Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Бубанка, мисля че разликата идва от там, че БГ желатина е някаква желираща субстанция, която не е естествен, животински колаген, както е на Йоткер. Затова.

# 151
Може ли да кажете относно маската с желатина, нанася ли се и в корените или само по дължините?
и може ли да препоръчате маска за коса от която сте доволни, но не от тези за по няколко минути под душа, а маска с която се маже и кожата на скалпа преди баня. С къса коса съм и ми е трудно с продукти които се нанасят по дължините, т.к. нямам такива  Grinning. Става въпрос за хидратиране, подхранване, обем за коса без особени проблеми.

# 152
Добро утро!  Nature Sunny
Интересно ми стана с този желатин. Аз, по принцип, ползвам желатин за желиране на сладкиши и разни други неща за хапване и винаги процедирам, както Ани_д - първо в студена вода, после на водна баня или в микровълновата на ниски градуси. Мисля, че това е правилният начин.  Peace
Ясно е, че и аз ще се нацапотя  Mr. Green, но друго ме интересува - желатинът изправя ли косата? Хич не го искам този ефект. И като е ламиниране, поема ли изобщо после някакви продукти... newsm78

Иначе, аз подстригах връхчетата и косата ми малко живна. Продължавам да мъча разни комбинации, но нещата изглежда отиват към изцяло нови продукти. По мнение на фризьорката ми, косата ми вече е достигнала до някаква степен на заздравяване и поради тази причина повечето серии, които имам й идват тежки/силни. Препоръча ми, като за нетретирана коса да взема леки продукти, включително и такива за чувствителен скалп. По тази причина заглеждам SP Balance scalp на Wella, някой има ли отзив за нея? Звучи ми като едно нищо... Embarassed

Имам (пак фризьорска) препоръка на слънцезащитната серия на Кюн, особено спрея. Голямо чудене пада с тези летни серии, имате ли мнение за тази?

Хубав ден, момичета!  Hug

# 153
На мен желатинът не ми изправя косата, поема си останалите продукти, които ѝ слагам без проблем.

# 154
Здравейте момичета  Hug
Този път няма да се поддам на желатиновото ви изкушение пък нъц  Crossing Arms Минах през течната коса,през Наши фито ампулите,през лилавите Секси Хеър,хидратиращия крем на Мароканойл,Ливинг Прууф,Напура терапия за бояд.коса и т.н.Моята косица нищо не хареса.Сякаш прави напук.Това което става хит,при мен не се получава.Затова този път съм пас  Mr. Green  Laughing Но ще следя с интерес резултатите при вас  Wink
Аз съм безкрайно хепи за къдравата коса с която се сдобих  Heart Eyes Познати постоянно ме питат дали съм я къдрила  Blush Сега е къса,но хич не съжалявам.
Много ми е странно защо Напура терапия за боядисана коса,за преди боя,въобще не ми предпази косата  newsm78 Още като я напръсках,изсъхвайки направи дължините ми сухи и твърди.Имах жестоки колебания дали да отложа боядисването,ама реших че щом е пробвано ,ще предпазва.Уви.Сега ударно съживявам поразените дължини.По принцип най-много боя нанасям по горния слой.И той пострада най-много.

# 155
Аз също не бих направила на косата си маска с желатин. Peace

# 156
Бубе, ти не се ли боядисваш тъмна? За какви поражения говориш?  Simple Smile

Желатинът принципно полира косъма и е хубаво да се прави след боядисване като вид запечатка. Много ми хареса определението коса като огледало  Heart Eyes съжалявам, че не помня кой го каза  Hug  Ламинираният ефект е временен, измива се с шампоана.  Peace

Кокосовото масло няма как да попие изцяло. Попива повече на по-сухи увредени участъци от косата, но пак си стои мазно, масло все пак то няма как  Laughing

Денси, честит блог и от мен! Изглежда прекрасно и съм сигурна, че ще го напълниш с много полезна информация  bouquet

# 157
ФРЕЙ  Hug боядисвам се с 4ка.Тъмно кафяво,но става черно.Имала съм хубави бои които не изтощават.Но вече са спрени от производство.По принцип като ми изчезне боята от пазара,около година търся нова.Купувам,боядисвам,скапвам косата и цвета...Пак купувам и боядисвам...И така 1 година  Laughing Та сегашната ми боя(споменавала съм много пъти че не е проф.)не изтощава само ако косата е яко омазана с олиа/масла.Идеално за целта е Мароканойл.С него поражения нямам.Този път обаче реших да включа тази Напурка:
https://www.zlatnaribka.com/napura/napura-za-boyadisana-kosa/nap … -kosa-1br-h-30-ml
Уви,резултата е печален.Дори това не ме спаси:
https://www.zlatnaribka.com/colorphlex/ednokratna-doza-sistema-z … yavane-colorphlex
Добре че само горния пласт пострада.Пораженията са сухота и произтичащия от това фриз(при мен).

# 158
Е то сухотата не е изтощаване (за мен). Оправя се с една хубава маска след това.  Peace
Изтощаващите бои са 1 2 тона и нагоре от естествения цвят. Тоест те извличат меланина и правят поразии. При потъмняване не е точно така. Ако си спомняш бях писала подробно за видовете бои преди известно време.

# 159
  • Чукарландия
Много ми е странно защо Напура терапия за боядисана коса,за преди боя,въобще не ми предпази косата  newsm78 Още като я напръсках,изсъхвайки направи дължините ми сухи и твърди.Имах жестоки колебания дали да отложа боядисването,ама реших че щом е пробвано ,ще предпазва.Уви.Сега ударно съживявам поразените дължини.По принцип най-много боя нанасям по горния слой.И той пострада най-много.

За втори път ползвам терапията на Напура преди боядисване - меко казано съм очарована. След нанасянето, когато изсъхне, косата става леко твърда, но при боядисването и след измиването всичко си идва на мястото. Косата ми е много по-жива, мека и хубава след ползване на терапията. Първия път изпръсках цялото флаконче (30 мл) върху косата си, втория път реших да съм по-икономична и ползвах само половината флакон. Не зная, Бубка защо при теб така се е получило, дали пък боята ти не е по-агресивна. А може и съществена роля да играе и това, че след измиване на боята, шампоан след това слагам задължително ампула ботокс (на Лореал) и запечатвам с маската от същата серия. Резултатът много ми харесва. Определено усещам, че терапията (Напура) предпазва косата ми, а аз използвам суперизсветляващи бои (12-ки). Heart Eyes

Нов Еластисайзер с бъз и ревен. Лимитка. Hug

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 11:40 от BBeLLa

# 160
Е то сухотата не е изтощаване (за мен). Оправя се с една хубава маска след това.  Peace
Изтощаващите бои са 1 2 тона и нагоре от естествения цвят. Тоест те извличат меланина и правят поразии. При потъмняване не е точно така. Ако си спомняш бях писала подробно за видовете бои преди известно време.
Toва с боите което си писала съм го изпуснала.Би ли пуснала линк към темата в която си описала защото ми стана доста интересно.Аз винаги се въртя около моя цвят 4-ка или 5 ца Simple Smile .
Естествената ми коса някога преди да започна да се боядисвам беше на ниво 6 ца .

# 161
Ами вече 2 седмици не се оправя  Confused Боядисах се на 1.юни.Ползвам хидратиращи или подхранващи серии.Мажа с Еликсир Ултим жълтото олио.Пре уоша 3 мор инчес,инфра преса редовно...Слагам ампули-хидратиращи на Вела sp+маската и биопротен.Няколко пъти ползвах и кератиновите на Шварцкопф пр. Файбър форс+ш+м(омекотяват добре,но ефекта е временен).Не зная защо Напура скапа резултата при мен  Thinking
Четох поста ти за боите  Peace Информацията е много полезна  Hug

# 162
Аз също не бих направила на косата си маска с желатин. Peace

Аз също - желатина, яйцата и тем подобни са за готвене, не за косата ми Laughing

# 163
Чаровна,заповядай

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=918878.msg33043262#msg33043262

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=918878.msg33049962#msg33049962

Бубе, ама ти слагаш протеин, как да се оправи сухотата? Мекота не е равнозначно на хидратация. Трябва овлажняване на косъма. Пробвай само с хидратиращи продукти. Еликсир Ултим не ги знам какви са, но 3 море инчес не бяха ли с протеин? Файбър форса и той въпреки че е нежен си е протеин.

# 164
Здравейте,момичета!
Бихте ли ми предложили обезцветител и оксидант,които да са максимално щадящи косата.
Иска ми се да направя няколко кичура.

Общи условия

Активация на акаунт