Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Чукарландия
Аз си взех Wella SP Sun UV Spray, но още не съм го пробвала. То едно слънце, едно лято, още го няма при нас. Mr. Green

За пореден път да си кажа, че на Лакме слънцезащитната серия въобще не ми хареса, пресуши ми косата. не бих я повторила. Peace

# 136
Аз имам слънчезащитният спрей на Редкен. Второ лято ще съм с него. Тип сухо олио е. Доволна съм от него  Peace

# 137
За пореден път да си кажа, че на Лакме слънцезащитната серия въобще не ми хареса, пресуши ми косата. не бих я повторила. Peace
Кои продукти си използвала?
Аз съм взела спрея само, но още не е влязъл в употреба, мислех чак на морето евентуално да го започна. Дано да не ми подейства и на мен така. Rolling Eyes

# 138
  • София
Епона, благодаря ти, за новата тема!  bouquet
 И аз съм от доволните от старата версия на маската за коса на Макадамия. Еднакъв резултат винаги. И с различни шампоани. Олиото им, също харесвам и поддържам в наличност. Беше първото от вида си, което купих. Има и други, още...
 В близкото минало, не харесах маската за коса на Милкшейк- Интегрити. Но пък, ако я смеся с друга, ми е достатъчно напоителна.
Опитвам се да давам шанс на продуктите за коса, които вече са купени. Използвам си ги, тъпо и упорито. Смесвам, бъркам, разменям в/от серия... Мисля, че нямам изхвърлен директно продукт нито развален такъв, преди да съм го употребила докрай.

Денси, доста закъсяло... и от мен, честито!  Hug Вярвам, че ще списваш увлекателно и стилно. Wink И, че фотографиите ти, ще са също толкова красиви и професионално заснети, колкото и обектите в тях!  Heart Eyes  bouquet

Снощи правих/ забърках тази лудост с желатина.  Laughing Започнах с нанасяне на кокосово масло по дължините. Преседях към 3ч. и нещо. Мих дължините с един шампоан и повторих и в корените с Орайт за боядисана коса. Който още не се е развалил, между другото. Имам за още едно измиване.
Не бях правила пре уош с кокос. Не зная, защо не попи, ами си остана доста мазна косата?! Може би, сложих доста и преседях малко...
 Подсуших с кърпа и напуснах банята. Смесих 10 гр. желатин с 3 с.л гореща вода. Никога не съм забърквала желатин за десерти или за тази маска за коса, преди. Разбърквах в купичка, поставена в по-голяма такава. Пълна с топла вода. Когато се уморих да бъркам, добавих 1 с.л маска за коса. Бързо започнах да разнасям по косата. Еййй, хора, това си беше достойна смес за лепило за тапети! Лепкаво, лепкаво и миризливо. Още по-бързо завих с найлонова шапка за баня. Отгоре тюрбана на Аглика. И вече не усещах мириса. Загрявах със сешоар, през някакви интервали, за по 1 минута. Реших да мия, преди 40 минути, както е указано. На 15-20 минута. "Лепилото" се изми, една идея по-лесно от очакваното от мен. Обаче, протеина хич не хареса на косата ми. Стана моментално твърда, вдървена и остра. Не съм повтаряла с маска или балсам. Подсуших отново. Неприятните моменти се увеличиха и с това, че косата ми пада, доста след кокоса и желатина, под душа. Необичайно.
 Започнах да нанасям финиши, след подсушаване. И хоп- изненада! Ами те, оставаха по ръцете ми. Косата не ги поемаше. Изглежда, желатина запечатва косъма... или поне при мен се случи. Продължих с липидиум за връхчетата и олио. Имах чувството, че всичко се маже и стича по гърба и раменете ми... Времето за сушене също беше ууу- 50-60 минути. Вместо обичайните 15-20 минути.
 След, което косата ми беше мека, колкото винаги. За блясък не зная, беше вече 21ч. Беше и обемна, разхвърчана. Днес е нормална.
Питам се, ако желатина запечатва косъма, толкова, че крем финиши и олио да не могат да проникнат и да го обгрижат. Ако се боядисва косата, след терапия с него, какво ще се случи?!
 Толкова от мен, красивокоси дами!  Wink  Hug  bouquet 

# 139
  • София
Здравейте  Hug
1.Продуктите за коса,които са ми любими и винаги работят при мен са :
Еластисайзър Philip Kingsley Elasticizer
коприната на CHI
2.Марката от която нищо не ми понася на косата ,категорично е:
LAKME

# 140
Денси, помагай мила Hug
По чуждите сайтове сравняват аромата на розовия еликсир с Коко мадмоазел, а не ми е попадал на обонянието този аромат, можеш ли да ми кажеш така ли е, помня че го имаш еликсира. Днес си го получих и направо се размазах като го подуших Heart Eyes а и като ефект (поне от едно ползване) много ми хареса, по-гъст е от зеления и сякаш по се усеща ефект.

