Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 327
  • 992
  •   1
Отговори
# 840
Малко лични отзиви за хотела Blue Bay. Стаите с изглед море са хубави,просторни има всичко необходимо. Има Централна климатизация ,която работи много добре.
В цената на стаята се включва бутилка вода и кафе неспресо(4 на ден), и пакетчета с чай.Останалите неща от минибара се заплащат.
Закуската е добра,не бих казал 5 звездна, но добра.Продуктите са качествени,но не винаги зареждат навреме това което е свършило...и някакси се получават неудобни моменти..
Обслужването също има какво да се желае,като изключим хората на рецепцията,които се отнасят професионално.
Централния плаж на Созопол беше почти празен ,особенно платената зона ..тази година са вдигнали цените от 20 на 25 лева за комплект за двама,не знам на какво основание..

# 841
  • София
Рибари няма ли също така и точно над Централния плаж(до стълбичките)?

Да, било е там преди няколко години,в последните 3 вече е на пристанището. Когато и да сме ходили, трудно се сяда без резервация, връщат хора поради липса на места, затова препоръчах да имате резервация по възможност, особено в по-пикови моменти от сезона.
А къде точно се намира в момента, че съвсем се обърках?

# 842
Снощи ходих в Далян чайка - отврат!
Като обстановка е страхотно. Много груб управител, който си е повярвал доста. Запазваме места от следобяд и ни казват на дълго и на широко какви късметлии сме, че още има 1 маса останала. Искаме места до водата - не можело, тук не се избират места. Но понеже има 1 маса и сме невероятни късметлии Grinning този път ще направят изключение. Нито 1 от ястията на 3ма човека нямаше вкус. Чака се много за меню, много време и за сметка и за ястия. Абсолютно надценено място според мен. Единствено атмосферата е много хубава.

На Дел муро бях предната вечер - хубава храна, много мила сервитьорка. Сама пожела да ни снима даже.

# 843
Прави ми впечатления че става все по скъпо всичко, нощувки, по магазини и т.н. Особено на Каваци и Буджака цените са  Shocked на фона на треволяците и черните пътища и  бунгалата на къмпинга цените са безумни.

# 844
Тази година чадър с пуфове на каваци е 20лв. и получаваш кана лимонада. 2016та беше безплатно, лягаш и си поръчваш.

# 845
.... Особено на Каваци и Буджака цените са  Shocked на фона на треволяците и черните пътища и  бунгалата на къмпинга цените са безумни.

Буджака е с треволяци под него, да. Ако го разглеждаш като място за плаж. Там е хубаво за спане ако не искаш шума от заведенията да е близо. Прави впечатление, че колкото по-нагоре се изкачваш по Буджака, толкова по-хубави спретнати малки хотелчета и къщички има. Не знам всички ли се дават под наем или някои са си просто частни вили. Щели да правят Лидл на най-високата част на Буджака. Тогава ще стане още по-хубаво за почивка, която няма за цел да бъде ултра луксозна.

В началото на Буджака е bamboo. На мен пък много повече ми харесва там отколкото самите Хармани. Но е малък и не може да побере хората. Минус е и това, че е модерно и твърде прекаляват със запазването на шезлонгите. Особено тези с дебелите възглавници. И че са доста набутани един до друг.

Каваци е с треволяци само докато излезеш на самия плаж. Скъпите им кемпери и коли, паркирани наблизо, само могат да ти подскажат, че има нещо, заради което се бутат да са там. Laughing Много е плитък плажът и е десетократно по-чист от созополските. За мен Каваци е любопитно съчетание на треволяци, забавни леко носталгични табели от соца, модерни ресторанти по плажа и луксозни палатки, скрити в шубраците. Разстоянието между шезлонгите е голямо, не си сбутан в съседа. Сервират до тях, богат избор в менютата... Ами от това повече може да бъде само ако най-сетне се научат да дават безплатно въпросните шезлонги при консумация.  

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 17:13 от Защо ме търсиш?

# 846
здравейте, искам да ви попитам влакчето, което ходи до стария град от къде може да се хване? Ние сме на ул. Виа понтика, близо до bamboo beach. Има ли определени места където спира и се качват хора или е на принципа на "на стоп" ?

# 847
Изглед към яхтеното пристанище - в Созопол това означава много красива гледка и безобразен нощен шум чак до развиделяване.

# 848
здравейте, искам да ви попитам влакчето, което ходи до стария град от къде може да се хване? Ние сме на ул. Виа понтика, близо до bamboo beach. Има ли определени места където спира и се качват хора или е на принципа на "на стоп" ?

Би било много удобно, но не, няма спирки. През Виа Понтика минава просто, но не спира. И ние бяхме на тази уличка, в хотелче, близо до същото това плажче. Но всеки път ходехме да го хващаме чак на площада при такситата.

# 849
Учудващо е как толкова разраснал се град като Созопол няма обществен транспорт, освен въпросното влакче, което не може да обслужи всички туристи. Не знам защо спи кметът и не пусне поне маршрутки, които да свързват Стария град с Буджака. Да не говорим, че чак до Каваци всичко е застроено. Как се предполага, че курортистите могат да посетят центъра на града? С плуване?
Няма нито достатъчно паркинги, дори платени, нито обществен транспорт, само едни таксита, които скубят здраво зашеметените туристи.
Освен ако кметът не е собственик на таксиметровите фирми, това вече обяснява много неща...  Thinking

# 850
Няма нито достатъчно паркинги, дори платени, нито обществен транспорт, само едни таксита, които скубят здраво зашеметените туристи.

Знаеш ли кое е интересното? Smiley Преди няколко дни бях там и плащахме за охраняем паркигн по 6 лв на ден. В съседство имаше друг паркинг, който обаче беше 14 лв. на ден. Не разбрах каква е разликата, сигурно на втория мият колите и после ги подсушават Smile

# 851
Пак добре, че сте намерили място. Аз като бях там в началото на месеца, нямаше никакви места, особено вечер. Даже таксиметровите шофьори се оплакваха, че и за тях не стигат местата по стоянките.

# 852
  • София
Снощи в Созопол беше ад! Хиляди хора, коли, сергии. Няма къде да се паркира, няма къде да се вечеря, всичко пълно! Заведенията на които имам телефон ми отказаха резервация. Обсъжданото Рибари ми отказаха и по телефона и на място да резервирам след случая в съседния Милос. Приемат клиенти само като дойдат и седнат веднага.
Тази година има повече туристи. Аз съм на Каваци отново, и вчера и днес нямаше къде кърпа да опънеш. Обаче пък морето прекрасно. Тази година на този залив нямаше водорасли и щипалки изобщо. Лошото е, че снощи пред клуб Алкохол излезе мазут. Хората бяха омазани яко. Днес звъняхме в РИОСВ. Дано вземат мерки. 50 метра вляво и вдясно от тази зона няма проблем. Явно течението го изкарва точно там.
Градски транспорт едва ли някога ще има. Тези влакчета от Санта Марина и Грийнлайф си ги поддържат комплексите за техните туристи, да стигат в града. Затова и спират само на Черно море. Понякога шофьора спира и в началото на Виа Понтика при разклона за Буджака да качи или свали някого, но иначе си кара директно. Същото е и с червеното влакче през Буджака. Тръгва от Черно море и спира чак на Каваци. Изобщо не ходят до Стария град.

# 853
Отдавна се каня да напиша впечатленията ни от нашата почивка в Созопол. Наехме студио в къща за гости Стефанови от 16 до 23 юли. Много ни хареса. Студиото беше чисто и уютно, личеше си, че е поддържано. Чистеха всеки ден, както и сменяха хавлии и изхвърляха боклука. Собственичката беше много мила жена. Осигури ни и помещение на първия етаж, за да си оставяме количката. Имаше и паркинг, което много ни улесни, предвид проблемите с паркирането в града.
Единствения минус за нас е, че терасата беше много малка и нямаше как да се седне спокойно там. Къщата е на 10-15мин пеша от плаж Хармани. Там ходехме до обяд, а следобед на Златната рибка с колата. Рибката е много хубав, спокоен и плитък плаж, идеално за малки деца.
На заведения нямахме много възможност да ходим, защото с малкия господин на 1г. ни е почти невъзможно да седнем някъде. Най-често си взимахме за вкъщи. Седнахме веднъж на една пицария в Стария град, до аптеката,  веднъж в ресторант Тримонциум ( може да бъркам името). Както и в Джордано и При Мъро на обяд.
И преди сме ходили в Созопол, много ни е любим и ни беше лесно да се ориентираме кое, къде се намира. Вечер се разхождахме в Стария град. Имаше доста хора, главно руснаци.
Доволни сме от почивката и с голямо удоволствие бихме се върнали отново в Созопол.

# 854
Здравейте, бих искала да Ви попитам за съвет, може ли да се стигне до замъка Равадиново от Созопол без кола? Има ли таксита или автобуси, които могат да се вземат до там?

Също така ако може и мнение за този хотел в Стария Град:

Благодаря на всички отзовали се bouquet

Общи условия

Активация на акаунт