубаво.

# 526
А задължения на тати намерихте ли? Защото при нас това е по-сериозният въпрос. 

Задълженията на тати ги сведохме до две: да ходи на работа и да ремонтира разни неща в къщи  Joy Joy Joy Криси тук беше категоричен.

И ние учим по АЕ по помагалото на Кронос.
При нас още нямаме оценки. Нашата госпожа много съжалява, че не отпаднаха за нас. Иначе в помагалата и тетрадките пише Отличен, Браво, но само с думи.

# 527
  • София
Моите задължения се свеждат до биологичното оцеляване, т.е. хранене и водене по курсове и тренировки. За обучението отговаря таткото..., както и за ремонтите разбира се Wink

# 528
  • Mars Hotel
Относно входните нива, видях само по математика. Има отличен, като е направила само една грешка - на задача за броене на триъгълници.  Tired Този тип задачи я мъчат от миналата година и никога не може да уцели бройката. Дайте идея как да упражняваме това, моля. Аз опитвах с оцветяване на триъгълниците, но така е още по-зле, защото като оцвети една част, след това спира да я "вижда" като част от друг. Така обясних, дано да сте ме разбрали...

# 529
  • София
Моите задължения се свеждат до биологичното оцеляване, т.е. хранене и водене по курсове и тренировки.
Ей, как го каза, все едно хич никакви задължения нямаш  Whistling че малко ли е това  Hug

Светлица, моята също има проблем с този тип задачи /то с кое ли няма тя, де/. Решението, което съм открила е да нарежа въпросните триъгълници от хартия, ама всички, които се търсят и да ги насложа един върху друг, за да образуват картинката от учебника. Трябва да се виждат и контурите им, да са предварително начертани с нещо дебело, черно и да са изрязани покрай линията, че да се вижда отчетливо. Наслагвам ги един върху друг в последователността, в която тя вероятно ще ги открие - т.е. първо най-малките възможни, тя не тръгва от най-големия. И така тя маха един по един и вижда какво остава и се сеща за другите.
Не знам дали ме разбра  Crazy

# 530
Броене на триъгълници (и други фигури) - първо броите съставените от 1 фигура, после от 2, от три и т.н.

https://uchebencentrznanie.alle.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE/

https://dauchimmatematika.alle.bg/%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B … 0%B5%D0%B6%D0%B0/

# 531
  • Пловдив
За триъгълниците - много деца не "познават" и така не могат да видят тъпоъгълните триъгълници. Може би трябва да се обърне внимание на този вид триъгълници.
По английски са взели няколко букви и няколко думи със съответната буква и изрази, разбира се. Пишат непознатата дума по 3 реда в тетрадката. За сега няма трудности, като я питах кои думи трябва да пише, ми ги каза на глас всички като ги спелува вярно, без да ги е писала. Миналата година имаха по 3 часа английски седмично. Тази година са 2.
Горнякът и ние го минахме  Laughing И за мен беше важно само да научи кой е Яворов.
Мисля, че са правили входно по Околен свят, понеже ми каза, че объркала люляка и липата.  За националния празник се сетила, а масово децата писали 1 юни.

# 532
Аз така и не разбрах минаха ли входящите нива при нас. Кога ви ги показват?
При нас всичко се подготвя в учиилище, съвсем малко има за домашна работа и аз нямам много представа до къде са. А и много трудно сядаме да работим вкъщи през почивните дни.
А това със задълженията и правата добре, че ми е спестено.  Mr. Green

# 533
  • София
Само по математика ми дадоха теста за подпис.

# 534
  • Пловдив
Входните по Бел и математика щели да им ги дадат в петък.Това ме информираха.
Вчера проверих дали ще помни или ще пише по английски-ами никаква ориентация още нямам.До снощи никога не беше писала-само чете.Някой елементарни думи написа , други сгреши.Но по-трудни като прозорец,майка ,татко ,това и някой други написа вярно.Ще я пробвам още няколко пъти дано се ориентирам.

# 535
  • София
Моята принцеса лятото е забравила всичкооооо.Нвзнам мързи ли я какво се случва.С математиката е ужас.Вчера едвам сметна 11-9.всяка вечер ще решава задачи.Представям си какво е писала на входящите

# 536
Нашите входящи нива ги върнаха вчера.И по  БЕЛ и Математика оценка 4. Това не са и реалните знания, то че е забравила някой неща е ясно, но е била и разсеяна, и това най ме дразни.

# 537
И аз забелязвам, че по математика е много разсеян - решава задачите без да гледа знака. Пише свободни съчинения. По български език е добре. Не знам какво е направил на входящите тестове, чакам с нетърпение.
Другата седмица ще ги засичат колко думи четат за една минута в непознат текст. Миналата година не го правиха това при нас.

# 538
По Околен свят - 6.

По Англйски език е много ентусиазирана, учи с желние. Записала съм я в езикова школа. Искаше и на народни танци, но направихме уговорката, че като започне да се справя по-добре в училище ще я запиша. Ходи две години и сега и липсват.

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 10:28 от vita

# 539
  • София
И моето диване прави много грешки, когато се разсейва, а това се случва през по-голямата част от деня  ooooh!  Когато се стегне и внимава постига страхотни резултати.
Входните по БЕЛ и МАТ минаха. По МАТ е сгрешила броя на триъгълниците - преброила е един по-малко. Като ви чета, май повечето деца се затрудняват..... Вчера са правили по ОС и чакам резултати. Тестът бил много лесен според нея, само една дума я затруднила "захарни". Знае много добре значението по принцип, но опитвайки се да я прочете така е задълбала в самите букви, че самата дума ѝ е убегнала...

Случайно някой от вас да води или е водил детето си на плуване в хотел Маринела (Кемпински) и да може да сподели впечатления? Спряха плуването от училище тази година, а искам да продължи тренировките.

Общи условия

Активация на акаунт