# 141
Да, имат общо. Но разбира се само допирни точки. Пробвай непременно Коко Мадмоазел ЕДП когато ти попадне.

# 142
Много ти благодаря!  bouquet

# 143
  • София
Болна съм. Някакъв проклет вирус,  който пипнах Бог знае от къде, но ме нападна от петък и ми провали плановете за ударни терапии преди боя. Започнах в четвъртък с Хронолоджист и мислех да продължа с Олаплекс, после концентрат Фузио Доз зелен с бустер Дисциплин и измиване  със стария Архитект  и после боя с Олаплекс, ама нъцки  Crossing Arms
Не смея да стоя сега с мокра коса, че нали нищо не мога да пия и вече четвърти ден съм като водопад, то тече очи, нос - ужас. До сега 100 пъти да съм се отправила,  ама сега ще си влача  вируса кой знае колко време.  Надявам се поне Олаплекс преди боя да направя, защото петък заминаваме с мъжа ми на едно събиране в Сандански,  което ще има и официална част с рокли и трябва да изглеждам добре. А сега съм с червен нос и разплакани очи  ooooh! ooooh! ooooh!

Като казах за стария Архитект, се замислих, че от всички серии на Керастаз само новата Архитект нямам. Някой вземал ли я е и може ли да сравни двете? Мисля да я добавя към колекцията.

# 144
Магнолия, бързо да се оправиш! bouquet

# 145
Denisha голяма работа си си отворила с тоя желатин Simple Smile. И аз да не остана назад и аз взех, че го направих Blush. Ами косата ми като огледало стана. Преди маската мих с Денсифика на Керастаз. После по рецептата действах. Понеже ми е по-длъжка косата направих двойна доза. За балсам ползвах на ботокса запечатващата маска, която иначе няма никакъв ефект като я ползвам по предназначение. Направих грешка, че сместа я разбърках в едно старо шише от боя за коса. И много бързо ми се сгъсти, та едва го изкарвах от там. Но за друг път в някаква купичка ще меся. Как да е. Стоях 40мин. И много ми хареса резултата Peace. Но аз това чудо го отмих с вода после, не съм слагала шампоани и балсами след това. Малко ми позамаза обема като че ли, но много лъскава стана косата, че и останките от омбре и те. Ще ми се пак да го направя другата седмица, но не знам колко често може. Ще видим.

Магнолия Hug Praynig

# 146
има значение с какъв желатин го правите - правих с един български и с йоткер - българският направи сместта наистина като лепило, отми се по-трудно и отне обем, а с йоткер стана идеално; и с двете съм правила 1 пакетче = 1 процедура

# 147
  • Бургас/Пз
Желатинът, за да не стане на лепило, първо трябва да се разтвори в студена вода. Оставя се за 5 минути да набъбне. 3 суп.лъж вода е крайно недостатъчно. Добре е да са поне 5-6 суп.лъж. След това се добавя балсама и после цялата смес, както е в купичката се поставя в друга купичка с гореща вода. Вижда се как желатина от гъста лепкава смес се превръща в еднородна и хомогенна. Не, че нещо , но от опита ми в сладкарството  Blush знам, че само по този начин се активира желатина и се разгръщат пълните му свойства.
Ако решите да я пробвате пак, пробвайте по този начин и ще видите , че разнасянето е значително по-лесно  Peace

# 148
Ани, т. е. случайно съвпадение е, че с двата вида желатин се получава по различен начин? Привила съм ги по една и съща "технология" и то доста по-мързелива от твоята.  Blush
пп читав сладкиш с желатин съм постигала само случайно  Blush

# 149
Oтдавна не съм писала в темата
1. Професионален продукт, който ми се отразява страхотно при всякакви състояния на косата ми https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … s-folligen-180-ml за шампоан е този.Имам толкова много но посягам все към този.Страхотна свежест и чувство за чистото на косата ми .Другото което се отразява винаги страхотно на косата ми са ампулите на Наши : Nashi Phyto Repair Express - Елексир за експресно възстановяване и реконструкция на косата. Другото което много харесвам и се отразява винаги чудесно е шампоана и балсама на макадемия за тънка коса .Сега имат и маска не съм я поръчвала но имам доста налични и съм се заинатила да ги изхабя до край Simple Smile
2. Професионален продукт, който ми се отразява зле при всякакви състояния на косата ми :Не се разбирам с някои от шампоани на керастаз единия е дисциплин  , другия от който при две поредния ползвания ми дразни скалпа е денсфик.А като усещане на косата и ефект ми допада.Ползвам го веднъж месечно за да не се получава това дразнене на скалпа   .Дори не бих казала ,че се отразява зле ...Просто както написах ми дразни скалпа при поредни измивания на косата .

Общи условия

Активация на акаунт