Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 458
  • 992
  •   1
Отговори
# 630
Моля съкращавайте цитатите  Crossing Arms

# 631
Препоръчайте ми малка семейна къща на ниски цени. Търся стая за сам човек, може дори и с обща баня при някоя баба. Предпочитам в Новия град около Черно море, Рила, Люлин, Стара планина.

Кевин, ако я търсиш сега квартирата, когато още не настъпил пиковият сезон, спокойно ще си намериш и на място. Обикновено леглото в стая с обща баня, или при по-скромни условия, върви около 12 лв на легло. Трудното в случая е, че много малко хора имат стаи  с едно легло. Повечето държат на двама човека и ако си сам в стая с две легла, можеш най-евтино за 15 лв. да ти я дадат. Но пък ако намериш такава, в която леглото наистина да е едно, може и за 10-12 лв. На тези" планинските " улици обикновено до средата на лятото има свободни места, ако са по-простички условията. Погледни в сайтовете за обяви по-добре, предлагат се и евтини квартири Peace

# 632
  • Пловдив
Свободни стаи съм виждала често дори и в средата на сезона. Смятам, че е най-добре на място да се види.

# 633
Като стана дума за стаи по морето... мислите ли, че е възможно, ако се отиде на място и директно се търси да се намери квартира за 1 нощувка?

# 634
Ако е къща за гости, малко вероятно. Хазяите, които сами си чистят и перат хич не обичат да дават за една нощувка. Ако е хотел по-вероятно, особено сега юни. Пак си е риск де.

# 635
  • София
В момента в стария град на централната улица дават стаи за 1 нощувка  на цена 15.00 лв. на легло. Стаите са с баня и тоалетна. Навсякъде има табели свободни стаи. Но към края на седмицата се очаква голям наплив от туристи заради топлото време и Джулая  и не знам дали няма да се напълни. За новия град важи същото като свободни места, но цени незнам.

# 636
Ние се гласим юли да ходим и то някоя събота, като успеят всички да се организират и да почиват два дни. Питам, защото и друг път съм се нагърбвала с организация да запазвам къщи и вили и е било голяма мъка, хем звъня предварително, хем и сме искали 2-3 нощувки. Някои пак недоволстваха, затова тази година решихме да отидем за 1 нощувка и да търсим на място.

# 637
За частни къщи това е доста гадно, да идват при тях само за една нощувка, защото тогава всеки ден ще дават чаршафи на пералня, което доста солено излиза. Затова не искат. Обаче, ако сте резервирали през Букинг, не могат да ви откажат, дори и за една нощувка.
В случая, ако не искате да резервирате предварително заради някои си причини, по- добре да се настаните за една нощ на хотел, където сварите, и на спокойствие да си търсите вече квартира, която ви устройва. Аз преди, когато съм идвала, като турист, така съм правила.
А за евтини квартири ето какво ще ви кажа, повечето се водят за персонал, и условията там не са добри, затова всичко трябва да се проверява лично и на място, за да няма изненади. А аз вече не търся за никой, след като съм се сблъскала с няколко неприятни случки. Преди се стараех да помогна на моите познати и приятели да им намеря тук някакво жилище, а и и на познатите хазаи мислих, че правя добра услуга, и резервирах на хората това, което ми се струваше съвсем добро. И си губих време, и обикалях тук по жегите, а пък пари за това аз не взимам, просто да помогна на хората. А после идваха познатите ми, и започваше- влажно е било, матрака не е бил ортопедичен, тясно е било, ни знам какво е било, и се отказваха. И после хазаите ме гледат криво, защото са им държали стаите и са отказвали на други клиенти.
Оттук нататък- ето го Букинга и не ме занимавайте! Само мога да дам коментар за някой хотел, ако имам какво да кажа.

# 638
О, Нарче, така добре те разбирам!
Години наред обикалях като луда в жегите да търся квартири за познати.  И като дойдат почва едно мрънкане...
Да не говорим, че има случаи, в които запазвам стая, а познатите изобщо не идват или се местят в друга квартира. Тогава пък хазяите какво са ме правили...Вече съм категорична, казвам-има интернет, има снимки, описание, търсете си.

# 639
Някой  има ли отзиви за новия  Blu Bay Boutique Hotel ?

# 640
Изглежда внушителен и отвън и отвътре:) Отпред през уикенда са паркирани модели коли, които досега не бях виждала с очите си:)

# 641
  • в края на града
Не съм била в Созопол от дете  Simple Smile. За първи път ще почиваме сами, без приятели и инцидентно резервирах за след няколко дни. Адресът е Виа Понтика 50, пише плаж Бамбу 300м... То 300м е добре, но го прегледах този плаж, не ми се понрави, някак чадър до чадър ми се стори  и музика...Ако ми дъни някаква музика, която да ми заглушава шума на вълните - ще го избегна. Въпросът ми е, по картите видях малко  по-нагоре (посока център) друг плаж, Харманите ли е? И в тази част има ли платени чадъри, по това време (началото на юли)  пренаселено ли е? Търсим малко по-спокойно място, ако се наложи и с колата  ще ходим. И хубави заведения за вечеря ще помоля за отзиви, без жива музика, с добра кухня, ако пък и е с изглед към морето  Heart Eyes. Разстояния пеш от 30-40 мин. не са проблем.. което за нас е около километър - два. Благодаря предварително за всякакви отзиви  bouquet.

# 642
  • Bulgaria
Не съм била в Созопол от дете  Simple Smile. За първи път ще почиваме сами, без приятели и инцидентно резервирах за след няколко дни. Адресът е Виа Понтика 50, пише плаж Бамбу 300м... То 300м е добре, но го прегледах този плаж, не ми се понрави, някак чадър до чадър ми се стори  и музика...Ако ми дъни някаква музика, която да ми заглушава шума на вълните - ще го избегна. Въпросът ми е, по картите видях малко  по-нагоре (посока център) друг плаж, Харманите ли е? И в тази част има ли платени чадъри, по това време (началото на юли)  пренаселено ли е? Търсим малко по-спокойно място, ако се наложи и с колата  ще ходим. И хубави заведения за вечеря ще помоля за отзиви, без жива музика, с добра кухня, ако пък и е с изглед към морето  Heart Eyes. Разстояния пеш от 30-40 мин. не са проблем.. което за нас е около километър - два. Благодаря предварително за всякакви отзиви  bouquet.

Да ,Харманите е . Има си платени чадари и свободна зона. Но за заведения без жива музика ,трудно можа да се сетя в тази част.Тя се води Веселата уличка и там денонощно е шумно.Но мога да ви препоръчам ресторант Лотос ,който е към хотел.Има си изглед към морето и храната е добра.Спокойно е.Намира се в горната част на плаж Хармани. Simple Smile

# 643
Към стария град и крепостта има такива заведения. Също по улица Крайбрежна. Прегледайте назад в темата има доста споменати. И вече на място щом сте двама, може да обикаляте и да откривате

# 644
  • в края на града
Благодаря, момичета! Трима сме  Simple Smile, но детето е голямо вече и не е проблем да ходи на по-дълги разстояния.

Общи условия

Активация на акаунт