Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 548
  • 992
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Пържената риба е между 5 и 8лв. Говоря за цаца, барбун, миджит, попчета, сафрид и пр. Това е и прясната риба. Всичко друго е от Гърция и Турция и е замразено. Мидите също са пресни, вадят ги на място. То в Черно море риба няма и без това, особено през юли, само цаца и дребен сафрид. Въобще не се връзвам на "прясна риба" по ресторантите.
Аз "живея" на Каваци и не ходя другаде на плаж. Бамбуу е от другата страна при Райския залив, нямам впечатления.

# 151
  • Bulgaria
Пържената риба е между 5 и 8лв. Говоря за цаца, барбун, миджит, попчета, сафрид и пр. Това е и прясната риба. Всичко друго е от Гърция и Турция и е замразено. Мидите също са пресни, вадят ги на място. То в Черно море риба няма и без това, особено през юли, само цаца и дребен сафрид. Въобще не се връзвам на "прясна риба" по ресторантите.
Аз "живея" на Каваци и не ходя другаде на плаж. Бамбуу е от другата страна при Райския залив, нямам впечатления.

5 лв 200 грама ли?

# 152
Здравейте,между Созополи стайлс и Серена резиденс,кой е по-добрия избор?

# 153
..............

А на каваци къде може да се похапне на плажа? Търся нещо непретенциозно където да има цаца, но и разни морски дарове. Трябва ми заведение на плажа където децата да щъкат на воля.

# 154
И друго се сетих да питам, как е положението към момента с чревните летни вируси?

# 155
  • София
Здравейте,между Созополи стайлс и Серена резиденс,кой е по-добрия избор?
В Серена не съм била, но за мен разликите са - Созополи е на брега на морето, от него директно си на пясъка, има басейн, ресторантът обаче предлага предимно бързи ястия, няма обедно меню, но миналата година готвеха вкусно. Разположен е обаче на Златна рибка и до Созопол трябва или с влакчето, което тръгва от Санта Марина, или с такси /миналата година беше 10 лв. таксито/. Серена не е на брега, не виждам да има басейн, но е в Созопол.

# 156
  • Bulgaria
Може ли да ми препоръчате добри ресторанти на ``Веселата уличка-Улица Ропотамо ?Отсядали ли сте в хотел Лъки бийч ?

# 157
  • София
И друго се сетих да питам, как е положението към момента с чревните летни вируси?

В момента са във вихъра си! Ние си живеем в Бургас и тази седмица синът ми беше с повръщане и ЛЛ каза, че вирусът се върти вече в Бургас. Обаче трябва да ви кажа, че преди като сме идвали на почивки не сме боледували от такъв вирус, а сега откакто живеем на морето не пропускаме лято без него. Затова е много относително, не се притеснявайте, навсякъде може да ви пипне, а всъщност може и да се разминете и да си изкрата чудесно. Не го мислите изобщо! И тук има лекари, ако нещо се наложи.

По отношение на заведенията:

1.Ние много посещаваме Рибари, на пристанището, заведението е на мой познат и съм наясно как се готви вътре. Скоро бяхме 10 човека група там. Само с резервации е: ул. Крайбрежна 53, тел. 0876874820

2. бистро Кирик - пак на крайбрежната, само че малко лежи на стари лаври, порциите са намалени, а цените не.

3. Докторската къща - вкусна е кухнята, но обслужването не е кой знае какво, при това извън активния сезон, а цените са високи.

4. р-т Аполония към хотел Аполония, намира се на високото като се тръгне от площад Черно море. За съжаление обаче е задушно, няма изглед, но за сметка на това вкусно и евтино.

Не препоръчвам р-т Родопски дом - бяхме на организирано мероприятие само с немски гости, не се представиха изобщо добре, при положение, че беше в края на май.

Това е, което се сещам на първо четене.

# 158
  • София
..............

А на каваци къде може да се похапне на плажа? Търся нещо непретенциозно където да има цаца, но и разни морски дарове. Трябва ми заведение на плажа където децата да щъкат на воля.
Единственото заведение, което  препоръчвам е Жълтото на Смокиня при,централния вход. От повече от 10 години се храним само там,освен у дома. Целият кемп също, хората си отгледаха децата с тяхната супа топчета. Винаги е пълно, имат обедно меню, мусака, пълнени чушки, пиле с ориз, прясно зеле на фурна и пр. Готви жената на собственика. Децата винаги са много и съчетават яденето с луди игри по пясъка.

# 159
Някой с впечатления от Серена резиденс?

# 160
..............

Единственото заведение, което  препоръчвам е Жълтото на Смокиня при,централния вход. От повече от 10 години се храним само там,освен у дома. Целият кемп също, хората си отгледаха децата с тяхната супа топчета. Винаги е пълно, имат обедно меню, мусака, пълнени чушки, пиле с ориз, прясно зеле на фурна и пр. Готви жената на собственика. Децата винаги са много и съчетават яденето с луди игри по пясъка.

Казва се Жълтото или е жълто? Дано да го открием. Мисля писах, че ще сме за първи път и и е малко объркано всичко.

# 161
  • София
И е жълто и се казва така. Мисля, че спомена, че сте на Грийн Лайф. То всъщност не сте на Каваци, а на Смокиня. Така, че тръгвате по пътя посока Созопол и 20м след комплекса ви отдясно влизате през входа на Смокиня, синята къщичка. Тръгвате към плажа и като нагазите пясък е пред  вас. Единственото жълто.

# 162
Здравейте!
И ние ще почиваме в Созопол.С бебе на 10 мес. сме и се притеснявам как ще я храня там.Яде обща храна и не иска и да вкуси пюрета.Но много ме е страх да и взимам супи от ресторантите.Някой знае ли дали може да се взима от детската кухня в града?Или ако някой е ползвал от частна кухня моля да сподели.

# 163
Здравейте!
И ние ще почиваме в Созопол.С бебе на 10 мес. сме и се притеснявам как ще я храня там.Яде обща храна и не иска и да вкуси пюрета.Но много ме е страх да и взимам супи от ресторантите.Някой знае ли дали може да се взима от детската кухня в града?Или ако някой е ползвал от частна кухня моля да сподели.

Моя мъник е по-голям с няколко месеца, но за него ще сготвя няколко неща в бурканчета и ще стерилизирам. Малко е хамалогия, но за него не ми се рискува с храна от заведения.

# 164
Вятърната мелница, но препоръчвам само за обед или ранна вечеря около 6 най-късно. След това освен, че е фрашкано, започва тежка фолклорна програма - чужденци, деца вилнеят, музиката дъни (поне не е чалга), но е абсурд да се храни човек спокойно, затова по-раничко - имат си манджи всякакви, бобът им е много хубав, сармичките - също.
А препоръки някъде около централния плаж за обяд ? Къде правят хубави закуски ?
Нали няма аквапарк в Созопол,защото спорим с дъщеря ми и тя твърди, че има.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 08:21 от Cvete™

Общи условия

Активация на акаунт