За предателството и самотата в брака

• 16 959
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
  • София

И децата адаптират много по-лесно, отколкото си мислим.
Само да растат в обич и спокойствие.
Това е мантрата на новото време, но я помисли- за какво спокойствие иде реч?
Къде го виждаш ако майката дойде с двете деца тук?
Защо непрекъснато говорим за спокойствие на децата, като пропускаме факта, че те точно там и сега го имат?
Майката е неспокойната, но вместо да се огледа там за работа, ако ще на 4 часа, ако ще и като чистачка, но да започне от някъде, решава да вдигне катуна и да го побие в България.
Ама, че ще е мизерия, че голямото ще изтеряса така, че първоначалните проблеми ще ѝ се видят песен, а че няма да пари за нищо, няма значение.
Важното е, че ще бъде далече от мъжа си, защото вече не го иска.
Не го разбирам аз този безпросветен егоизъм и безхаберие.

# 46
Не ми тежи да се грижа за децата си сама. Тежи ми, че нямам опора до себе си. В чужда държава има толкова критични ситуации, в които съм се оправяла съвсем сама, докато съпругът ми се е врътвал с оправданието, че е зает или уморен. Той може да работи и доста по-неангажираща работа, поне докато децата пораснат, но не желае, защото ще има време за тях и тогава, няма да има как да се прикрие. Там, където живеем, дори и на социални помощи можем да си живеем много спокойно и да държим сегашния си стандарт. Кой е кариериста тогава?
Личните ни взаимоотношения намирам за безпредметно да коментирам, защото нито секс, нито любов, нито дори приятно изкарване може да има с човек, от когото се чувстваш предаден и използван. 24 часа 7 дни седмично домакиня и гледачка тук струват много повече, отколкото съпругът ми изкарва, така че кой на кого виси не знам. Да не говорим, за преводач /да, той за 6 години не научи местния език, защото в работата не го ползва/,  данъчен съветник и още други подобни дейности, които върша за семейството. Планини съм готова да пренеса без да ми тежи, ако виждам взаимност. Но я няма.

Наистина не разбирам как решихте, че 3 годишно дете отива на училище. Или пък, че е нормално децата да  са болни от хиперактивност и да получават гърчове. Защо сте толкова злонамерени, хора? Не познавате и съпругът ми, но го оправдахте по всички точки. Какво ви носи това?

Утро ти го е казала много точно Саломе .
Знаеш ли колко е трудно да си на работа ,едното ти дете да е болно и да не го искат в градината ,а да трябва да заведеш другото на тренировки ,тогава упражнението става по сложно .При 3то отсъствие от работа те гонят какъвто и служител да си .А болни родители? Гледах баба и дядо на легло и малко дете и работех , не ме питай как се справях  в колко заема потънах през това време .

Аз знам да. В нашето семейство само аз го разбрах, когато се опивах да работя и това е проблема. Че искам мъж и баща, а не банкова сметка. Сигурно съм луда....

# 47
  • София
Чакай де, Саломе, не сме зли хора. Поискахме малко повече инфо, ти се дърпаш, а същевременно пишеш все по-жлъчно срещу съпруга ти.

Явно не е само това, но докато не разкажеш повече - коментарите ще са разнопосочни....

# 48
  • Countryside
Чакай сега, никой не е казал че мъжът ти е ангел небесен, но ти даваш много оскъдна информация за него. Бил кариерист - ами че в общия случай това не е чак толкова лошо, просто трябва заедно да намерите баланса семейство-деца-работа. Не сме злонамерени, просто от написаното от теб така излиза. Да, нормално е децата да имат проблеми от един или друг вид, не сме казали че не е притеснително, а само че ще го израстнат. И наистина ако причината да го оставиш е само кариеризма на мъжа ти, тогава е повече от тъжно че той не осъзнава това като проблем. Незнам какъв акъл да дам, казваш че разговори не помагат и гледа да се скатава. А децата не питат ли за него, не искат ли да си играят заедно или нещо "мъжко" да правят заедно?

# 49
  • София
Аз знам да. В нашето семейство само аз го разбрах, когато се опивах да работя и това е проблема. Че искам мъж и баща, а не банкова сметка. Сигурно съм луда....
Не ти вярвам.
Опитваш се да прехвърлиш топката в неговото поле, но не звучиш убедително.
Бясна си, че работи и изкарва добри пари, докато ти се чувстваш незначителна с професия " домакиня".
Ако си искала, не само си щяла да опитваш да работиш, а си щяла да работиш.
Не си искала, крила си се зад специалните нужди на децата, а сега ти е писнало.
Да ти минава през ума, че при развода децата може да не бъдат присъдени на теб, след като си безработна?
Много ми е интересно, как ли ще им плащаш издръжката? newsm78

# 50
24 часа 7 дни седмично домакиня и гледачка тук струват много повече, отколкото съпругът ми изкарва, така че кой на кого виси не знам.
Баш така не е. Ако беше така, мъж ти щеше да се хване да чисти у хората, ако за това се плаща повече, отколкото той изкарва с командировките и толкова важната и отговорна работа. А и колко часа прекарваш в чистене, пране и хранене на мъжа си - нали много не се задържа у вас? Остава да искаш да ти плащат за това, че переш и храниш собствените си деца.
Пак не каза в коя държава сте, но в Америка например хората си вземат Au-Pair, която живее в тях и ѝ се плащат някакви джобни пари, май бяха не повече от $500, плюс квартира и храна де, но те не са голям разход защото живее в някаква стаичка в къщата на хората, а не в отделно жилище.
В Европа не вярвам да е много по-скъпо.
Големият кариерист да се бръкне там за 1000 долара или евро и да си реши проблемите с мрънкащата жена. Поне аз ако бях на него, това щях да направя.

