За предателството и самотата в брака

• 16 920
  • 140
  •   1
Отговори
# 15
Има живот и в България. Ако мислиш, че тук ще се чувстваш по - добре и по - спокойна, взимай децата и си идвай. Поне ще си адекватен родител. Обикновено щастливите майки отглеждат спокойни и щастливи деца. Мъжът, ако е баща на място, би трябвало да се постарае децата му да не живеят в мизерия с майка си. Леко полеко ще си стъпиш на краката. Не забравяй, че тези деца са и негови и той също би трябвало в бъдеще да поеме ангажимент и за образованието им, без значение заедно ли сте или не

# 16
  • София
Нещо си натрупала малко повече напрежение спрямо съпруга ти. Година и половина без секс?! И той каквооо?! Казваш - ОК е, така ли? Не си търси любовница, но и не предприема нищо да "оправи положението вкъщи", което, поне според твоите думи, не е кой знае колко розово, да не кажа критично...

Но в неговите очи нещата най-вероятно стоят така - "Тя казва Ок, да заминем в чужбина, тя казва - ок, ще съм домакиня, аз се късам от работа, не мога да си видя семейството от командировки, за да са подсигурени те в Чужбина, и изведнъж след 7-8-9 тя престава да ми пуска в продължение на година и половина и иска да се развеждаме. Колко неблагодарно..Явно съм се трепал за неблагодарна жена. Сливи ли има в устата тия 10 години!?!".

Само предполагам де......

# 17
ronaldd, благодаря ти, че ме разсмя.  Laughing Най-вероятно точно това си мисли. С тази разлика, че щеше всичко да се върже, ако бях имала сливи в устата и не бях молила за помощ години наред, а той не беше ми отказвал. Нямам търпение да си намери любовница. Ще направи избора ми невероятно лесен. Но не мисля, че е толкова глупав да си вкара още една жена в живота. Нали така  Wink  Laughing

# 18
  • София
Саломе, радвам съм, че съм те развеселил.

Все пак, не е ясно тогава - защо си търпяла 10 години? Казваш, че сте говорили. Защо не спря секса там на втората година или не взе други, крути мерки?

# 19
  • Nice
Имаш вид, че си осъзнала ситуацията. Остава ти само да действаш.За съжаление не мога да ти дам съвет как точно да действаш...
Има жени които не признават къде е проблемът и си седят, оплакват се, а като опиташ да им кажеш, че нещо не върви се тръшкат. Ти поне не си търсиш извинения.
Иначе грешката е и в двама ви. Мъжът ти, че си мисли, че неговата отговорност е само да изкарва пари. Ти, че си оставила на самотек едва ли не положението толкова време.
Един много честен разговор трябва да направите и ако той наистина не прави нищо, за да ви задържи значи за мен няма какво да правиш с този мъж. А като останеш с децата ще се успокоиш, ще си стъпиш на краката и ще продобиеш повече увереност.
Вече в България или в чужбина, направи ''за'' и ''против'' и виж кое ще натежи повече.

# 20
  • София
Не се тревожи чак толкова много за децата. Нищо чудно и в България да им е по-хубаво отколкото предполагаш и да свикнат много бързо.
Преди години една приятелка така се беше вкарала във филми, защото детето й трудно се беше адаптирало в прехвалено частно училище в София, а тя искаше да го мести в държавно, защото много неща започнаха да не й харесват в частното. Та с триста зора я убедих, че драмите са й само в главата и след като премести детето, то й каза: Мамо, това училище е по-хубаво от другото.
Освен това явно ти си най-голямата опора на децата си и ако ти си нещастна и несигурна как искаш те да се адаптират бързо. Ами няма! Децата усещат твоята неудовлетвореност и съответно са по-несигурни в това, което правят.
И друго да ти кажа - стресът и неудовлетвореността могат да ти докарат много болести доста преди да остарееш. Да живееш чужд живот е много пагубно. От каква промяна имаш нужда ти прецени, какви са ти силите и възможностите също ти реши, но при всички случаи дествай. Сигурно ще е трудно, но какво от това? На теб и сега ти е трудно, така че нищо ново. Обаче действаш ли, след години има възможност да живееш своя си живот, да си щастлива и доволна.

# 21
Саломе , аз не разбрах други проблеми имате ли освен, че той не успява да помага особено с децата?
Трудно е, когато са малки, особено за сам човек. Изнервящо е. Но при положение, че съпругът ти изцяло издържа семейството... на теб пък се пада повече домакинска работа...

Ако само грижите по децата и домакинството са ви проблема, вариант е наистина домашна помощница - по някакъв начин малко да се разтовариш и нещата ще потръгнат.  

Относно секса - ти наказваш и себе си по този начин.  Embarassed
И именно заради секса подозирам, че имате и други неразбирателства... Би ли споделила?

# 22
Саломе , аз не разбрах други проблеми имате ли освен, че той не успява да помага особено с децата?
Трудно е, когато са малки, особено за сам човек. Изнервящо е. Но при положение, че съпругът ти изцяло издържа семейството... на теб пък се пада повече домакинска работа...

+1 По думите и, мъжът и е трахотен непукист. Не му пуска 1.5 г., няма си и любовница, няма да реагира на раздяла, няма да плаща на помощница. Чак такъв пън да е.. newsm78 Никой не знае и на него какво му е и как мисли. В крайна сметка едва се задържа и в къщи, а пък и да помага... Нещо в опита за диалог нещата куцат. А и мъж на сухо толкова време, постоянно в командировка, много ме съмнява това с любовницата.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 15:09 от Капитан Морган

# 23
Саломе,
И двете ти деца имат "проблем".
Това трябва да ти е сигналната лампа.
За да е така, проблемът е в родителите.
Щастливи родители (основно-майка) - щастливи деца.
Децата ти ще са ок където и да е, стига ти да си щастлива.
Те и сега не са. Въпреки всичките ти жертви.

# 24
  • София
EXQUISITE, +1

# 25
Екс, температурния гърч се появява, когато детето е болно, а на тази възраст децата боледуват много и често с висока температура. Peace

# 26
  • София
Убедена съм, че на мнозина проблемът ми ще се стори маловажен, измислен и преекспониран. Но когато години наред си се опивала да се самоубедиш в това, да чакаш по-добри времена и да преглъщаш обидата и разочарованието, вместо да си решиш проблема, ти вече не можеш да живееш така. Сама трябва да си помогнеш, но имаш угризения, че твоето спасение, ще доведе страдание на най-любимите ти същества. И това тотално ще те довърши - една провалена в опитите си за кариера жена, с провален брак, проваля бъдещето на децата си! Една история как човек винаги е правил каквото трябва, а накрая му се случва това, което най-малко е заслужил.
Проблемът ти не е маловажен, но истината е, че ти си участвала в създаването му на 100%.
Хиляди жени "приоритетно" отглеждат децата си, работейки, докато мъжете ходят командировки.
Не си преценила навреме, че да си домакиня 10 години е убийствена история, още повече в чужда страна и без приятелки в същото положение.
Няма да питам, защо реши да родиш второто дете, при положение че вече не искаше да си стоиш вкъщи- каквото и да го мислиш сега, минало е.
Мисля си, че решението ти да се върнеш тук ще е грешка и ще рефлектира непоправимо върху децата.
Голямото- знаеш защо, но и малкото ще ти се яви абсолютна пречка да започнеш работа.
В тукашните условия ти трябва 2- 3 пъти да си останеш вкъщи и да ти разпишат книжката.
По тази причина, родителите водят болни деца в градините и заразите си се въртят.
Защо не се огледаш за някаква работа там, където си, дори и да не е квалифицирана?
Дори и на 4 часа да е, все трябва отнякъде да започнеш.
Така ще покажеш на себе си и на мъжа си, че наистина искаш промяна.

# 27
ся' може да прозвуча грубо ама нещо друго ще да има , явно любовта ви сее изчерпала за да говориш така..
Първо , човека работи за да издържа семейството си , не е хукнал ей така по командировки за кеф.Я да е някой муньо ,който лежи на дивана ,тогава ще правиш сложни упражнения между работата и гледането на децата.
Второ "заболяванията" ,които си посочила ,не са заболявания ,почти всяко дете е минало през тези неща.
Трето , в България ,кой ще ти ги гледа за да работиш и да ги издържаш ? ли си намерила как да се издържаш като не работиш и си ги гледаш ти?
Несериозни причини за раздяла са това .Нали семейството е това -двама души дават всичко то себе си да отгледат децата си  newsm78

# 28
  • София
Има живот и в България. Ако мислиш, че тук ще се чувстваш по - добре и по - спокойна, взимай децата и си идвай. Поне ще си адекватен родител. Обикновено щастливите майки отглеждат спокойни и щастливи деца. Мъжът, ако е баща на място, би трябвало да се постарае децата му да не живеят в мизерия с майка си. Леко полеко ще си стъпиш на краката. Не забравяй, че тези деца са и негови и той също би трябвало в бъдеще да поеме ангажимент и за образованието им, без значение заедно ли сте или не
Извинявай, но как на практика си представяш захаросаната картинка, която обрисува? newsm78
- Дете, тръгнало в първи клас там и едва адаптирало се, се връща в предпубертет тук само с майка си и грее от щастие, щото се предполага, че тя ще е спокойна и щастлива.........
- Дете 2, в градинска възраст, с гърчове при висока температура, в детската градина, перманентно болно, но щастливо, щото майка му грее от щастие?
- Майка без трудов стаж по специалността, сама отглеждаща 2 деца, благодарение на щедър татко, пращащ куп пари отвън, но спокойна и щастлива?
На кои крака ще си стъпи тя, че откъдето и да я погледна, не ги виждам!?

# 29
Само, който го е минал, знае за какво говори.
Останалото е - "страх лозе пази".

Морган, децата боледуват, да. Но има разлика между перманентно болно и с усложнения или градящо имунитет дете.
Не приветствам саможертвите - нищо добро не произлиза от тях. :peace
И децата адаптират много по-лесно, отколкото си мислим.
Само да растат в обич и спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт