Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 558
  • 992
  •   1
Отговори
# 135
https://www.youtube.com/watch?v=jks8kHwXMmo

На към края на 4-тата минута и начаото на 5-та има едни скали, от където скачат. МОже ли да ме ориентирате къде се намират и как се стига до там. Ще ми се да идем да ги видим
Целият клип е : в началото плажа на Каваци/ по скоро Смокиня/ и след това скалите са към нос Агалина - който е между Каваци и Дюни. Там и скачат. Не е  Германката на Буджака ..

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 12:51 от soniapro

# 136
  • София
soniapro, напълно е възможно, не знаех че има достъп до крайните част ни носа - само пеш през горите ли е възможно да се стигне? Не е ли прекалено диво и обрасло?

# 137
soniapro, напълно е възможно, не знаех че има достъп до крайните част ни носа - само пеш през горите ли е възможно да се стигне? Не е ли прекалено диво и обрасло?
Виж на гугъл картата точно преди завоя има спряла кола посока Дюни, има разширение за спиране/почти винаги има паркирани коли/. От там почва черен път после пътека. вижда се и на картата и на Вюто.

# 138
  • София
Ще го, благодаря! Винаги съм искала да отида там, но последно се пробвахме, когато още нямахме кола и ни се стори невъзможно. Ако ни се отвори за втори път ходене до Созопол това лято, ще проверим на място.

# 139
Ще го, благодаря! Винаги съм искала да отида там, но последно се пробвахме, когато още нямахме кола и ни се стори невъзможно. Ако ни се отвори за втори път ходене до Созопол това лято, ще проверим на място.

ако копираш връзката в интернет и увеличиш, се вижда и асфалтовият път

# 140
  • София
Ухааа!  Heart Eyes

# 141
Голяма красота! Ние сме на каваци, така че ще се пробваме да посетим тези местенца Simple Smile

# 142
И двата плажа в Созопол са пренаселени и лично аз не бих отишла там.

И аз съм останала с това впечатление, миналата година бях там, тази не мисля да повторя.

# 143
  • София
Има ли някой посещавал или минавал този сезон край къмпинг Каваци? Дали изобщо работи все още? Впечатления от състоянието на бунгалата?  Hug
Аз съм на Каваци в момента. Къмпингът е пълен. Палатки, кемпери и пр. На Смокиня също. Бунгалата не са пипнати, мизерия. Отвън са боядисани и изглеждат добре само големите тип апартаменти. Те са пълни. Зимата при една буря беше отнесен покрива на хотела, сега обаче работи и е пълен целия, не знам какво му е състоянието обаче. Има ново заведение точно зад Алкохол, чудесно обедно меню. Да предупредя всички, които ще са тук/на Каваци/ в края на юли, че ще има фест на Алкохол с ел. музика и DJ и няма да се спи два дни в целия залив. Особено по Буджака. Музиката кънти и се чува много там. Миналата година беше ужас, всичко вибрираше, пълно с народ, боклуци по плажа, сцената я правят точно на свободната зона и няма да може да се ползва и пр. неудобства. Мисля в този уикенд да се върна до София иначе сигурно ще се гръмна.
Що се отнася до сградата дето някой питаше за нея на Каваци- частна собственост е. Апартаменти са и не се дават свободно под наем. Мога да питам тия дни как стоят нещата. Иначе това е най-красивата сграда в района, чудесна градина и гледка.

# 144
Кой от двата плажа Централен или Хармани е по полегат ? Централния плаж много ли е малък, има ли свободна зона ?
Мнения за къща Таневи ?

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 08:07 от Cvete™

# 145
  • София
Централният е по-малък, закътан и полегат - плитко е доста навътре. Има свободна зона, по правило е и по-натъпкан, заради малкото място. Свободните зони в пиковия сезон и на двата плажа са фрашкани, така че няма значение кой по този фактор.

# 146
Кажете,някой хубави заведения с готвени ястия (без скара и пици) ?

# 147
  • София
Вятърната мелница, но препоръчвам само за обед или ранна вечеря около 6 най-късно. След това освен, че е фрашкано, започва тежка фолклорна програма - чужденци, деца вилнеят, музиката дъни (поне не е чалга), но е абсурд да се храни човек спокойно, затова по-раничко - имат си манджи всякакви, бобът им е много хубав, сармичките - също.

# 148
  • София
Готвено вкусно има на автогарата в бистро София. Но не е лъскаво. Друго - Гергана, малкото ресторантче до Античния Кладенец. Снощи ходихме в Ксантана, ужасна кухня и обслужване, рибата не беше чистена, вместо сирене в салатите имаше млечен продукт. Язък за гледката и името, едно време това беше заведение символ на чудесна кухня и прясна риба. Много се чудихме на съседните Тангра и Нептун, някой бил е скоро? От новите заведения препоръчвам Далян Чайка на Буджака, гледката е един път.

# 149
  • Bulgaria
Готвено вкусно има на автогарата в бистро София. Но не е лъскаво. Друго - Гергана, малкото ресторантче до Античния Кладенец. Снощи ходихме в Ксантана, ужасна кухня и обслужване, рибата не беше чистена, вместо сирене в салатите имаше млечен продукт. Язък за гледката и името, едно време това беше заведение символ на чудесна кухня и прясна риба. Много се чудихме на съседните Тангра и Нептун, някой бил е скоро? От новите заведения препоръчвам Далян Чайка на Буджака, гледката е един път.

Може ли да ми кажете какви са цените на рибата на Далян чайка и дали сте ходили на новия плаж Бамбоо в Буджака ?

Общи условия

Активация на акаунт