Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
ФРЕЯ,мия се с моите си серии.Обичайните.С тази боя се боядисвам отдавна.Не помня точно,но може би 2г вече.Зная какъв е резултата.Единствената новост е Напурата.Просто след 3 седмици като се боядисвам отново,няма да я ползвам.Пак ще си взема Мароканойл олиото и ще съм спокойна.Забравих да спомена че преди седмица си купих Л2 и се пръскам активно и с него.Пише че става за употреба на суха и влажна коса.Бях забравила опияняващия му аромат  Crazy
3 мор инчес има протеини.Но никога не ми е пресушавал или втвърдявал косъма.Уникален продукт  Heart Eyes Ампулите Биопротен нали са и за след боядисване?За възстановяване  newsm78 Предполага се че оправят пораженията.Затова ги ползвам.Страшно са хубави!И на приятелки съм подарявала от тях.

# 166
bubka, тази терапия на Напура не съм я ползвала, но предполагам, че е протеинова и за това ти е изсушила косата... Аз на Напура не харесах нищо и не купувам нищо тяхно... Но моята коса е много чувствителна на протеин и всяко нещо с % протеин в него ми води сухота и фриз... Спри всичко протеиново, даже някои масла са протеинови и действат изсушаващо...  Файбър форс е силно протеинова, имам ампулите и сега не ги ползвам поради тази причина... Пре уоша 3 мор инчес съм го имала, прави много мека косата, но си има протеин според мен... Заложи само на чиста хидратация - ш+м поне няколко поредни пъти и косата ще живне, но НИКАКЪВ протеин.... И във финишите гледай да няма протеини, например бамбуковите Алтерна са ужасни за коси необичащи протеин... Whistling

Магнолия, бързо оздравяване.... Peace

Между другото аз се притеснявам и терапия с Олаплекс да направя, защото съм сигурна, че ще ми изсуши косата... Той има протеини, нали?

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 13:44 от lunna pateka

# 167
ЛИННА ПЪТЕКА,не се бях сетила че може финишите да засилват сухотата  Hug Ейййй,ама аз често ползвам Алтерна крема за блясък,а той прави косата по-суха  ooooh!
Имам питане!Този комплект наистина ли е УАУ за боядисана/третирана коса:
https://www.zlatnaribka.com/colorphlex/komplekt-za-domashna-griz … lex-home-care-kit

# 168
  • Бургас / София
Привет, момичета косата ми напоследък доста се изсуши . Последната ми комбинация шампоан Денсифик + ампула Денсифик + крема за блясък на Керастаз + олиото на Марокан и пак сухота, възможно е това да е от плажа . Сега се чудя какъв шампоан да взема, но и да не ми утежнява корените, колебая се между някаква слънцезащитна серия или ЦЦ кремът на Керастаз . Утре смятам да измия с шампоанът за блясък на Алтерна, друго нямам като наличност за хидратация, даже и маска нямам . Мисля и за шампоанът на Макадамия за тънка коса дали е удачен и утежнява ли ?

# 169
3те инча са си протеин, лек е, но при мен се натрупа след няколко ползвания и в един момент почна да стои суха косата. Еликсир ултим знаем е маслена серия, но за мен маслата не са равнозначни на хидратация, може да подхранват по принцип, но ако косата не е достатъчно овлажнена преди това могат и да разхвърчат косата. Peace

Сити, макадамията за тънка коса е по - скоро балансирана серия, има колаген, притеини и масла. Ти като фен на Керастаз защо не вземеш Бейн сатин 1, за нормална до леко суха коса. Аз го обмислям за по натам, но сега за лятото ще съм с двойката.

# 170
На мен протеиновите финиши и някои масла (коприната на Чи и олиото Loreal repair lupidium) ми изсушават дължините... Крема за блясък на Алтерна ми прави ужасна косата и за да не го хвърля го смесих с друг кремообразен финиш и го ползва дъщеря ми... Серията Денсифик също ми изсушава ако ползвам заедно ш+м, но комбинирани с други продукти е по-добре...Най-харесвам шампоан Денсифик + хидратираща маска...

# 171
М даа... Въпреки, че може да не се усещат протеините пак си се натрупват и накрая се чудиш откъде ти е дошло.
Пак повтарям, че мекотата нвма значение. Нито означава хидратиране, нито че косата няма да се изсуши след натрупването на протеина  Peace
Бубка, за твоята сухота съм изцяло на мнението на Лунна пътека.

Бамбуковите Алтерни са си ужасни за коси със специфични нужди. Те са направени за масово използване, стандартна грижа един вид.

Олаплекс НЕ Е ПРОТЕИН! Сори за големите букви искам всички да го запомнят това  Laughing Тя нито изсушава, нито втвърдява, нито омекотява изобщо Олаплекс НЯМА НИКАКЪВ КОЗМЕТИЧЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ КОСАТА. Единственото нещо, което се усеща след терапия е жив косъм, когато се сресваш няма заплитане,накъсване. Тя възстановява здравината на косъма. Не го прави по-дебел, по-гъвкав или нещо си друго. Сложно е,защото продуктът е уникален по рода си и действа на съвсем различно ниво на косата. Не си прилича с никой друг. Вече имам доста опит, затова си позволявам да ги пиша тези работи.  Peace

# 172
В Арлен е намален с 10% Goldwell.Някой да е ползвал/пробвал тези продукти:
http://www.arlen.bg/product/2973/hidratirasht-bezsulfaten-shampo … hampoo-250ml.html
http://www.arlen.bg/product/2976/intenzivno-hidratirasht-balsam- … itoner-200ml.html
Имам спомен,че някой момичета си взеха по нещо от серията Green,но кои са продуктите и какви са мненията  newsm78

# 173
  • Бургас/Пз
Олаплекс НЕ Е ПРОТЕИН! Сори за големите букви искам всички да го запомнят това  Laughing Тя нито изсушава, нито втвърдява, нито омекотява изобщо Олаплекс НЯМА НИКАКЪВ КОЗМЕТИЧЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ КОСАТА. Единственото нещо, което се усеща след терапия е жив косъм, когато се сресваш няма заплитане,накъсване. Тя възстановява здравината на косъма. Не го прави по-дебел, по-гъвкав или нещо си друго. Сложно е,защото продуктът е уникален по рода си и действа на съвсем различно ниво на косата. Не си прилича с никой друг. Вече имам доста опит, затова си позволявам да ги пиша тези работи.  Peace

Има ли полза само от третата стъпка или ако не е в комбинация с другите две, не си заслужава да се хаби??

# 174
Фрея, благодаря... Имам 3-та стъпка и ще я пробвам още утре, че скоро ще се боядисвам... Peace

# 175
ФРЕЯ,ясно  Peace Само да си кажа че 3мор инчес пре уоша съм го слагала само 3 пъти след боядисването.Нищо не се е натрупало,според мен  Thinking Значи не изтощена,а суха е косата ми в най-горния пласт.След Вела sp хидратиращата серия която ползвам през 2 измивания,на всяко 3то,косата осезаемо е по-еластична,жива и хидратирана  Heart Eyes Явно ще продължа в този дух.Благодаря за насоките и съветите момичета  bouquet

# 176
  • Бургас / София
Да, косата ми се напротеинчи доста, Денсифик шампоанът го обожавам втора опаковка имам , но за лятото наистина трябва да се замисля. Шампоанът на Макадамия е добре щом е балансиран, по принцип не се разбирам с продукти на Макадамия, преди имах хидратиращият им шампоан и много ми утежняваше косата, но тогава имах и много проблеми с нея. Аз нямам много специална нужда, общо взето съм доволна от косата си и вече си е нормална, само дето краищата седят така и отгоре като разхвърчана, ама нормално много продължителна употреба на Ливинг Прууф, Про Файбър и Денсифик все протеин.  Бейн Сатин 1 съм нямала, ама като се замисля е добър вариант, благодаря Линда, че ми сложи мухата в главата иначе съм имала Нутрик Термик и не бях доволна, но пак ще кажа че от сега и преди косата ми има голяма разлика.

# 177
Ани, моята 3та стъпка хвана паяжина в шкафа  Laughing Много е слабичка и както е по указание или за коси, чието единствено третиране е топлинно и механично или за поддържаща терапия след като вече си си направил няколко пъти съществената такава със стъпка 1 и 2.

# 178
Оо, Сити, Нутри термика и на мен ми идваше тежка серия, дори на прясно направени (изгорени) руси кичури. Но бейн сатина много го хвалят по чужди сайтове точно за склонен към омазняване скалп с леко сухи дължини. Аз отдавна му се каня, но заради морето сега ще съм с 2 и маскинтенза. Ако решиш да го вземеш него задължително да кажеш как е. Hug

# 179
На мен Бейн сатен 1 леко ми отнемаше от обема. Без да е лош, има и по-добри. Например Хрома каптив шампоан - балансиран, придаващ гъвкавост и много блясък. cityofangels, пробвай и него - нищо, ако косата ти не е боядисана. И моята не е, а не оставам без него.

Общи условия

Активация на акаунт