ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 332
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Госпожата непрекъснато повтаря - да четат книги! Повечето грешки на текстовите задачи по математика са от неразбиране на въпроса, защото четенето с разбиране не е добре... а не от незнание.
Моето дете не си дава никакъв зор, защото е от тези, които се спряват с лекота. Просто и е лесно. Да видим до кога.

# 706
  • Mars Hotel
При нас също понякога прекаляват с домашните. Например за миналия уикенд, когато и понеделникът им беше почивен, имаха 2 страници задачи по математика, а по български трябваше да препишат 2 диктовки по 2 пъти всяка, да напишат сгрешените думи по 10 пъти и да направят писмен преразказ на 2 приказки по техен избор. На всичкото отгоре госпожата настоява да преписват и думи, на които само са объркали членуването в диктовката, което за мен е глупаво. 

# 707
  • около Варна
Те не са учили членуването,нормално е да го грешат.
Моето дете е на занималня,там написва всичко, много рядко остава за вкъщи,ако е ходила на допълнителни занимания по време на занималнята. Обаче през почивните дни имат всеки път преразкази то на текстове от читанката  по две страници и допълнително от тренировъчните упражнения задачи и по математика задачи. Случвало се е по 4 часа да пише домашно, защото иска всичко да си свърши наведнъж. А преразказа задължително го правим заедно, първо ми казва как ще преразкаже,после пишем. До сега не се бях занимавала с домашните, само проверявах.
Относно госпожата с отличния клас, думи нямам,махайте се от там, ще му смачка самочувствието напълно.

# 708
Домашните обикновена са страничка от сборника по математика и 2 упражнения от Тренировъчните упражнения.
По въпроса с амбициозната госпожа - преместих сина си от една такава и той се чувства чудесно с новия клас в новото училище. Но! Остана си някаква травма в съзнанието му, която изплува когато е много уморен или не дай Боже не разбира нещо и трябва да обяснявам няколко пъти - започва да казва "Аз съм глупав" или "На другите им е лесно, а аз не го разбирам".

# 709
  • София
На всичкото отгоре госпожата настоява да преписват и думи, на които само са объркали членуването в диктовката, което за мен е глупаво. 
Каква е тази идиотщина  Shocked Ако детето е написало "ВълкА настигна козлето" и госпожата изисква от него да напише 2 реда с "ВълкЪТ, ВълкЪТ, ВълкЪТ" нали следващия път то непременно ще напише тази дума с пълен член, а тя може да не е подлог в съответното изречение  ooooh! И когато състави изречението "Козлетата дадоха урок на вълкЪТ" ще има за домашно да пише 2 реда с "вълкА, вълкА, вълкА" ли  ooooh!
Нашите имат за домашно по 1 или 2 страници от помагалото по БЕЛ и по 2 страници по МАТ - или от сборника, или от тетрадката. Преразказ не са имали за домашно, стихотворения до сега са учили май само 2. Имат да си прочетат урока от Читанката, разбира се. За събота и неделя няма по-големи домашни, нито за почивни дни - като за всеки друг ден са си.
Затова пък госпожата по английски май няма реална представа какво означава да дадеш 6 думи по 5 реда всяка, всички взети до тук букви (до Р) по три реда големи и по 3 реда малки и още нещо от тетрадката, и това от вториник за четвъртък. Моята не успява да го напише в занималнята, все пак е имала и по БЕЛ и по МАТ. 

# 710
  • Варна
Дъщеря ми не е имала за домашно писмен преразказ. Доколкото знам, такъв не са правили  и в час.

# 711
Преразказ и отговор на литературен въпрос имат след всеки час по литература.

# 712
Преразказ и отговор на литературен въпрос имат след всеки час по литература.

Отговор на литературен въпрос?  #Crazy Във втори клас?  #Crazy newsm78
 Те едвам с преразказа се справят. И какви въпроси ви поставят?

# 713
Спрямо взетия материал.  Peace

Кои са добрите герои в текста и защо?

Одобрявате ли поведението на готованковците в живота и как трябва да се отнасяме с тях?

Какво е добро дело и какво е последното добро дело, което сторихте?

Тези са едни от последните.

# 714
  • Пловдив

Одобрявате ли поведението на готованковците в живота и как трябва да се отнасяме с тях?

Децата пишат по 10-20 изречения или отговарят с едно -две?
Защото като чета почвам да си мисля ,че съм си записала детето в килийно училище.

# 715
Не сме правили само преразкази и съчинения по картини.

И ние не ходим на занималня. Домашните не са много  -1стр. от сборник по Математика, Бел - ако има за дописване по учебните тетрадки. Но аз съм му купила сборник с граматика , там работи. Ако има време му давам и диктовка.   Стихчета наизуст и ние имаме често. Урока по четене- да се чете гладко и да се преразкаже .

# 716
  • Mars Hotel
На всичкото отгоре госпожата настоява да преписват и думи, на които само са объркали членуването в диктовката, което за мен е глупаво.  
Каква е тази идиотщина  Shocked Ако детето е написало "ВълкА настигна козлето" и госпожата изисква от него да напише 2 реда с "ВълкЪТ, ВълкЪТ, ВълкЪТ" нали следващия път то непременно ще напише тази дума с пълен член, а тя може да не е подлог в съответното изречение  ooooh!
Именно. Затова сега обяснявам вкъщи правилата за заместване с "той" и "него", с цел да намалим грешките при членуване, а оттам и писането на тези думи по 10 пъти.

# 717

Децата пишат по 10-20 изречения или отговарят с едно -две?
Защото като чета почвам да си мисля ,че съм си записала детето в килийно училище.

Пишат и още как! Simple Smile Веднъж решихме да минем по съкратената процедура и написахме около 4-5 кратки изречения. След проверка на домашната госпожата бе написала, че е твърде кратко и още нещо , но не помня какво.

# 718
При нас домашните са съвсем разумни. По математика няколко задачи, по литература отговарят понякога писмено на въпрос след урока, в 1-2 изречения или преписват някой абзац. По български нещо от помагалато или трябва да му правя диктовка. По английски е около страница. Нямат всеки ден всички тези предмети и реално дневните домашни не са много. Моят започва около 5ч, когато се прибере от тренировка и е готов в рамките на 30-60 минути.

# 719
  • Варна
Тъкмо споделих, че не правят преразказ и дъщеря ми се върна с домашно - преразказ на "Мишле и слон" за уикенда.  Mr. Green Предложих ѝ помощ, но категорично бях отрязана - "госпожата каза съвсем сами да си направим домашното".

Госпожата по БЕЛ на дъщеря ми пък не изисква да се пишат редове със сгрешените думи. Проблемът на моята щерка не са толкова думите, колкото сливането им (например "неса", "искашли" и т.н.) Опитах да обясня за частицата "не" - кога се пише заедно и кога отделно, но като почнах с "глаголи" и "прилагателни" детето само ме гледаше умно.

Учителката на занималнята споделя, че много деца се затрудняват да си формулират правилно мисълта при устни отговори, а какво остава да пишат самостоятелно отговори на литературни въпроси. Предполагам, че родителите ще трябва доста да се ангажират с писането на такива домашни. 

Общи условия

Активация на акаунт