Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Аз ползвам този на Кюн, но не съм впечатлена от него, нещо не се разбираме.

# 271
Ани, съвсем изключих за Ливинг - страхотен им е розовия термоспрей Heart Eyes леко омекотява, но като цяло не се усеща и страхотно се съчетава с друг финиш (олио при мен) без да се мешат ефектите от двете.

Относно съхненето идеята на информацията от някаква научна статия мисля беше, че при здрав косъм със загладена кутикула влагата се задържа вътре и няма какво толкова да съхне/да се изпарява. При шуплест косъм с по-отворена и нарушена повърхност водата не се съдържа, стича се и съответно има повече за изсъхване. Нещо такова беше, извинявам се за лаишкия подбор на думи, но пиша по спомен. Blush

# 272
Oт всички термозащити най-доволна съм от Марокан .

Много благодаря, за съжаление цената не ме устройва, хич  Twisted Evil  Confused

Линде, благодаря , не знаех, че е под формата на спрей. Дано обаче да не прекалено лек.

От по-бюджетните термозащити някой да е ползвал нещо от тези:
http://www.arlen.bg/product/2688/termozashtiten-sprey-keune-desi … -spray-200ml.html

Тези на Ливигпрууф също ги загледах http://www.arlen.bg/product/3258/termozashtiten-sprey-za-izpravy … t-spray-60ml.html  и http://www.arlen.bg/product/3260/podhranvasht-sprey-za-termozash … n-spray-60ml.html , вторият пише , че предпазва и от УВ лъчите, та мисля, че и за лятото ще е добре.

Ани, аз пак да си препоръчам Еймито на Вела, което, според мен, е страхотно:
Скрит текст:
Лекичко е, не утежнява, не матира, пресата се хлъзга лесно, усещам много слаба фиксация. Ползвала съм го успешно и в поредни дни като пръскам на суха коса. Но май го няма на друго място освен в Енцо: http://www.enzo.bg/wella-professionals/eimi-thermal-image-sprej- … tirane-na-kosata/.
Обаче, аз никога не ползвам само една термозащита и винаги съм и с такава, която предварително съм нанесла на влажна коса. Не е и много икономично (ама на мен никое не ми е - пръскам яко и подобно флаконче ми стига средно за 10-12 пъти).

# 273
  • Бургас/Пз
Ани, аз пак да си препоръчам Еймито на Вела, което, според мен, е страхотно:
Скрит текст:
Лекичко е, не утежнява, не матира, пресата се хлъзга лесно, усещам много слаба фиксация. Ползвала съм го успешно и в поредни дни като пръскам на суха коса. Но май го няма на друго място освен в Енцо: http://www.enzo.bg/wella-professionals/eimi-thermal-image-sprej- … tirane-na-kosata/.
Обаче, аз никога не ползвам само една термозащита и винаги съм и с такава, която предварително съм нанесла на влажна коса. Не е и много икономично (ама на мен никое не ми е - пръскам яко и подобно флаконче ми стига средно за 10-12 пъти).

А коя друга освен Еймито ползваш. Аз също я заглеждах, но съм пропуснала отзива ти  Peace

Линде, баш към розовката клоня Simple Smile Спрей е нали, мазен ли е?

# 274
Ани, когато съм решила да ползвам преса, ползвам каквото имам под формата на крем на влажна коса - бабмуковата Алтерна, Митик ойл, корпината на ЧИ, не се сещам за всички. После, на суха коса, пръскам и от спрея, който имам в момента и вече съм спокойна  Mr. Green. С този метод нямам поражения засега.  Peace
От спрейовете на суха коса съм ползвала спрея на Секси хеър (утежняваше ми, но иначе много го харесвах), както и на Редкен (той също не е лош, но ми изсушава сякаш косата и пресата се хлъзга доста трудно).

Мм, термозащитата на Ливинг Пруф звучи много добре. Момичета, а как се държи нанеснена на суха коса?  

# 275
  • София
При мен също съхне по-бавно, когато ми е в по-добро състояние.  Thinking Бързо съхнеше, когато беше много изтощена. Хм

При мен също е така.
Когато дойдох в темата с коса, като на кукла, изгорена, изтощена, пориозна и съсипана - съхнеше за минути. Дори ако постоя с кърпата, вадя косата почти изсъхнала. Сега, когато е доста по-жива, здрава, жилава, не я боядисвам, съхне доста по-бавно и продължително, особено там, кодето е по-здрава и нетретирана (10 см от скалпа). От години наблюдавам и двете ми дъщери - здрави ,страхотни детски коси - съхнат с часове, дори и когато суша косата им със сешоар съхне доста бавно и трудно.

Фрийкче, и при мен резултата само по шампоан и олио беше абсолютно същия като при теб. Изсъхна много бързо косата, изглеждаше чиста, но някак недохранена и "гола". Хвърчеше повече и беше малко по-пухкава от нормалното. Няма да повторя, не ми допада така.

# 276
Розовото термо Ливинг е аерозолен спрей, почти не се усеща да мокри косата, но много нежно я омекотява, не утежнява изобщо, най много при прекаляване леко да отнеме от обема.

А някой ще каже ли някакви пресни впечатления от Дисциплин спрея, засичала съм в много старите теми бегли отзиви.

# 277
  • София
Линде
Не знам за тази статия, макар да има логика, но при мен косата винаги е съхнела бавно.  Изключение беше, когато имах омбре. Тогава в краищата изсъхваше още докато я подсушавам с кърпа, а останалата част продължаваш е на съхне бавно. Моя опит противоречи на казаното в тази статия. Но пък и аз имам серии, с които косата ми съхне по-бързо и такива, от които съхне по-бавно при едно и също състояние на косата.

Бисквитка на мен и двата шампоана на Елексир Ултим ми харесват, даже обикновения маааааалко повече. Не мисля, че ще утежни косата ти. Маската е много гъста и маслена, но и тя не е тежка. Аз даже често ползвам серията като Ритуал (от Ритуалите на Керастаз) и смесвам маска с олио Елексир Ултим и така нанасям на косата. После няма утежняване, та затова си мисля, че ни би ти утежнила.

Пътечке  Олео релакс я пропуснах, права си  Grinning Хидратираща (по спомени) серия. Това са ми спомените - отдавна съм я ползвала и нея. Сега като ме подсещаш може да си я взема за лятото. Сега като се върна назад си спомням, че ми  се струваше, че ми отнема от обема. Но тогава нямах обем и това ми беше болната тема. Наистина ще трябва да я пробвам пак. Благодаря,  че ме подсети. Като стана дума, за не ползвани от мен серии на Керастаз - не съм ползвала Дисциплин за къдрави коси и тя би ми била интересна, откакто напоследък започна да се начупва косата ми.
За Хроноложист - има и отрицателни мнения макар положителните да преобладават. Според мен си заслужава да се вземе терапията от три момичета и да си я разделят - по пет за всяка, както и маската, която е 500 мл. Така една терапия, заедно с маската излиза около 21 лева. В салон е 70-90 лева. А веднъж на 2-3 седмици би била страхотна за косата. Аз си я взех преди време и съм много доволна и не съжалявам, за парите ,които дадох за нея.
http://www.enzo.bg/kerastase/chronologiste-luksozna-revitalizira … -za-kosa-i-skalp/

Аз финиши слагам доста различни, но малки количества. Често миксирам два по два в дланите и нанасям. Обикновено ползвам около 5, заедно с термозащитата и олиото, което значи, че другите финиши са 3. Напоследък много ми харесва ето това кремчета на Алтерна. Косата ми блести приятно от частиците и протеина не го усещам, а хидратиращите съставки - да  Simple Smile
 http://www.lookfantastic.com/alterna-bamboo-luminous-silk-sleek- … 5ml/10580190.html

# 278
Пробвам разни неща тази седмица и се чудех дали тази грижа за суха коса  Heart Eyes
http://www.enzo.bg/wella-professionals/sp-hydrate-grizha-za-kosata-za-sukha-kosa/
може да се ползва и с хидратираща маска на друга марка  Thinking
защо Вела изчезна и от арлен, и от златната рибка?  Rolling Eyes

# 279
Ani_d и на мен са ми много за термозащита.При новата цена едва ли ще го взема.Имам една пълна опаковла и една половинка от него.Супер икономичен е.

При мен също съхне по-бавно, когато ми е в по-добро състояние.  Thinking Бързо съхнеше, когато беше много изтощена. Хм

При мен също е така.
Когато дойдох в темата с коса, като на кукла, изгорена, изтощена, пориозна и съсипана - съхнеше за минути. Дори ако постоя с кърпата, вадя косата почти изсъхнала. Сега, когато е доста по-жива, здрава, жилава, не я боядисвам, съхне доста по-бавно и продължително, особено там, кодето е по-здрава и нетретирана (10 см от скалпа). От години наблюдавам и двете ми дъщери - здрави ,страхотни детски коси - съхнат с часове, дори и когато суша косата им със сешоар съхне доста бавно и трудно.

Фрийкче, и при мен резултата само по шампоан и олио беше абсолютно същия като при теб. Изсъхна много бързо косата, изглеждаше чиста, но някак недохранена и "гола". Хвърчеше повече и беше малко по-пухкава от нормалното. Няма да повторя, не ми допада така.
За съхненето на косата моята коса винаги е съхнала с часове.Лятото я оставям да изсъхва сама и не използвам сешоар.Днес например до пълното и изсъхване и отне близо три часа .В тази жега  Joy .Ако зимата я оставя да съхне сама на другия ден ще съм болна.

# 280
Само искам да спомена, че при оставането само по шампоан, за моята коса важна стъпка се оказва слагането на балсам без отмиване. После друг/и финиши. Иначе се случва сходна ситуация - косъмът остава незатворен и оголен.

Също, като се ползва термозащита, най-добре е той да е последна стъпка, непосредствено преди топлинния уред.
Аз също мисля, че схемата кремообразен на мокра коса и друг, примерно спрей, на напълно суха коса, най-добре предпазва...

# 281
Пробвам разни неща тази седмица и се чудех дали тази грижа за суха коса  Heart Eyes
http://www.enzo.bg/wella-professionals/sp-hydrate-grizha-za-kosata-za-sukha-kosa/
може да се ползва и с хидратираща маска на друга марка  Thinking
защо Вела изчезна и от арлен, и от златната рибка?  Rolling Eyes

Bubanka, доколкото знам, тези ампулки обогатяват "хидратиращо", ако мога така да се изразя,  всяка маска, но не се нанасят самостоятелно върху косата. Според мен, ако е така,  не би трябвало да има проблем с ползването им с каквато и да било маска, включително и на друга марка.

И аз забелязах, че Вела е "на изчезване" от Арлен и Рибката, което ми се струва странно с оглед на това, че марката не е случайна или непопулярна. Остава Енцо, но до кога...? Иначе Вела ми става все по-любима марка за коса.  Peace

ПП: За съхненето на косата съм съгласна с повечето от вас. Съхне по-бързо от протеин, а най-бързо съхнеше, когато беше най-изтощена.
Епона, мерси за идеята за балсам без отмиване, точно за такъв вариант си мислех днес  Hug

# 282
  • Бургас / София
Биксивитка, ако решиш да взимаш Елексир Ултим няма как да ти утежни, при мен беше обратното, но тогава косата ми имаше себорея и размених шампоанът, а сега пак го обмислям, същото и с маската и тя не е утежняваща, мисля че тази серия е балансирана Simple Smile

# 283
  • Велико Търново
Благодаря ти, Сити Hug ако много им се чудиш - на ш-на и на маската, драсни ми, може да си ги поделим Wink Сега ми се иска и двете серии - и Еликсир, и Хроноложист - ш-н и маска/ексфолиант имам още на Гроу джорджъс/ Wink Ама така е - отдавна не съм купувала нищо ново, и ме засърбяха ръцете Flutter

# 284
  • Бургас / София
Аз съм пред фалит, ако ти се чака до другият месец, добре . И мен ме сърбят много ръцете, скоро нищо за коса не съм си взимала само дрехи купувам за лятото  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт