ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 336
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Детето не ходи на занималня, основно аз се занимавам с него вкъщи. Вечер, ако има време и таткото се включва. Давам му задачи, виждам че вкъщи ги решава, с 1-2 грешки да речем, но когато се върне и е писал в тетрадката в училище, то там е пълна каша . Казва, че е допуснал грешките си от притеснение да не би госпожата да му се скара, че не пише нищо в час. Той предпочита вкъщи да пише домашно,
не към края на часа, когато им остане време и класната им каже да пишат.

Склонна съм да наема частен учител, и да видя неговото мнение.

# 691
  • Велико Търново
Здравейте, изпуснах ви и аз.

Преместих дъщеря ми в ново училище.
Скрит текст:
Ако някой си спомня, имахме трудна адаптация в първи клас, с много проблеми със съучениците, включително физически и вербален тормоз. Нещата се бяха поуспокоили към края на годината, но с началото на втори клас всичко започна отначало. След много разправии с класната, родителите и кого ли не, реших, че няма никакъв смисъл да мъча детето. Сменихме училището и само за две седмици детето е като ново. Приета е добре, намери си приятели и се чувства спокойна и уверена. Единственото, за което съжалявам, е че чаках толкова дълго.

JuST Kristen,
Ако това може да ти помогне, потърси в темата или се свържи с конкретаната дама, която го е писала   Rolling Eyes
От тази тема е, стр. 43

# 692
Just Kirsten а как беше положението в първи клас? На мен ми изглежда сякаш госпожата е доста амбициозна и гони високи резултати за да покаже, колко добър учител е и съответно работи с децата, който се справят по- бързо. Аз поне виждам в това, което разказваш и лично отношение. В час кара ли му се? С другите деца как се държи? Чак пък и по пеене 5! newsm78 Може би има и други деца от класа, който се чувстват по този начин?

В нашето училище едната госпожа е така, голяма амбиция нейния клас да е първи по успех. Всички родители се натискаха за нея. Аз обаче избрах друга, видя ми се по-мила и с по-добро отношение.
Ние имахме горчив опит с г-жата в детската градина( знам, че е по-различно, но това беше определящо за избора на учител в първи клас) постоянно викаше и се караше- на всички деца, дори по- палавите си позволяваше да ги удря. Моят син е по- чуствителен и приема всичко много навътре, дори и забележката да не е за него. Когато тази г-жа беше на смяна ставаше една истерия сутрин, дори е повръщал от притеснение. Накрая на годината дори му беше казала "ти за нищо не ставаш". Аз така и не го преместих, точно с мисълта, че от проблемите не се бяга, че в училище като има различни учители не всички ще му харесват и т.н. После много съжалявах. Щях да си спестя доста нерви- на мен и детето. За това в училище избрах по- умерена и усмихната учителка. Не ги натоварва много, за някой може да е минус, но за нас е добре. Моят син е скаран с музиката, но като знае текста е достатъчно, все пак не всички сме за екс фактор.
Не казвам, че трябва да си преместиш детето. Това е труден избор. Детето как ще го приеме? Има ли си приятелчета в класа? Иска ли да смени обстановката?

# 693
С преместването мога да му покажа, че когато някой не се държи добре , и не го оценява, има начин за промяна на нещата.

Да, Зайченце, госпожата му е точно такава, амбициозна, нейния клас иска да е най-добрия от всички останали 2-ри класове. В час му прави забележки, че не пише хубаво, че е разсеян.
Лично отношение също има според мен, просто вече е решила че той не се справя , и му пише оценки ей така. Да, моят син също е много чувствителен, и когато им съобщава оценките пред всички, и той чуе неговата, че е по-ниска от на останалите, се чувства много зле, дори се разплака, защото само той има 4-ка по БЕЛ,  едно друго дете 5-ца, останалите пълен отличен.

Ще помисля още малко , и ще реша накрая какво да предприема. Питах детето, дали иска да се премести в друго училище, друг клас, каза че е съгласен. Той е контактно дете, и мисля че лесно ще се адаптира, въпроса се да му се обърне малко повече внимание, да му се даде малко стимул.

# 694
Влизам да ви се оплача че нашата госпожа прекалява с обема на домашните. В началото на учебната година масово се дописваха домашни вкъщи останали ненаписани от занималнята. Няколко майки звъняха и говориха с госпожата че домашните са много, а тя обвини учителката от занималнята. Проблема с ненаписаните домашни остана и някои майки спряха децата си от занималня.
    Моята дъщеря втора седмица е болна и пишем домашните вкъщи. За днес домашната е следната:
Математика : 1 страница задачи /учебна тетрадка/+1 страница /сборник/
Български: 3 страници / голям формат/ задачи и упражнения
Литература: -Четене на урока
                    -устен и писмен преразказ на два абзаца от урока
                    - писмен отговор на въпрос
                    - 1 задача от тетрадка по литература

На мен ли ми се виждат много или и вашите деца пишат по толкова?

п.п. Миналата година /при старата ни госпожа/ учебните тетрадки се попълваха в часовете, а сега остават за домашна.  ooooh!

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 17:53 от vita

# 695
  • при моите любими

За един следобед е много. Дори бих казала ужасно много. Според мен повече от 2 учебни часа за подготовка за домашна работа е много за дете 2ри клас. Но това е според мен. Добре, че и нашата учителка е на моето мнение.

# 696
  • София
С преместването мога да му покажа, че когато някой не се държи добре , и не го оценява, има начин за промяна на нещата.
Аз мисля, че на тази възраст са още малки, за да си създадат мнение, че преместване в друг клас е "бягане от проблем". Малки са и да се научат да се нагаждат към изисквания на различни учители по различни предмети, не случайно имат една "основна" госпожа до 4 клас (не броим отделни учители по физическо и разни разтоварващи дисциплини). Сигурно има деца, които са достатъчно зрели за такива анализи, но ми се струва че повечето няма да го приемат като модел на поведение - "тая госпожа ми се кара много, мести ме при друга", особено когато е еднократно.
Тъй като имам дете с обучителни трудности знам от първо лице какво означава детето да няма самочувствие, да се чувства по-глупаво от другите. Каквото и да му говорите в къщи, каквито и брилянтни диктовки или тестове да прави в домашна обстановка, то не може да пренесе тази увереност в училище. Там е разколебано, там е потънало в ужаса си да не сбърка и да го посочат с пръст. Както се изрази психиатърката в св. Никола - в главата ѝ светва сигнална червена лампа и зазвъняват сирени. И тя нито чува, нито вижда, нито осмисля какво я питат, дори и да е "как се казваш".
Осъзнах колко е важна госпожата за самочувствието на децата тази година, когато имаме нова учителка. Тя парира всякакви опити някой някому да се подиграва, не само на моето, към което и да е друго. Моето дете вече не се притеснява да сбърка, заявява "какво толкова, всички правят грешки". Миналата година не смееше да вдигне ръка, сега постоянно искала да решава задачи на дъската (а математиката все още ѝ е тъмна Индия, с кой ъкъл изобщо излиза да решава, не знам). Но е факт, детето се чувства добре. Децата, които миналата година ѝ се подиграваха, че не може да чете, вече са ѝ приятелки, рисуват си една на друга картички. Тя вече е и на ресурсно подпомагане, много се чудих дали няма да я приемат като по-различна, да ѝ се подиграват за това, че трябва да учи допълнително, извън часовете. Такова нещо не се случи, всички го приемат нормално, тя е спокойна.
Не знам какво бих направила на твое място, без да имам собственият си настоящ опит, но от сегашна гледна точка - бих преместила детето при мила, отзивчива и не толкова взискателна госпожа. И непременно ще ѝ обърна внимание от какво "бягам" и колко разчитам на нея да направи всичко възможно детето да се почувства добре, да го поощри. Тогава то ще даде всичко то себе си, ще покаже истинските си възможности. Децата се адаптират бързо, когато са добре приети и обстановката е спокойна и предразполагаща. Но за това основна роля играе госпожата  Peace
Това бих направила аз, или поне така си мисля, не е "универсално решение", надявам се е ясно. Каквото и да предприемете - разботете много върху самочувствието на детето. Успех Hug

# 697

За един следобед е много. Дори бих казала ужасно много. Според мен повече от 2 учебни часа за подготовка за домашна работа е много за дете 2ри клас. Но това е според мен. Добре, че и нашата учителка е на моето мнение.

Като се има  в предвид, че в учебните часове решават само задачите от учебника по математика и пишат заглавията на уроците по БЕЛ и литература, нищо друго не правят. Както писах учебните тетрадки по БЕЛ и математика се пишат вкъщи /занималнята/.

JuSt_KrIsTeN_and_ he, не ми харесва отношението на вашата госпожа.

# 698
Мандаринка, поподнали сте на страхотна госпожа! Де да бяха всички такива! Все пак са само втори клас, сега се учат да как да учат и на им харесва, не е хубаво да ги е страх да сгрешат.

Vita, според мен е много това домашно. При нас се пише в училище в учебните тетрадки и по БЕЛ и по математика, а за домашна имаме съответния урок в сборника ( 1 стр.) , по български имаме един допълнителен учебник по граматика и от там 1 стр, но не всеки ден, по литература различно - да прочетат урока, или стихче на изуст или да преразкажат, но и това не е всеки ден ( освен четенето на урока де). Моето дете не ходи на занималня и това си го правим следобед, а децата който са на занималня се справят и вкъщи нямат допълнително натоварване.

# 699
Всяка седмица имаме учене на стихотворение или песен на изуст. #Crazy

# 700
  • Пловдив
При нас няма такива залитания.Домашните не са нито много ,нито малко.Стихотворение има през 2 седмици

# 701
  • в здрача
Много ми се струва това домашно. Нашата класна дава по 6-10 задачи, различно - учебник, тетрадка, сборник или от всяко по 2-3 задачи, като само 1,2 са с подусловия, а другите текстови. По български са 2-3 задачи от сборника за домашно.
Досега са учили 2 стихотворения наизуст, а сега имат сякаш реплики от представление да научат.
По литература домашното обикновено е илюстрация или отговор на 2-3 въпроса.
И пак не успява за 2 часа да се справи с всичко, но за 3-4 с почивки и разсейване успява.

# 702
И ние сме с по толкова домашни + всяка седмица наизуст стихче или песничка. Миналата седмица учиха 2 стихчета и 2 песни. Дразня се и на всекидневните илюстрации по английски към всяка дума. Тетрадките свършват за отрицателно време така.

# 703
  • Пловдив

Моята дъщеря втора седмица е болна и пишем домашните вкъщи. За днес домашната е следната:

На мен ли ми се виждат много или и вашите деца пишат по толкова?

Много е, моето дете няма такива домашни. Прилича ми на домашна за събота и неделя, защото има доста писане .. писмен преразказ например не става така лесно. Ние сме нямали такава задача като се замисля  newsm78 Наизуст имахме едно стихотворение веднъж и това е. Събота и неделя - домашни по-специални няма.
Повече от 1астрономически час писане, смятане и концентрация следобяд за мен е излишно.
Но ако има затруднения и пропуски трябва да се наваксват през почивните дни.
В нашия клас има деца, които все още не четат добре и с разбиране...

# 704
При нас домашна за събота и неделя не се дава  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт