Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 481
  • 992
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! И аз се включвам в темата, тъй като в неделя заминавам за Созопол. Не съм ходила там от дете и нямам много спомени. Резервирали сме в къща за гости Боруна на улица Одеса. Хереса ми разположението на къщата, всички стаи са с тераски с изглед към морето и е близо до плажа. Ако някой знае хубава кръчма, където става веселба, моля кажете, защото по време на престоя ни ще имам рожден ден Simple Smile

# 616
Purple_Dream, някога преди години съм спала в "Боруна" и останах много доволна.  И собствениците там са много мили хора. Имат и ресторант, но там веселба не става.  Simple Smile
Не знам, какво точно имаш предвид под "веселбата", предполагам, че жива музика. Като избор- "Вятърната мелница" в  Стария град, битово заведение, народна музика, още едно "Сръбска скара" до Централния плаж. За "Океан" в градинката вече съм писала, там музикантите свирят рок и популярни хитове.
В Новия град на Веселата уличка има "Баракуда", кухнята им е добра, музиката е тип кръчмарска, за мен е твърде шумно там, но, може би точно това търсите.

# 617
  • София
В Баракуда кухнята е много добра. Ние редовно взимаме оттам истинска пица на пещ, която дори е по-изгодна от полуфабрикатите по павилиони и павилиончета.
За компания препоръчвам грамадната салата с домашни домати и прясно истинско сирене.

# 618
Да, точно това търсим, типична кръчмарска обстановка. Много благодаря, ще си изберем някое от тези!  Party

# 619
  • София
Ако търсите такава обстановка, препоръчвам и аз "Баракуда" и на нас ни хареса много храната там и беше приятно, има програма. По принцип не ходим по такива места, но веднъж в годината е приятно. Ние бяхме ранните часове и нямаше чалга, а приятни песни, късно вечерта не знам какво става.

# 620
  • София
Вятърните мелници също според мен е кръчма.

# 621
А в гореизброените заведения има ли достатъчно фолклорна музика? Наясно съм, че при наличието на оркестър и певица няма как да мине без кючеци и поп фолк, но поне ще се радвам да пускат и по няколко хорца, а не само право и бяла роза Grinning

# 622
Във "Вятърната мелница" всяка вечер има фолклорна програма, която не е фолк де.  Laughing

# 623
Привет, моля споделете информация относно паркирането. Миналата година имаше паркинг в стария град, където можеше да си оставиш колата за под 10 лв. на вечер. Сега съществува ли?

# 624
  • София
2 лв. на всеки започнат час е паркирането около пристанището в стария град. До неделя нямаше въведена синя зона. В събота вечер се чакаше за паркинг.

# 625
Благодаря за информацията!

# 626
  • София
Препоръчайте ми малка семейна къща на ниски цени. Търся стая за сам човек, може дори и с обща баня при някоя баба. Предпочитам в Новия град около Черно море, Рила, Люлин, Стара планина.

# 627
Честно да ви кажа, чудя се защо държите на големи хотели и все отдалечени от града, на Буджака.
В града вече има чудесни  къщи, с хубави стаи и малко на брой и е доста по-спокойно. Не е като едно време, когато някоя баба те набутва в мизерна стаичка и дебне колко време се къпеш Laughing
Ол инклузива пък изобщо не го разбирам. Познавам доста хора, които се занимават точно с тези храни в хотелите, не ви и трябва да знаете какво ми разказват Sick

Много точно казано! И ние си ходим от години срещу Харманите в кооперация тип мини хотелче. Чисто, тихо и с басейнче между хотелчетата. Имаш усещането, че си си у дома, но с добавка моренцето. Парите са супер прилични от порядъка на 50-60 лева за спане за 4 човека на вечер. Закусваш, обядваш и вечеряш каквото пожелаеш. Няма пияни и шумни туристи наоколо да не можеш да спиш. Има и уюта и чистотата на приличен дом. Не те ядят комари и да ти мирише на мухъл както в стари бунгала. И най-важното не си на майната си в някоя местност дето трябва само с кола да се придвижваш до където и да е. А пък за ол инклузива е всеобща тайна вече какво и как се приготвя. Доста репортажи имаше по телевизията. Да не споменавам и горчивите споделяния на приятели възползвали се от него. Това е моя гледна точка и не ангажирам никой, пиша го в случай, че някой реши да се заяжда. bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet
Може ли координати на това местенце?

Писах на лично.
кажете и тук за това място, че така както го описвате звучи съблазнително!

Пишете ми на лично, че ще ме обвинят, че рекламирам нещо пък аз нямам нищо общо с това местенце. Просто от лично ползване пиша, че сме доволни.

Моля за координати!!! Hug

# 628
kevin87, ако никой няма да ти предложи нищо, просто можеш да минеш там и да питаш бабите, и да видиш на място харесва ти или не.

# 629
Честно да ви кажа, чудя се защо държите на големи хотели и все отдалечени от града, на Буджака.
В града вече има чудесни  къщи, с хубави стаи и малко на брой и е доста по-спокойно. Не е като едно време, когато някоя баба те набутва в мизерна стаичка и дебне колко време се къпеш Laughing
Ол инклузива пък изобщо не го разбирам. Познавам доста хора, които се занимават точно с тези храни в хотелите, не ви и трябва да знаете какво ми разказват Sick

Много точно казано! И ние си ходим от години срещу Харманите в кооперация тип мини хотелче. Чисто, тихо и с басейнче между хотелчетата. Имаш усещането, че си си у дома, но с добавка моренцето. Парите са супер прилични от порядъка на 50-60 лева за спане за 4 човека на вечер. Закусваш, обядваш и вечеряш каквото пожелаеш. Няма пияни и шумни туристи наоколо да не можеш да спиш. Има и уюта и чистотата на приличен дом. Не те ядят комари и да ти мирише на мухъл както в стари бунгала. И най-важното не си на майната си в някоя местност дето трябва само с кола да се придвижваш до където и да е. А пък за ол инклузива е всеобща тайна вече какво и как се приготвя. Доста репортажи имаше по телевизията. Да не споменавам и горчивите споделяния на приятели възползвали се от него. Това е моя гледна точка и не ангажирам никой, пиша го в случай, че някой реши да се заяжда. bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet
Може ли координати на това местенце?

Писах на лично.
кажете и тук за това място, че така както го описвате звучи съблазнително!

Пишете ми на лично, че ще ме обвинят, че рекламирам нещо пък аз нямам нищо общо с това местенце. Просто от лично ползване пиша, че сме доволни.

Моля за координати!!! Hug

Може ли и на мен координати? Simple Smile Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт