Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 316
  • 992
  •   1
Отговори
# 825
  • Пловдив
Del Muro ни хареса на нас. И обстановката хубава, и храната вкусна. Аз хапнах филе от акула, а приятелят ми уникално свинско. Малко по-скъпо е, но не бих казала, че чак ти пресядат цените Laughing В супер нашумелия Milos цените бяха по-зверски (5,50 за пилешка супа).
На нас много ни хареса в Куфари. Работи до късно, има голямо разнообразие от ястия.

# 826
Здравейте! Чета ви честичко, защото обичам Созопол, но не съм писала в темата... Утре по план трябва да отидем там, обаче много ме тормози времето. Прогнозата навсякъде е различна... Има ли някой, който да е там в момента и да ми каже от първо лице как е времето? Rolling Eyes

# 827
  • София
А някой да е пътувал с автобус от Созопол до Бургас ? На коя автогара се слиза ,понеже следващия път искаме да си направим разходка из града ,когато отиваме на море в Созопол.
Автобусите от Созопол спират в Бургас на Автогара Юг, на Централната гара. Оттам почва Главната, наблизо е ул. Богориди и Морската градина. Мисля, че на половин час има автобуси от и за Созопол, пътува се 30мин.
В Античния Кладенец/Егур, Егур/ е чудесно. Ходила съм много пъти, това лято 3 пъти. Хубаво готвят, ползват качествени продукти, част от менюто е арменско и точно то си заслужава,  но цените са над средните. Обикновено е пълно, винаги си правим резервация, но след 21.30 има свободни маси, да.

# 828
  • София
Препоръчвам Рибари на пристанището - кухнята е много вкусна. На много места сме сядали, но това просто ни е фаворит. Резервация предварително е силно препоръчителна, да не кажа задължителна.

# 829
Минахме край Рибари. Не седнахме изобщо, за да видим кухнята. Без да съм някакъв почитател на прекаления лукс не ми се сядаше на това място. Самата уличка е мрачна и слабо осветена вечер. С малко минувачи. От пристанището мирише на тиня. Вече на няколко пъти се хвали това Рибари, но на мен ми е малко прекалено неугледно самото място.
И каква резервация предварително?! Или аз бъркам заведението? Това, което видяхме с надпис "Рибари" беше най-обикновена кръчмичка в един двор. Малко не ми се вярва да са няколко "Рибари" на уличката край пристанището.

# 830
  • Bulgaria
А някой да е пътувал с автобус от Созопол до Бургас ? На коя автогара се слиза ,понеже следващия път искаме да си направим разходка из града ,когато отиваме на море в Созопол.
Автобусите от Созопол спират в Бургас на Автогара Юг, на Централната гара. Оттам почва Главната, наблизо е ул. Богориди и Морската градина. Мисля, че на половин час има автобуси от и за Созопол, пътува се 30мин.
В Античния Кладенец/Егур, Егур/ е чудесно. Ходила съм много пъти, това лято 3 пъти. Хубаво готвят, ползват качествени продукти, част от менюто е арменско и точно то си заслужава,  но цените са над средните. Обикновено е пълно, винаги си правим резервация, но след 21.30 има свободни маси, да.

Искаме да отидем на Фестивала на пясъчните скулптури . Далече ли е от автогарата ,или може да се хване автобус от там до морската градина ?

# 831
  • София
От Автогара Юг може да вземете автобус до пясъчните фигури. Обаче не знам кой номер. След ремонта на площада на гарата всички автобуси, които минават оттам влизат в ухото на автогарата. Там има схеми на градския транспорт.
Рибари е само едно до пристанището. Доста е оживена и осветена улицата. Всички заведения в Стария град са кръчми в двор, няма как. Масите са на ниска тераса над улицата и по залез е страхотна гледка. Освен това там рядко духа. Трябва резервация, никога няма празни маси.
Аз мога да препоръчам Механа Созопол в Стария град. На гърба на разкопките при Ласкариди. Кухнята е чудесна, цените са като навсякъде наоколо. Има двама музиканти с цигулка и китара и изпълняват български и световни шлагери. Премерено и ненатрапчиво. Шоколадовото суфле им е супер!
Весели палачинки има и на Каваци. На бар Куче и Куче, който ни къса нервите през нощ.

# 832
  • Bulgaria
От Автогара Юг може да вземете автобус до пясъчните фигури. Обаче не знам кой номер. След ремонта на площада на гарата всички автобуси, които минават оттам влизат в ухото на автогарата. Там има схеми на градския транспорт.
Рибари е само едно до пристанището. Доста е оживена и осветена улицата. Всички заведения в Стария град са кръчми в двор, няма как. Масите са на ниска тераса над улицата и по залез е страхотна гледка. Освен това там рядко духа. Трябва резервация, никога няма празни маси.
Аз мога да препоръчам Механа Созопол в Стария град. На гърба на разкопките при Ласкариди. Кухнята е чудесна, цените са като навсякъде наоколо. Има двама музиканти с цигулка и китара и изпълняват български и световни шлагери. Премерено и ненатрапчиво. Шоколадовото суфле им е супер!
Весели палачинки има и на Каваци. На бар Куче и Куче, който ни къса нервите през нощ.

Весели палачинки бяха до Античен кладенец ,нали ?
Иначе имаше бистро Рибари между стария и новия град ,затова сигурно ги бъркате .

# 833
Да, права си, то повечето са така наистина дървенки. На нас не ни хареса като място. Направо си беше тъмно и безлюдно. Крайна уличка. Може и да е от това, че излизахме след 11 вечерта. Възможно е в по-ранен час да е по-приятно.

# 834
  • Пловдив
Рибари няма ли също така и точно над Централния плаж(до стълбичките)?

# 835
  • Ланкър, планините Овнерог
Мернах едно Рибарска среща, може и с него да е обърквацията. Мястото на Рибари ми се струва ок - на пристанището, където има още много заведения.

mimity933, да там са

# 836
  • София
Рибари на пристанището е любимо и за нашето семейство. За мен е малко, симпатично ресторантче с хубава храна. Каквато и риба да сме яли там, винаги е била вкусна. Там е и най-вкусната тарама, която сме опитвали. Яли сме там калмари пане, два вида ризото-също чудесни.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 16:27 от desitka*

# 837
  • София
Рибари няма ли също така и точно над Централния плаж(до стълбичките)?

Да, било е там преди няколко години,в последните 3 вече е на пристанището. Когато и да сме ходили, трудно се сяда без резервация, връщат хора поради липса на места, затова препоръчах да имате резервация по възможност, особено в по-пикови моменти от сезона.

# 838
  • Резерват "Северозапад"
Преди малко бяхме в Рибари:heart:...Наистина страхотна храна!! Явно имахме късмет, без резервация си намерихме маса. Страхотно място!

# 839
До Пясъчните фигури взимате автобус номер 12 от Автогара юг. Това е същата автогара, на която пристига автобуса от Созопол. Номер 12 върви по шосето край Морската градина, а именно в Морската градина се намират Пясъчните фигури. В момента не мога да преценя на коя точно спирка да слезете, тъй като винаги сме вървяли пеша до там, но не и от гарата, защото е далече.Като се качите в автобуса, най-добре питайте кондукторката коя спирка е най-близо, за да не вървите много.

Общи условия

Активация на акаунт