ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 492
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ние имаме списък и в него има бележник. Тетрадките - малки квадратчета и тесни и широки редове.
Аз също благодаря за линковете с тестове  bouquet

# 226
Ние имаме списък и в него има бележник. Тетрадките - малки квадратчета и тесни и широки редове.
Аз също благодаря за линковете с тестове  bouquet

При нас е същото. Дори позната учителка не можа да ми каже със сигурност ще има, или не бележници. Но по-скоро клони към "не". Родителска среща като започнат чак ще има. Предварително се прави само за първолаците.
Като споменахте за забравени букви, оня ден покрай една диктовка и аз се замислих как се пишеше главно ръкописно Ч. Crazy
С униформа сме, та отпада подготвянето на друг тоалет за първият учебен ден.

# 227
Вчера решавахме някои тестове от дадените тук линкове. Оказа се, че е забравил някои правила по български език (ставаше въпрос за звуковите модели). Така се притесни детето, изрови буквара, за да преговаря.

# 228
Момичета, един бърз въпрос. Тази вечер бяхме на родителска среща и ни информираха, че от тази година децата, които са на целодневно обучение, задължително трябва да се хранят на стол /платен от нас естествено/ и че не може да се носи храна от вкъщи. Не може и да се прибира за обед вкъщи /като в нашия случай, живеем до у-ще/. Това беше пробутано в една от точките в декларация за информирано съгласие. Въпросът ми е, има ли някаква нова наредба на МОН, или зависи изцяло от директора. Как е във вашите у-ща и има ли промени и при вас ?Благодаря!

# 229
Това е някаква дивотия. Откъде накъде ще ме задължават да плащам стол, ако не искам детето ми да се храни в него. И на какво основание няма да ти позволят да си прибереш детето у дома за обяд. Аз не бих подписала подобни неща.

# 230
Именно,не го подписах.Всички останали родители си замълчаха,аз единствена възразих. Как е възможно да сме такива овце се чудя. Аз ли не съм наред. Ще ме задължават да плащам храна от кетъринг фирма,а детето не иска да я яде.

# 231
  • Майничка
В забраната за вземане на обяд виждам някаква логика, доколкото в организирането на времето за отдих на ПИГ влиза и организирането на храненето на учениците и училищното ръководство взема решение за тази организация. Обаче в задължителната столова храна логиката отсъства - ами ако детето е на специален хранителен режим, какво правим, готвят му отделно?

# 232
  • София
Именно,не го подписах.Всички останали родители си замълчаха,аз единствена възразих. Как е възможно да сме такива овце се чудя. Аз ли не съм наред. Ще ме задължават да плащам храна от кетъринг фирма,а детето не иска да я яде.
Може да не са протестирали, защото децата им си ходят на стол, ако са на ЦФО.
Не всеки има късмета хем да живее до училището, хем да може да си прибира детето са обядва вкъщи.
Във вашия конкретен случай и аз не бих се съгласила.

# 233
  • в здрача
По принцип целодневното обучение си има правила и определена организация, с която се съгласяваш с желанието си детето ти да в посещава. И при нас е столово хранене, не се готви в училището, т.е. външна фирма доставя храната. Купоните се купуват в края на предходната седмица и стоят в учителката по занималнята. Ние имаме избор дали да запишем детето на частна занималня, дали на тази в училището, която се посещава през цялата година и отсъствията се извиняват също като тези в редовните часове. Правят им проверки от инспектората. А третия избор е да не посещава ни едно и да си обядва и да се подготвя в къщи. В частните занимални може да се направят гъвкав режим на посещения, да спреш по средата на годината, да имаш претенции за храненето. Училищата си имат наредба, като тази в детските градини каква да е храната и по нейните изисквания правят избора на фирма. И в това отношение подлежат на проверки.

Вълнуват ли се децата за първия учебен ден?

# 234
Да знаете с тези почивни дни през септември кога ще се учи и кога ще се почива?

# 235
Миналата година не всички ходиха на стол, от тези които оставаха на занималня. Някои дечица си носеха храна от вкъщи, други си купуваха пици и банички (това не го коментирам изобщо). Нашата класна е супер маниачка на тема здравословно хранене и много ги дебнеше да не си купуват боклуци от лафката. Обаче като си тръгнеше гледай какво става. Моето дете си харесва да ходи на стол, макар да не изяжда всичко.
Ние доста се вълнуваме за първия учебен ден, аз май повече. Виждам, че е леко изнервен, притеснен е.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 09:34 от Smile_d :)

# 236
В нашето училище се обявява седмичното меню, и всяка сутрин при влизане в училище детето си плаща обяда за деня. Ако не му харесава менюто за конкретния ден, може да си носи храна от вкъщи. Също имахме случай на дете, което живееха до училище и всеки ден го взимаха на обяд да се храни вкъщи и се връщаше за започване на занималнята.

Али, въобще не се вълнува за започването на училище. Simple Smile

# 237
  • София
При нас миналата година е имало деца, който не се хранят в стола. Но отиват с хранещите се в стола и там си вадят донесената храна и всички хапват заедно.
Не е имало и проблем да се носи закуска. Моята не харесва изобщо нещата, които дават в училище и се налагаше да пращам нещо.
Надявам се и тази година положението да е такова при нас.

А при вас - смениха ли имената на училищата? Simple Smile Нашето от СОУ става СУ.
Класната изрично писа и предупреди да не попълваме бележници заради тази очаквана промяна в името.

# 238
17 септември е учебен ден. най-вероятно с програмата за петък.
А относно храненето, до колкото виждам е въпрос на организация в училището и няма такава наредба "спусната от горе". Излишно е да коментирам, че трябва да имаме право на избор. Децата са различни, някои ядат, някои не. И какво, като не му хареса менюто за деня, гладно ли да стои цял ден. Щом не може да се внася храна, ако огладнее следобед трябва да ходи на училищната лафка, а не да си вземе от вкъщи домашни бисквити или соленки за следобедна закуска, така ли? Знаем всички какво продават на лафките ...красота....

# 239
  • в здрача
...и няма такава наредба "спусната от горе"...
наредба има, но тя включва какво да съдържа менюто в столовото хранене, затова написах - като в детските градини, а не засяга организациони въпроси като посочените. Тях си ги решава всяко училище.
Дори и детето да се храни в стола, никой не може да го задължи да изяде храната, а в случаите когато децата сами си плащат храната никой не им пречи вместо манджата да изберат да си купят закуска или нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт