Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Велико Търново
И аз се отказах да купувам слънцезащитна серия - на море ще съм 1 седмица, през останалото време, в градски условия, не съм целодневно на слънце; ще заложа на хидратираща серия + СС крема на Керастаз - добре ми беше с него миналото лято.
Ако решите да включите и спрей - препоръчвам този, на Рене Фюртере

Не мога да се пречупя да ползвам масла на плажа - едно, че имам чувството, че ще се пържа, друго - че ми се омазнява още повече тънката косица Confused

# 331
  • София
Сетонче, и аз така си разсъждавах интуитивно  Laughing Някак на плажа ми се струва, че си трябва по-сериозна защита. Казваш, Сахарата защитава ... Ще прегледам в БЗ  Hug Ани, благодаря, че сподели  Hug

Спомням си миналото лято обсъждахме спрея на Рене, но пусто, друго не помня ... Бисктвит, мазно ли е, как е като консистенция? Че не ми се иска да ми е мазна косата, смятам да стоя с шапка и ще ми се омазни  Mr. Green

# 332
Магнолия, благодаря и на теб!  bouquet

също прецених, че не искам цяла слънцезащитна серия и взех само този спрей:

не знам до колко пази /не обичам продукти, на които не е отбелязан спф-а/, но мирише хубаво на "слънчеви" /т. е. оранжави  Laughing/ плодове и не утежнява
обогарен с кератин, може да се ползва преди, по време на и след излагане на слънце

да се похваля  Blush - след 2 месеца ежедневна интензивна грижа косата ми вече не е толкова гладна и натрупването на продукти започва да й идва в повече
новото нещо, което тествам днес върху нея, е кенди ойл от бамбуковата серия на алтерна - ухае много свежо и разхлаждащо, но не виждам особена промяна; пише, че може да се ползва и като термозащита

# 333
Да изкажа впечатления от новата серия Keune So Pure Recover. Имам шампоана, маската и спрея. Серията е силно хидратираща, напояваща и разплитаща. Шампоанът измива много нежно, без следа от заплитане и остъргване. Имам чувството, че мога да остана само по него, защото косата остава разплетена и напоена, прекарвам спокойно пръсти през нея. Но косата ми е много суха и дълга, та не смея да си правя експерименти.

Маската е с богата и плътна консистенция, усещам я като ударна доза хидратация. Действа доста бързо и не ми се налага да стоя много.

Спрейчето е течно, не утежнява, след него не слагам повече нищо и нямам нужда от обичайните яки финиши и масла, без които не мога въобще да се среша.

Серията прави косата много жива и лъскава. Не губи обема по обичайния за толкова силни серии начин. Косата не хвърчи и остава с обичайния си обем. Стои гладка и подредена. В състава има страшно много масла, протеин не виждам нито един.  Използвах три поредни пъти, защото усетих нужда от повече хидратация, но на следващото измиване ще сменя, за да не се пренасити косата.

# 334
Момичета, какъв е точно ефекта от Кенди спрея на Алтерна?
http://www.enzo.bg/alterna/bamboo-smooth-ultranezhna-mgla-za-pod … ranvane-i-bljask/
Напоследък косата ми е ужасна - сух горен слой, хвърчащ, с много фризита. Редувам Редкен Екстрийм серията с Джойко Моисчър Рикавъри. Не знам дали в тях  е причината за този ужасен вид на косата ми, или в друго, но наистина е зле Mr. Green
Спреят с кенди на Алтерна прибира ли фризитата и освен това, има ли и друг положителен ефект - подхранване и т.н. Сложила съм го в кошницата, но ми се иска да се консултирам с вас, преди да го взема насляпо.

# 335
Аз да попитам тези от вас, които ползват протеина в две стъпки на Афоджий как сушат после косата, пусната или прибрана с щипка. Аз правих терапията вече два пъти. Първия път омотах косата и защипах с щипка понеже ми е дълга, суших със сешоар, но изсъхна само отгоре. Втория път разделих косата на 6 кичура и после пак завих кичурите и защипах с щипки за главата, суших доста дълго около час, като през половин почивах и върших друга работа, но кичурите отвътре пак останаха влажни. Та се чудя сега ако не е изсъхнал напълно протеина има ли си пак ефект и дали да суша пусната косата другия път?

# 336
За 2-стъпковия протеин забелязах, че когато косата е изтощена и има голяма нужда от протеин, той съхне много бързо без много сушене със сешоар. Косата става много твърда... А когато косата е по-добре и няма много нужда от протеин, тази терапия съхне много бавно, да не кажа, че почти не изсъхва, не се втвърдява, а стои една лепкава на косата... Просто тя е показател при мен поне, доколко косата ми е изтощена... Аз я правя от време на време, макар сега косата ми да не изсъхва с нея, понеже не ползвам протеинови серии, а и против накъсване... Суша при пусната коса около 10-15 мин, ако имам време стоя още малко с нея и измивам... Но забелязах, че тази терапия ми харесва повече, когато се ползва хидратиращия балсам от серията, а не друг хидратиращ балсам или маска... Peace
Този спрей Сахара го имам, купих го миналото лято... Слагах го на суха коса и забелязах, че ако се напръска отблизо косата става мазна някак, но ако се напръска по-отдалече, прави нежен облак на косата и има по-добър ефект... Ползвах го не толкова като защита, а за изглаждане и по-лесно разресване преди излизане... Понеже ми остана и след лятото, цяла зима го ползвах на дъщерята на суха коса за освежаване и разресване... Не се справя обаче с цъфтежи и накъсване, но заглажда временно фризитата...

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 18:01 от lunna pateka

# 337
  • някъде под слънцето...
Това е от сайта
2. Нанесете върху косата достатъчно количество от стъпка 1 - протеиновата маска. Разнесете добре с широк гребен. Не покривайте косата и не използвайте найлонова шапка. Косата се обработва под каска или сешоар със средна степен на топлина и силна струя. По време на сушене със сешоар косата не бива да се пипа, премества или разресва.

Когато протеиновата маска изсъхне върху косата, тя става изключително твърда. Не разресвайте и не четкайте косата.
Спазвам инструкцията на пусната коса

# 338
Lunna pateka, значи може да се суши пусната косата, аз понеже що клипчета изгледах и не видях никой пусната коса да суши, все я прибираха, пък и на упътването пише, да не се пипа, мести и т.н., а тя от силната струя на сешоара ще се мести няма как, та затова се притеснявах, но щом ти сушиш така и няма проблем, вече и аз така ще правя, че то иначе няма изсушаване....

редактирам
sl, писали сме заедно, аз от клипчетата останах с впечатление, че трябва да е прибрана и затова така суша, но вече ще знам, благодаря и на двете ви.  Wink

# 339
Да изкажа впечатления от новата серия Keune So Pure Recover. Имам шампоана, маската и спрея. Серията е силно хидратираща, напояваща и разплитаща. Шампоанът измива много нежно, без следа от заплитане и остъргване. Имам чувството, че мога да остана само по него, защото косата остава разплетена и напоена, прекарвам спокойно пръсти през нея. Но косата ми е много суха и дълга, та не смея да си правя експерименти.

Маската е с богата и плътна консистенция, усещам я като ударна доза хидратация. Действа доста бързо и не ми се налага да стоя много.

Спрейчето е течно, не утежнява, след него не слагам повече нищо и нямам нужда от обичайните яки финиши и масла, без които не мога въобще да се среша.

Серията прави косата много жива и лъскава. Не губи обема по обичайния за толкова силни серии начин. Косата не хвърчи и остава с обичайния си обем. Стои гладка и подредена. В състава има страшно много масла, протеин не виждам нито един.  Използвах три поредни пъти, защото усетих нужда от повече хидратация, но на следващото измиване ще сменя, за да не се пренасити косата.

За изрусена, суха коса би ли препоръчала?

# 340
Руса мама, серията ми се струва подходяща за теб, понеже от години те чета и зная, че косата ти е много жадна. Все пак ти мина през дълъг период харесване на протеин и после - на чиста хидратация. Затова ми е трудно да дам препоръка. Просто споделям впечатления с оглед над 10-годишен опит с професионални продукти върху моята си коса. Серията се усеща така, както я описах. Дали ще ти допадне на теб - не мога да кажа. Peace

# 341
  • Пловдив
СС на Керастаз го имах и размених. Нещо не ме впечатли. Но тогава косата ми въобще не долюбваше крем финиши, а сега ползвам такива след всяко миене. Ще погледна това на Рене, макар както върви това лято ще съм без подобен продукт. За плажа ще си купя шапка  Simple Smile

# 342
http://www.enzo.bg/alterna/bamboo-smooth-ultranezhna-mgla-za-pod … ranvane-i-bljask/
Напоследък косата ми е ужасна - сух горен слой, хвърчащ, с много фризита. Редувам Редкен Екстрийм серията с Джойко Моисчър Рикавъри. Не знам дали в тях  е причината за този ужасен вид на косата ми, или в друго, но наистина е зле Mr. Green
Спреят с кенди на Алтерна прибира ли фризитата и освен това, има ли и друг положителен ефект - подхранване и т.н. Сложила съм го в кошницата, но ми се иска да се консултирам с вас, преди да го взема насляпо.
При мен този спрей се отразява от никак до ужасно  Thinking пресушава ми връхчетата, като пръскам на суха коса, на влажна все едно нищо не съм сложила.  Пари на вятъра за мен, дъщеря ми също не го харесва и само го подмятаме из къщи. Но имаше и фенове с темата.

п.п за този пиша аз https://www.zlatnaribka.com/alterna/bamboo-smooth-izglazhdane-i- … y-oil-mist-125-ml

# 343
Напоследък косата ми е ужасна - сух горен слой, хвърчащ, с много фризита. Редувам Редкен Екстрийм серията с Джойко Моисчър Рикавъри. Не знам дали в тях  е причината за този ужасен вид на косата ми, или в друго, но наистина е зле Mr. Green
Има мини варианти и са много подходящи за проба.Аз слагам само на влажна коса, защото на суха не попива и утежнява веднага.Като цяло при мен много лесно утежнява и не ми е особено любим, но на влажна коса е по-добре.Фризита би прибрал според мен, дава и блясък, но не е нещо изключително, подхранване няма изобщо или поне аз не усещам такова.Аз го ползвам против разхвърчаване и помага.
Вивче , много те моля, ако видиш някъде Сахара в София, напиши ми точно къде  Praynig

# 344
Виждала съм Сахарата в салон Тино в Мол Сердика. Обади се и попитай.  Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт