Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 597
  • 992
  •   1
Отговори
# 240
Ние имаме магазин и вече поръчах био млека,кашкавал и сирене,но за всичко друго Био,което търся той ходи да купува от Бургас.И 5 неща да има различни от нашите,пак е добре.Детето ми има проблеми с храната и не рискувам с тия измислени боклуци,които се продават. Sad

# 241
  • София
Като заговорихте за хубава храна да ви кажа ние откъде купуваме мляко, сирене, масло и пр. Ходим до с.Веселие, следващото село след Равадиново, в едноименната мандра. На стотина метра от нея пък има един бай Петко с огромни градини с домати и краставици. Влизаш, береш и той ги мери. В момента са по 2,50 лв. и точно зреят, не ги пръска, слънчеви, градински. Е, ние пребиваваме цяло лято в Созопол и околността, но може и на тръгване към София човек да си набере истински зеленчуци.
На Каваци препоръчвам да опитате гюзлемета. На входа на плажа пред хотел Св. Никола. С масло са Wink

# 242
  • София
Момичета, ако някой може, да помага. Hug
Търся самостоятелна къща за 10-тина човека /идеята е да сме всички на едно място/, ако може с двор Crazy.
Открих 2, но са накъде в средата на Буджака, все на кофти места. Всъщност пешеходствала съм нощем м/у Созопол и Каваци и не беше неприятно, но по времето когато имаше лозя и градини, вместо бетон. Ако няма нищо друго, там ще е, но никак не ми се ще.
Ще ходим края на август, ще хванем и Аполонията в началото на септември и идеята да се прибираме вечер до там от стария град ми се струва недобра. Ако пък ще се ходи с коли, ще са нужни поне 2 трезви шофьора всяка вечер, което си е в разрез с всички правила за приятно прекарване.
Идеи всякакви приемам.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 20:48 от supi4ka

# 243
Някой да има мнение за ресторант Tivoli до вятърната мелница?

# 244
  • София
Търся самостоятелна къща за 10-тина човека /идеята е да сме всички на едно място/, ако може с двор Crazy.

Разгледай тази Simple Smile
Скрит текст:
Не съм влизала, но имаме апартамент в хотелската част и мога да разпитам.

# 245
  • София
Simantro, точно това търся, благодаря.
Звъннах - и двете вилички са заети до края на септември.
Ще имам впр. за другото лято.

# 246
  • Berlin
Здравейте! Ние сме в Грийн лайф, може ли ми препоръчате заведения за обяд по плажа или другаде наблизо? С малки деца сме и основно за тях търся нещо подходящо.

# 247
  • София
Жълтото на Смокиня, разпознава се по това, .....че е жълто  Mr. Green
до сега не ме е подвеждало - това с уговорката, че тази година още не съм го посещавала, разбира се, смятам да се поправя.

# 248
Мои близки изведнъж решиха да тръгнат утре към Созопол.Имат ли шансове да се настанят там,има ли изобщо свободни места,някакви препоръки?

# 249
От петък всичко е пълно тук,но довечера се изнасят минимум половината почиващи. Гледам,че по къщите пак са лепнали "Свободни квартири"  Joy

# 250
  • София
Мис Марина, има от продуктите на мандра Веселие и по-близо, в един грамаден магазин между Черноморец и Градина. Много го харесвам заради климатика:)

# 251
  • София
Кой от двата? От към морето или отсреща? Цените дали са същите? Не ни пречи разходката до селото, а и съчетаваме с градините с домати

# 252
Понеже по-назад писахте за аптеки и лекари-една от аптеките работела до 00:30ч,в спешна помощ имало педиатър,при това много хвален.Дано на никой не се налага да посещава аптеки и лекари.  Praynig

# 253
  • София
ЗаСлон, видях в поста ти, че купуваш "домашно" сладко от зелени смокини. Само да те светна какво правели: купували бурканчета със това сладк от Метро, леко попарва ли бурканчетата в топла водичка, за да паднат етикетите и го продават за "домашно". Просто като го чух това, онемях!! Преди две години работих екскурзовод и убеждавах туристите как в Созопол има много смокини и всичкото сладко е домашно. Но истината разбрах по-късно от местни, които ме заливаха с истории как дъщерите й беряли смокините и тя лелката варяла сладкото вкъщи. Там да си имате едно на уми това "домашно" сладко от зелени смокини.

# 254
Има ли организиран транспорт от Созопол до замъка в Равадиново или трябва с такси да се ходи?

Общи условия

Активация на акаунт