# 51
Щом Абсурд не вярва нещо, значи това нещо не може да бъде, точка....
Саломе, търси пътя, иначе ще се съсипеш.

# 52
Не ти вярвам.
Опитваш се да прехвърлиш топката в неговото поле, но не звучиш убедително.
Бясна си, че работи и изкарва добри пари, докато ти се чувстваш незначителна с професия " домакиня".
Ако си искала, не само си щяла да опитваш да работиш, а си щяла да работиш.
Не си искала, крила си се зад специалните нужди на децата, а сега ти е писнало.
Да ти минава през ума, че при развода децата може да не бъдат присъдени на теб, след като си безработна?
Много ми е интересно, как ли ще им плащаш издръжката? newsm78

Евала!!! Това не е злобно. Направо лъщи от умиление. В държавата, в която живея, след развода мъжът е длъжен да плаща издръжка и на децата и на жена си. Ядосах ли те повече вече. Излишно е това. Не се трогвам изобщо. Много по зъл гений на манипулациите и подлостта ме мачка в момента.

Съпругът ми, който го иска, халал да му е. Аз не го обичам вече. Не искам мъж, който никога не е защитил  мен или децата по никакъв повод. Който ги настройва помежду им в редките моменти, когато е у дома, за да създава негативна атмосфера и да ми каже "Ами ето, не ме слушат, ти се заеми". Който не идва да ме види, когато съм в болница след пълна упойка, който .....

Не ми е приятно да ги разказвам тези неща. А и както виждам все ще се намери някоя Мила Добринкова да ме обвини в лъжа. За мен е приключило. Било каквото било. Нека за пред хората аз да съм виновната за раздялата, защото съм истерясала, неблагодарна и не го обичам. Все ми е едно. Искам си свободата и спокойствието. За мен, но и за децата.

# 53
  • София
Щом Абсурд не вярва нещо, значи това нещо не може да бъде, точка....
Саломе, търси пътя, иначе ще се съсипеш.
Я, да видя кога съм твърдяла подобно нещо? newsm78

# 54
  • София

.... В държавата, в която живея, след развода мъжът е длъжен да плаща издръжка и на децата и на жена си. Ядосах ли те повече вече.
....ще се намери някоя Мила Добринкова да ме обвини в лъжа. За мен е приключило. Било каквото било. Нека за пред хората аз да съм виновната за раздялата, защото съм истерясала, неблагодарна и не го обичам. Все ми е едно. Искам си свободата и спокойствието. За мен, но и за децата.

Баси перспективата ooooh!
Ти нямаш намерение да работиш ни там, ни тук!
Ще преобърнеш живота на децата, ще ги лишиш от баща и спокойствие ... защото:
....защото съм истерясала, неблагодарна и не го обичам. Все ми е едно. Искам си свободата и спокойствието. За мен, но и за децата.

Не знам кой е по-егоист във вашето семейство newsm78

# 55
Саломе, а не може ли да си дойдете в България с децата, ей така - за ваканцията и тук на място да видиш какво е положението и те как ще се чувстват. През това време сякаш е по-полезно да си планираш нещата  Hug

# 56
Авторке, а ти какви грешки допусна досега?

# 57
Ох, стига бе хора,  какво ви става? Момичето пита как  да прекрати брака си ,възможно най-безболезнено за ДЕЦАТА. Не пита дали да се разделя, а и на мъжът не му пука ще се разделят ли или не. Решението е взето и при двамата по един или друг начин. Питането е как да стане и кое ще е най-добре за децата. Какво сте заначуквали канчета  да си стояла  в безлюбовие, щото видиш ли - сама си е виновна  ooooh!

# 58
Ох, стига бе хора,  какво ви става? Момичето пита как  да прекрати брака си ,възможно най-безболезнено за ДЕЦАТА. Не пита дали да се разделя, а и на мъжът не му пука ще се разделят ли или не. Решението е взето и при двамата по един или друг начин. Питането е как да стане и кое ще е най-добре за децата. Какво сте заначуквали канчета  да си стояла  в безлюбовие, щото видиш ли - сама си е виновна  ooooh!

Именно! Но някои тука явно мъж чакат да им падне и дебнат под вола теле.  Laughing Две не виждат от мерак и четат избирателно. Няма да се обяснявам с всеки хейтващ. Начешете се. Не ми пречи!  Whistling

# 59
  • София
Ох, стига бе хора,  какво ви става? Момичето пита как  да прекрати брака си ,възможно най-безболезнено за ДЕЦАТА. Не пита дали да се разделя, а и на мъжът не му пука ще се разделят ли или не. Решението е взето и при двамата по един или друг начин. Питането е как да стане и кое ще е най-добре за децата. Какво сте заначуквали канчета  да си стояла  в безлюбовие, щото видиш ли - сама си е виновна  ooooh!

Именно! Но някои тука явно мъж чакат да им падне и дебнат под вола теле.  Laughing Две не виждат от мерак и четат избирателно. Няма да се обяснявам с всеки хейтващ. Начешете се. Не ми пречи!  Whistling

Ми защо пускаш тема, като не щеш да чуеш и друга гледна точка???
Чак пък мъж ни трябвал... Ми аз лично съм женена откак се помня, и ми се ще да харижа на някой моя, ама го търпя hahaha

Общи условия

Активация на акаунт