Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 518
  • 992
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, изчетох темата преди да дойдем. Ние сме в хотел Кандрови. Засега съм с добри впечатления. Паркинга е за около 10 коли. Днес са напуснали 13 стаи, може би затова имаше 5 свободни места. Времето е дост горещо 37 градуса. На влизане в Созопол имаше тапа. Доста народ има все още. Желая приятна почивка на всички
Може ли да споделиш закуската как е? Ако сте имали де.

# 346
Аз не запазих закуска. В booking изметох мненията, пишеше че е еднообразна и се повтряла всеки ден. Мисля че мога да закудя за по-малко от 7 лв на ден. Но утре сутрин ще погледна и ще споделя

# 347
Впечатления от последните дни от плажовете:
Централен (между стария и новия град) - МНОГО водорасли, като супа е, но е по-кротко морето. Плавно става дълбоко, позволява влизане и при по-голямо вълнение. Ако тук флагът е жълт, обикновено на Харманите е червен. Доста е пренаселен.
Харманите - водорасли има само в двата края на плажа, в останалата му дължина водата е чиста. Морето обаче често е бурно дори в не много ветровит ден. Влизането е по-дълбоко и рязко, после е сравнително плитко. Различно е в различните му части. Има повече пространство - колкото повече вървите посока Буджака, толкова повече се разреждат хората. В края към Буджака е нуди зона.
Созополски залив - някои му викат Къмпинг "Златна Рибка", но той продължава в Къмпинг Градина и т.н. чак до Черноморец. В частта близо до Созопол - разкошен плаж, фин пясък, плитко море, слабо вълнение. Подходящ за малки деца. Точно пред Рибката има малко водорасли, но с малко отдалечаване посока Черноморец се изчистват. По-нататък, към средата на плажа посока Черноморец, вече има повече вълни и кратка част с водорасли.

Приятна почивка на всички!

# 348
Здравейте. Следя темата с интерес. Grinning

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 10:19 от Lika77

# 349
Преди няколко дена де върнах от Созопол останах  много доволен , харесвам този град , но вече времето захладнява като цяло сутрин след 9  става за плаж до към 5 след това се появява студен вятър иначе водата беше топла

# 350
  • Berlin
Ние бяхме в началото на август, но и явно уцелихме много топло време - до към 19 ч. спокойно можеше да се седи на плажа, че и в морето да се топнеш.

# 351
Здравейте!Вчера се върнахме от Созопол.Като цяло сме доволни,но едва ли бих отишла пак там на почивка.
Имахме резервация за стая-3-ма възръстни и 1 дете (2г) в хотел Кандрови.Увериха ме по телефона,че имат и собствен паркинг.Но при пристигането се оказва,че са ни запазили стая за 2-ма с детска кошара.Жената така изопачи нещата,че ме изкара мен малоумна и едва ли не съм обяснила или съм скрила 3-тия човек.Решила,че 3-тия възръстен е детето  #Crazy Аз не знам как трябва да се разбира"стая за 3-ма възръстни и 1 дете" Не мажаха да ни преместят в друга стая,защото било пълно.Нямаше и наоколо свободни други стаи и решихме да го преглътнем.Пък и детето вече беше изморено.В крайна сметка ни дадоха разтегателен фотьойл на който що годе може да легнеш.Естествено и цената не остана същата както ми бяха казали предварително.Когато попитах къде да си паркирам колата ме насочиха към обществен паркинг до стадиона някъде за 6лв на ден.След като попитах дали и за собствения им паркинг съм се объркала и не съм разбрала по телефона,намериха място за колата точно за 2мин.
Стаята беше доста тясна,леглото също.На по твърди и неудобни легла не бях спала до сега.Завивките не бяха прани.Иначе почистваха стаята всеки ден.От канализацията пък излизаше такава смрад,че може да  Sick.Имахме и закуска,но определено не си заслужава.Еднообразна и студена.Едната сутрин палачинките бяха вкиснати.Явно бяха от предния ден и само са претоплени.Направиха ни и забележка,че не може да закусваме навън до детския кът ами вътре.Персонала е любезен,но неопитен.Всяка сутрин по едно и също време слизах да взимам кафета.Нямаше една сутрин където да не са ми объркали нещо,а за 3 кафета с мляко оставях по 7лв.Не съм доволна от хотела и не бих отишла пак там.Най-големия плюс е локацията му.На 2 крачки от плажа и улицата с ресторантите,но далече от стария град.

Града ми хареса,но пренаселен.Ако се и почистваше повече щеше да е още по-хубав.Плажа особено гъмжеше от фасове.Много ни допаднаха 2 ресторанта-Океан и особено Баракуда.Добро обслужване,вечер имаше народни танци и храната беше вкусна.

# 352
  • Някъде там
Ние в сряда заминаваме,дано след 1 нещата са по спокойни.
А има ли кръчми на народни цени да питам? За хубавите заведения прочетох че не са им никак народни цените.

# 353
  • София
Като цяло цените ми се сториха софийски, на места по-ниски....но качеството на вложените продукти е под всякаква критика...
В Баракуда не сме хапвали, но например Диамант, Аргонавти, 2 от многото по стената в стария град...блях.
Морски дяволи ни хареса, в салатата имаше сирене, което приличаше на такова  Mr. Green

# 354
В Баракуда веднъж си поръчахме салата "Баракуда" която е огромна за поне 4 човека и имаше прясно домашно сирене.Два пъти ядохме и агнешко-крехко и вкусно.Рибата беше също хубава.
Веднъж се излъгахме да отидем в Шатрите.Голям ужас.Чакаш 40мин за салата,а основното идва след час и половина.Там освен да слушаш чалга певците за нищо друго не става.

# 355
Като цяло, тези заведения, където минават много туристи и където има хубава гледка, само това и предлагат и при това доста скъпо. Залагат на това, че има поток. Ако искате да ви е вкусно и цените да са демократични, потърсете нещо в уличките.

# 356
И на мен не ми харесва в Кандрови и вече събирам мнения за другата година. Ние нямахме тези перипетии, защото резервирах презз букинг и по принцип всичко гледам да е писмено като поръчвам нещо.

# 357
Има ли заведения за бързо хранене някъде? Визирам готвена храна, скара, която дават и за вкъщи?

# 358
Има едно такова заведение в началото на плажа Харманите.

# 359

Маг Дак има едно, казаха ми, че е вкусно и евтино, ние не го пробвахме. От Скарата на Мъро си купих няколко пъти рибка за плажа - хареса ми  Peace

Общи условия

Активация на акаунт