ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 476
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Раницата е здрава.Тетрадки купих вчера,защото от 5 до 12 септември пак сме извън страната .Даже и на родителската няма да бъда.Купих малко тетрадки и подвързии.Друго ако има ще е в движение.

# 166
  • София
Някой ако може да даде идея за хубава и не много скъпа раница, че нашата от миналата година вече се скъса Sad
Раницата на Ради е такава.
http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=873
Изобщо не личи да е ползвана.
Мисля, че е изключително здрава и качествена.
Баткото пък има един Адидас, изчистен модел, от първи клас. Вече е за седми. Раницата не е мръднала.
Нещо подобно на тази е:
http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=35508& … mgnp7v25muq3m0sk5

# 167
  • София
Раницата на Ради е такава.
http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=873
Изобщо не личи да е ползвана.
Мисля, че е изключително здрава и качествена.
Абсолютно е така. И щерката е с раница на Ташев, но розова. Ок е за изминалата година.

# 168
  • София
Раницата й е Габол и не е мръднала. Ще си я ползва и тази година. Всичко останало ще се купува на на 15 или 16 септември сато кажат какво искат...

# 169
И нашата раница - Херлитц не е мръднала. Ученичката обаче иска тази година да не ходи с раница, в която носи предимно закуска, физическо и карате, защото нещата им от понеделник до петък са в училище, а иска да ходи с чантичка за закуската и сакчето с физическо/карате на ръка.

# 170
Ние имаме списък за нужните неща. Дадоха го в края на учебната година. Нищо фрапиращо, затова е все тая кога ще пазарувам. Раницата е на Херлиц, ще я ползва и сега, здрава е. Само моливникът не издържа на напъна. Имало в Кауфланд такива на Херлиц, но не съм търсила специално. Все забравям. Платненките за физическо бяха почти неупотребявани, стават му, но кучето ги изгриза и ще трябва нови. Както и два спортни екипа, ще трябват.

# 171
  • София
Момичета,мога ли да помоля за списък с необходимите неща Praynig

Пропуснах родителската през Юни,през Септември също ще отсъстваме,а в групата ни никой не пожела да ми съдейства Tired

# 172
От тетрадките - имаме няколко от миналата година, изчерпаха се основно тесни и широки редове.
Знаете ли дали ще се ползват занапред? Че на нас списък не ни дадоха.
Сега ги карам да преписват избрани от тях пасажи, но нямат свободни тетрадки. Та като купувам се чудя дали да не купя повече и дали ще трябват?

# 173
  • в здрача
Тесни и широки редове при нас искат за часовете по английски. За останалите - обикновени тетрадки, мисля да са 40 листа за работа в клас и 20 листа тетрадките за домашно. По математика - малки квадратчета.

# 174
Общо взето обичайните неща като миналата година - 5 тетрадки с тесни и широки редове, 5 с малки квадратчета вече, но си мисля, че ще почнат на големи, не знам, може и да греша, блок, бои, четки, чертожни инструменти, моливи, флумастри и подобни. Предполагам, в която и книжарница да отидете, ще знаят какво да ви предложат, че и повече. Laughing

# 175
 Ние се върнахме от почивка и се опитвам да " да вкарам в час" ученичката. Давам и преписи или задачи, но желание никакво, още е на ваканционна вълна. Същото е положението и с четенето, все още срича и никакъв интерес. Въпреки всичко установих, че по отношение на математиката има голям напредък в събирането и изваждането до 20, все още ползва пръсти в някой изчисления / за по лесно Confused/. Таблицата не сме я учили и няма да я учим, като и дойде времето - тогава. Пише сравнително вярно, но бавно. Чете също доста бавно /30-40мин. на лист./ #Crazy, но поне не губи редовете и следи текста, някои приказки ги разбира, други ги чете механично.
    За училище имаме списък с учебни тетрадки, но не съм ги купила още. Искат тетрадки с широки редове по БЕЛ /вече свикна да пише на тях/ и малки квадратчета по математика.
  Раницата ни е от мин. година - Winx /реплика/ , турско производство, но е като нова, купих я за 40лв.

# 176
И аз се включвам в питането за тетрадките. Би трябвало вече да са на малки квадратчета и широки редове, нали?

# 177
  • София
Втори клас големия започнаха с тесни и широки редове и големи квадратчетата, около месец - два след това преминаха на малки квадратчета и широки редове.

# 178
  • София
Различно е навсякъде. Дъщеря ми е на малки квадратчета от първия учебен ден още... Сега чакам да видя от кога ще са на широки редове.

# 179
  • Пловдив
Ако искате изчакайте родителската среща за тетрадките. Примерно на нас госпожата иска 10 тетрадки само с широки редове - 2х40листа, 4х60листа и 4х80листа. Няма да ползват тесни и широки редове, нито малки квадрати.
За английския не знам.
Другите пособия са обичайните (преписвам от списъка) -  триъгълник, линия, черен молив, цветни моливи, водни бои, флумастери, 4бр. блок А4, пластилин, ножица, лепило, цвички или гуменки
Раницата ще си остане същата, няма никакви забележки.
Сборници и други книжни помагала ги купуват групово, само даваме пари на първата родителска среща.

Общи условия

Активация на акаунт