За предателството и самотата в брака

• 16 921
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
Мнението на Абсурд е много реалистично, за съжаление. Има вариант да си намери работа на самото място, която да я разсейва и откъсне от ежедневието и. Според мен точно правенето на едно и също всеки ден, я е докарало до тези и мисли. Не е нормално да мразиш човекът, осигурил приличен живот на теб и децата си. Вероятно е и да греша, но си струва човек да опита и да спаси брака си. Peace

# 31
Веселке ,искаш да кажеш ,че съпругът и ще продължава да се трепе в чужбина и да и киха пари ,тя да си живурка в България и да няма кой да му наготви и да го изпере и да си ляга сам? Де ги тия балами ?
Към авторката- когато останеш сама с деца и без помощ от никъде никаква ,ще разбереш колко хубаво е било да се разпределят ангажиментите към семейството между членовете му .Мъжат ти не те бие , не ти изневерява , работи .... ако имаш мъж за даване пускай го поне да знаят свободните ,че е на пазара вече .

EXQUISITE те не растат ли в обич и спокойствие?

# 32
За едни, аз проблем нямам, щом съпругът ми не пие, не бие и носи пари. Други пък питат защо съм търпяла 10 години. Всеки си има ценности в този живот. И всеки от своята камбанария гледа. А също така различен житейски опит е придобил.

Нямам нужда от преоценка на брака си. Откакто се роди 2рото ни дете, си лъсна тотално с какъв човек живея.  И в тази посока решение окончателно съм взела. Колебая се как, а не дали.

# 33
Екс, не зная как е било при теб, но ситуация със ситуация не си приличат.
Преекспонираш прекалено "проблемите" на децата. Никъде авторката не трърди за скандали и прочие. Може те изобщо да не знаят за проблемите между родителите и да получават любов и внимание и от двете страни.

# 34
Злодеида, къде видя обич (взаимна между родителите), че и спокойствие?

Жената ясно е написала, че не се чувства щастлива от доста време. ОчевАдно е, че това се отразява и на децата й. ooooh!

Какво си мислите - че като стисне зъби и направи поредната жертва - ще бъде щастлива ли?
Много по-вероятно е да се разболее, и то сериозно.
А пък на децата как ли ще се отрази това?

# 35
Злодеида е много права . Как ще се оправиш в Б-я с малки деца и болни родители . А и проблема , че ти е трудно да се адаптираш като жена , която си стои вкъщи и гледа деца ще се засили в Б-я , защото там си сама на 100% , въпреки приятелки и родители.
Сподели в коя държава си , ако желаеш . Има много възможности за сами майки да се справят , а и има възможност да си вземеш родителите си и да се грижат в държавата , в която си.

# 36
 ЗЛОДЕИДА , ако е отговорен човек, би трябвало да "киха" пари за децата си, да. А дали е такъв, аз не мога да кажа. Познавам такива, за съжаление са изключение.
По въпроса "и да няма кой да му наготви и да го изпере и да си ляга сам?" не му пречи да си намери друга жена, която да извършва тези дейности, да си вземе домашна помощница или да преосмисли ценностите си и да си намери жена, с която ще живеят заедно и ще намерят баланса.
С това обаче не отпадат ангажиментите към децата му. Жената може да му стане бивша, но децата са си и негови

# 37
Саломе Аз пак ще попитам за подробности.
Очевидно мъжът ти чисто физически и обективно, предвид честите пътувания, не успява да ти помага в грижите по децата. На теб ти е трудно, разбираемо е.

А какъв е във времето, когато сте заедно? Мил ли е с теб и с децата? Правите ли нещо заедно, ходите ли някъде, приятно ли ви е да сте заедно?

Защото така, както ги описваш нещата, наистина звучи несериозно човек да си съсипе семейството поради това, че му е трудно с гледането на децата и домакинството. Ти други причини не посочваш, въпреки че спомена липса на секс за година и половина, което също не би се случило, ако нямаше и други проблеми...  newsm78

Фактически в днешно време повечето жени са в твоята ситуация да са натоварени почти изцяло с по две деца и домакинство и в плюс ходят и на работа на пълен работен ден.
Не се обиждай, тук всички искаме да ти помогнем.
Струва ми се, че по-скоро проблемът е, че ти си в дупка и се чувстваш непълноценно и еднообразно. Напълно разбираемо предвид ежедневието ти. И всичко това се отразява на атмосферата в семейството, на взаимоотношенията с мъжа ти.

Изходът е да си намериш спешно работа, помощничка в домакинството и ще видиш как нещата ще се променят към по-добро. Стига да имаш желание за това. Когато желанието да се спаси един брак го няма, нищо не може да помогне.

Но наистина, ако не са налице други съществени проблеми, които премълчаваш, ще бъде твърде жалко заради трудностите покрай децата да си съсипете семейството.

# 38
  • София
Аз също питам за подробности, и питах и по-горе, обаче прави впечатление, че авторката, минава, замазва с два абзаца, че това и онова не са така и толкова Simple Smile

# 39
Утро ти го е казала много точно Саломе .
Сигурно има нещо друго , защото е несериозно да изтъкваш физическата невъзможност на човека да гледа децата. Като си дават обед пред олтара двама души ,не се ли заричат да са заедно в радост и мъка? Не се ли борят за добър живот на децата си заедно ? Ето мъжа ти работи за да нямаш ти други ангажименти освен децата ...
 Ако само това е причината брак не бих разбила аз . Погледнато от негова гледна точка може да звучи" аз работя ,за да има тя финансовото спокойстие което и е нужно за да гледа качествено децата ,а тя пак недоволна " .Знаеш ли колко е трудно да си на работа ,едното ти дете да е болно и да не го искат в градината ,а да трябва да заведеш другото на тренировки ,тогава упражнението става по сложно .При 3то отсъствие от работа те гонят какъвто и служител да си .А болни родители? Гледах баба и дядо на легло и малко дете и работех , не ме питай как се справях  в колко заема потънах през това време .
Не подкрепям идеята жената да търпи при наличие на тормоз , побоища ,пиянски истории и изневери ,но тук не виждам подобни неща ,ако има сподели .
Всъщност ,това което виждам тук е задоволена финансово жена без работа ,която се чуди какво да измисли .

# 40
Саломе, коя е държавата в която живееш и където не е задължително  тригодишно дете да посещава детско учебно заведение? Разбрах, че има заболяване, но не смятам, че е основателно за освобождаване от учебни занятия.
Убедена съм, че ситуацията е представена едностранно, спестявайки твоите фалове във връзката.

# 41
  • София
До кога работата на мъжете ще е оправдание да не прекарват време с децата си? И това се оправдава и от жени - майки? Честно аз не го разбирам. Да, в началото децата наистина се гледат, обаче това гледане е част и от общуването с детето. А от определена възраст става все по-малко гледане и повече общуване. И в крайна сметка излиза, че не гледа значи и не общува с децата си. А общуването /гледането/ може и да е приятно, ако например баща и дете карат колело, ходят на басеин, кино, играят тенис или гледат Формула 1 по тв и обсъждат любимите си състезатели и т.н. Докато дойде време и баща и син седнат на по бира, например. Примерите са за момче, защото имаме синове. А който не иска да гледа деца и да общува с тях, защо въобще се размножава? В тази връзка не приемам, че един баща може да не намира никакво, подчертавам никакво време за децата си колкото и да работи. Може да е малко, но трябва да го има. И ако този баща наистина не намира никакво време за децата си, то права е жена му да недоволства. Като не му трябва семейство да си плаща на перачка, готвачка и чистачка. Към тях няма да има никакви ангажименти освен финансови.

# 42

Всъщност ,това което виждам тук е задоволена финансово жена без работа ,която се чуди какво да измисли .

И на мен така ми звучи. Съпругът на автораката работи яко за да издържа цялото семейство, а тя го смята за егоист. Много семейства са в такъв модел, когато мъжът има добре платена и  отговорна работа. Жената поема всички семейни дела. Няма нищо лошо.
Саломе, каква "безплатна слугиня"си ти! Че той плаща всичките ви разходи , включително и твойте. Застраховките , които работодателят му прави са и за теб, здравни, пенсионни, в случай на злопулука. Ами ако ти трябваше да работиш и да поемеш част от разходите тогава нямаше да си "безплатна слугиня", така ли е?
След една година малкото ти дете тръгва на училище. Тогава ще имаш куп свободно време за себе си. Работи, учи, спортувай, развий хоби. Концентрирай се върху себе си и своето развитие.
Как са ти социалните контакти с тази дъжава? Говориш ли езика?

# 43
Имам близка приятелка, която от 20+ г е омъжена за такъв работохолик.
Спаси я това, че след раждането на второто дете, започна свой бизнес, който към момента е доста успешен.
От години са само съквартиранти с мъжа й. И тя е много нещастна, но понеже е силна - се справя сама с всичко, че и запушва тъгата си с активен социален живот, спорт и тн.
И казва, че само и малката да завърши и се изнася. ooooh!
Мъжът е чудесен приятел и много го уважавам. Но не става за съпруг.
Не може винаги да те няма, или да не се прибираш преди 23 ч от работа. Peace

# 44
  • Countryside
Авторката спомена, че се чуди как, а не дали да напусне съпруга си. Явно наистина има дълбоко емоционален и психологически проблем, а и година и половина без секс.... според мен обаче има И друга причина да иска да го напусне, ако сподели може би ще дадем по-адекватни коментари. Според мен проблемите са преекспонирани от факта, че си седи вкъщи, няма социални контакти, няма приятелки. И аз бях изкукала от цялото еднообразие през майчинството и нямах търпение да се върна на работа. Децата в никой случай не са проблемни, нормално е да е по-активно детето на 10г или 3г дете да направи гърч при 39градуса температура. Да, майката се притеснява, обаче това наистина се израства. С децата е така, ако не е едно, ще е друго, родителството е нон стоп ангажимент, давай го по-спокойно и нещата ще се наредят, ако малко се поуспокоиш ще видиш че нещата не са толкова страшни.
Сега конкретно по темата: Не споменаваш говорите ли с мъжа ти за твоите чувства, проблемите които имаш с децата, какво предлага той като решение? Ти предлагаш ли нещо? Или само му предлагаш да се прибираш в България? Ако знаеш езика, имаш някакво образование и преди си имала кариера (т.е. имаш някакви умения и знания, колкото и да са остарели), можеш да си опресниш знанията и да намериш нещо, дори и почасово на първо време. Освен това домашна помощница за основната домакинска работа ( чистене, пране, гладене) си мсиля, че нещата ще си дойдат на мястото. Със сигурност поне ще се поуспокоиш малко и ще видиш, че нещата не са чак толкова зле. Не коментираш дали сте обсъждали подобна възможност и имате ли финансовия ресурс да я осъществите.
Но все си мисля, че каквото и да кажем, щом вече си решила да го оставиш най-вероятно ще го направиш по един или друг начин, обаче сигурна ли си че той ще ти даде децата да се върнеш с тях в България? Голямото в пред-пубертет на училище в България - пак промяна, пак адаптация. Малкото на градина, то няма и места, ако трябва да плащаш частна за да ходиш на работа. Каква заплата ще ти трябва за да покриваш разходите ви с децата, ще си намериш ли работа веднага? Колко години прекъсване имаш на трудовия стаж? 10г?

Общи условия

Активация на акаунт