Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 331
  • 992
  •   1
Отговори
# 765
Търся мнение за Хотел Корал-дали е много шумно и ако си взема стая да не гледа към морето дали ще е малко по-тихо?
http://coral.thracian-hoteliers.com/bg/

# 766
Здравей писах ЛС
jazz min, не ти препоръчвам да се настаняваш близо до плажовете, защото там е много шумно, по всичките плажове барове и дискотеки надуват музиката цяла нощ. Ако държиш на тишина, по- добре сте някъде навътре в града. А това, че ще е по- далече до плажа... В Созопол нищо не е далече, целия град можеш да преминеш с бодра стъпка за 20 мин. Simple Smile С децата става по- сложно, но както разбрах, вие сте без.
Ако още си в чуденка, пиши ми на лични, за всеки хотел не мога да кажа, как е там вътре, но поне за локацията ще мога да консултирам.

# 767
  • София
Точно в 23 ч децибелите страшно се вдигат на Хармани и за спане не може да става въпрос. Имаше и репортажи по телевизора. Не разбирам как може да се мине по Ропотамо зад плажа и да не се вречеш никога повече да не минаваш оттам.
От втора линия назад, в долните етажи, не се чува, но мои близки бяха зад Черно море , доста нагоре по уличките и на висок етаж. Те не можеха да спят, защото спалята има гледа на изток, виждат морето, но примесено с чалга микс. Микс, това значи няколко чалги накуп.

Пред заведенията стои по един от персонала и като види колата на полицията намаляват, щом си тръгнат веднага пак усилват. Друсат се маанета "Ай едно за Пешката, ай едно за Гошката, ай за Шефа, тука всички сме готини, ай на масата, ай под масата..." Имам записи на тази чалга и като ми стане мъчно за лятото си я пускам.
Радо Шишарката, Радо Шушурката... а бяха времена при предишния кмет без чалга! Сега това ми се струва непостижимо.

Хаус тътненето започва почти веднага след като свърши чалгата  - в 05. От едно мижаво заведение на плажа.
Най-тежки са петък и събота .

От полицията имам забележка , че трябвало да проверя дали това е подходящо място за деца, вместо да се оплаквам в 02 ч. Буквално казаха, че Созопол не бил курорт за деца .
 Толкова от мен.

# 768
  • София
И ние на Каваци не можем да спим. Този уикенд беше ужас. Алкохол и Куче се надпреварват кой да дъни повече. До 5 сутринта. Полиция просто не идва. А по къмпинга всеки си прави заря когато му скимне- в 1, 2, 3 ч.през нощта. Аз се предавам и за 2-3 седмици се връщам в София. Да се наспя. Като мине топ сезона след 15 август се връщам. Тогава поне и на плажа ще има място.
Някой питаше за цени на чадъри и шезлонги. На Каваци на Марея само чадър е 6лв. На съседното White shark е 5лв.  Иначе комплектите с 2 шезлонга са съответно 19 и 15лв.
Евтино за ядене е освен Гергана, на автогарата бирария София, но имам отзиви, че не е ок като преди. Там имаше и При Гинчика. Има и разни малки заведения в Новия град по стръмните улички. Просто трябва да се пробва. Като цяло вече хич не е евтино в Созопол. Почти няма салати под 5лв, говоря за шопска и дребна риба под 7-8лв/сафрид, барбун, попчета и пр. Една вечеря за двама със салати, риба, чаша вино, малък алкохол+ вода/ безалкохолно, един десерт и примерно хайвер с филийки излиза над 40лв. Това в евтината Гергана. В Рибари същото ще е 50-55лв. Морски дарове, калмари, основно с пиле или пържола излиза и повече. По къмпингите/Смокиня, Каваци/ има по-добри цени, обедни менюта, разни аламинути и там определено е по-евтино.

# 769
AniMM, ми, какво да ти кажа, чува се музиката на тази улица. Може би със затворени прозорци и не към морето ще се чува по-малко, но не съм сигурна, че изобщо няма да я чувате.
P.S. chrissy, пробвай да отидеш на плаж Bamboo, там бара нощем става като дискотека. Това е следващото заливче след Харманите, минава се над скалите, има пътечка. Не е далече. Имат и програма, виж в интернет.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 17:57 от nar4eto

# 770
  • Пловдив
Ще помоля който може да пусне нова тема,защото отдавна минахме 50 страница и е възможно да е заключат тази.

# 771
В Созопол сме били във Вила Власта, Кандрови и Лазур. Не сме имали проблем с шума. Като цяло рази година ми се стори по-тихо по Веселата уличка

# 772
Как стои въпросът с автобусните линии? Къде спират автобусите? Има ли наоколо таксита с нормални тарифи? Или евнтуално някой знае ли телефон на местна фирма за таксита. Някак не ми се ще да ходим пеш с чантата до Виа Понтика 14.

И още един въпрос конкретно към тези, които са от Пловдив. Има ли автобус Пловдив - Созопол от автогара юг? В интернет намирам само някаква линия от автогара север.

# 773
  • Пловдив
Има автобус на Ф. Казакова, който тръгва от Автогара юг, но пътува през нощта. Линията е Пловдив - Китен.

# 774
Автобусите спират в Новия град, там има и таксита. Но нормални тарифи няма. До Буджака ще ви вземат около 10 лв. Поне така си мисля, скоро не съм взимала такси до там. Другия вариант, ако случайно уцелите зеленото влакче до Гринлайфа, то спира на Буджака някъде.
P.S. Питайте хазаите, правят ли трансфер.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 19:00 от nar4eto

# 775
  • Bulgaria
Някой знае ли откъде мога да си взема прочутото созополско сладко от смокини? В различни статии съм чела за него .

# 776
  • София
Някой знае ли откъде мога да си взема прочутото созополско сладко от смокини? В различни статии съм чела за него .

На много места в Стария град, пък и в Новия има баби с наредени на масичка бурканчета. Няма как да се разходиш и да не видиш поне десетина. Друг е въпросът, че част от бабите отдавна са се изтарикатили и "прочутото" им сладко е от "Метро" и подобни надлежно префасонирано.

# 777
  • Bulgaria

На много места в Стария град, пък и в Новия има баби с наредени на масичка бурканчета. Няма как да се разходиш и да не видиш поне десетина. Друг е въпросът, че част от бабите отдавна са се изтарикатили и "прочутото" им сладко е от "Метро" и подобни надлежно префасонирано.

Аз затова и питам  Laughing Laughing Искам да си взема нещо ,произведено в Созопол ,а не купено от Метро  Laughing Laughing

# 778
В края на Стария град, на ул. Морски скали продават сладко,  във всяка смокиня вътре има ядка, едва ли е от Метро.

# 779
  • Ловеч
Някой може ли да предложи място до хубав плаж само нощувка или със изхранване? Да има и басейн, защото сме с две деца.

Общи условия

Активация на акаунт