ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 405
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Майничка
При нас допълнителният час по физическо е последен, пети час в понеделник, всяка седмица. В гимназията правят модул седми и осми час през седмица.

# 511
И при нас допълнителния час по физическо е последен шести час. Който не е на занималня си тръгва след това.

# 512
  • Варна
при нас Модул ФВС е след основните часове-преди занималнята.
Правихте ли входящи нива за 2 клас?Ние минахме БЕЛ и Мат. все още няма по Околен свят

# 513
Днес и утре ще правят входящи нива по БЕЛ и Математика. По Околен свят дали изобщо ще има?

# 514
Нашите днес имат входно по Околен свят. Утре ще е по мат.
Днес по Околен свят имахме домашна да опишем правата и задълженията на членовете на семейството.
Не знам за вас, но аз за права на мама се затрудних. То имаме сто задължения, а права ...

# 515
Входни нива имаха още в началото на миналата седмица, без никакъв преговор преди това. Очаквам значително разминаване м-у изходящите и входящите нива.

# 516
  • София
Нашите днес имат входно по Околен свят. Утре ще е по мат.
Днес по Околен свят имахме домашна да опишем правата и задълженията на членовете на семейството.
Не знам за вас, но аз за права на мама се затрудних. То имаме сто задължения, а права ...
Joy  Joy  Joy
А задължения на тати намерихте ли? Защото при нас това е по-сериозният въпрос. Иначе права на мама колкото щеш - да изпитва когато и по каквото реши, да дава допълнителни домашни, да прекъсва вечерното филмче с репликата "утре как ще станеш", да те замъкне на фризьор точно, когато ти се играе в парка, да сготви каквото тя реши и да настоява да се яде...пълна съм с права  Whistling

Как входни нива 2 седмици след началото на годината? Нашите правиха по БЕЛ и мат в началото и вече учат по учебниците.
Не знам по какви учебници учите, но в нашият учебник по БЕЛ има един текст за "Горнякът и Долнякът", борихме го събота и неделя  ooooh! Който го е чел ме разбира, предполагам...с релефната карта, на къде течали реките над и под Балкана, та кое наричали северняците "долу" и кое южняците "горе" и пак нещо не разбра напълно какъв е тоя вятър. Просто изчете някакви думи, "вятър да става"  Whistling Ама все пак...свършиха се приказките, та този безумен текст намери място в учебника  ooooh!

# 517
Не знам по какви учебници учите, но в нашият учебник по БЕЛ има един текст за "Горнякът и Долнякът", борихме го събота и неделя  ooooh! Който го е чел ме разбира, предполагам...с релефната карта, на къде течали реките над и под Балкана, та кое наричали северняците "долу" и кое южняците "горе" и пак нещо не разбра напълно какъв е тоя вятър. Просто изчете някакви думи, "вятър да става"  Whistling Ама все пак...свършиха се приказките, та този безумен текст намери място в учебника  ooooh!

Тази вечер го четохме този урок като въобще не се задълбочихме. Питах ученичката от кой град е Яворов и приключихме с това. Laughing

Относно часовете по физическо- тази година моя син /седмокласник/ имат час от 16,30 часа, при положение че свършват училище  в 13,30. ooooh!

# 518
Това с часовете го споделиха и мои приятелки. Казват, че нищо не могат да променят. В сайта на учителката, който педи гледахме е написано същотот. Аз го преглеждам от време, както се казва да си сверя часовника. Ей, как им завиждам на родителите в класа и.  Simple Smile http://sonya-racheva.info/%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D … D1%86%D0%B8%D1%8F

Домашните обаче си ги бива. За сметка на това пише, че децата няма да имат домашни в петък, защото трябва да четат книги и играят.

http://sonya-racheva.info/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%BB% … 2%80%93-03-102016

# 519
  • На брега на реката
Аз днес вдигнах ръце. Нали ще отсъства цяла седмица и догонваме от вкъщи. Та днес едно скапано домашно не успя да напише. Обърка се с дециметър, сантиметър и метър и преобразуването им. После по писане трябваше срещу числа са пише съответстващата буква, да подрежда думи по азбучен ред...простотии. Много се извервих и аз и прибрахме всичко. Утре пак  ooooh! Големи тъпотии учат понякога.
Входното по ОС мина предната седмица, има 27 от 27, предоволна съм. По БЕ и математика предстоят, ще ги прави като се завърнем.

# 520
  • Пловдив
Входните минаха.Резултат видях само по околен свят5,50.Грешките са две-бук е храст,а другата грешка нещо аз не я разбирам.Дадени са животни 3 диви и едно домашно ,и обратно 3 домашни и едно диво.Ами при домашните детето е задраскало дивото животно,но допълнително е задраскана и кокошката.Останали са 2 домашни ,които дават мляко.Къде е истината не знам.Условието е "задраскайте излишното животно".Не вкарах драма и не й фокусирах вниманието върху това.
И ние сме на Горняка и долняка.И аз обяснявах на картата.Иначе имаха и стихотворението наизуст.
С мерните единици проблем няма -от лятото ги знае заради състезанията.
Но с домашните по английски вече виждам зор.Това безумие да се пишат буквите по 1 стр вече ме влудява,отделно се пишат и в някаква работна тетрадка.Е ок ,ама не може по 5 стр букви да пишем .Абсолютно загубено време.Ако  така я караме и с думите ще ходи без домашно.Идея нямам каква й е паметта ,но тези дни ще я пробвам.Тя чете доста прилично,но не съм я карала да пише.Но аз мога и 300 пъти да напиша една дума и да не я запомня,ако и тя е така....ще ходи без домашни.Аз помня като гледам.Иначе блея в облаците.Баща й обаче е обратно-помни като пише.Време е да я проверя ,че усещам че ще имаме драма с писането.

# 521
  • Майничка
Алтернатива да се запомни дума на чужд език за тези, на които многото писане не помага - да се изработи /от тесто, плат с апликации, цветен картон и да се залепи на контрастен такъв, тел/. Но да я "проектира" и изработи самото дете, не родителя.

Момата има оценка само на входното по математика, въпреки че минаха всички. И още една шестица за декламиране на "Де е България". Последната оценка ми се види малко излишна, но пък явно действа мотивиращо на някои деца. Иначе съм фен на ученето наизуст на стихове и "качествената" декламация.

# 522
При нас мина само входното ниво по математика. Имаме отличен.   По БЕЛ и Околен свят-другата седмица.

Нашата госпожа по английски, каза да пишат буквите по 2 реда, а изразите -да знаят как се превеждат и да ги разбират.

# 523
  • Пловдив
И аз одобрявам ученето наизуст.Имаха Де е България и Повя горняка.И при тях пишат оценки за това.Странно е че има две шестици,защото тя не рецитира тя ги изтрелва.Не знам как ги казва в училище.
Гери,имаш предвид да ги изпише от тел или тесто ли?Днес аз съм с нея следобед,та ще видя как помни.Аз от дете си бях изработила начин-гледам думата и я прочитам както се пише,например че баща се пише фатхер.После става дори без да го мислиш,но то си е до човек.Идея нямам това малкото как ще е.Каката пишеше думи поне до 6 -7 клас.

# 524
  • Майничка
Да, точно така, все едно прави табелка или бижу - трябва да прецени колко място ще заеме цялата дума, колко да отреди на всяка от буквите, как да ги навърже... така се запомнят детайлите на думата.

Общи условия

Активация на акаунт