За или против обрязването

• 34 294
  • 267
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Никой не ме е лакирал без да ме пита, боядисвал без да ме пита и т.н.

Отново да те попитам: Повечето отговори са "Не". Ти не ги приемаш. Защо въобще пусна тема?

# 76
Ами ако попадне на жена която не иска обрязан мъж, така няма ли да му навредиш...
а защо една жена би била против вече обрязан мъж? интересно ми и е просто

# 77
Това е една друга безкрайна тема - да забелвам или не. 

Като не обреже, точно тая тема ще ѝ стане актуална на авторката, нека да си знае.
judy.shrek, чак пък съдбата му да зависи от тая парцалива кожа! Не мога да разбера защо искаш да го обрежеш това дете. Страх те е от бъдещи възпаления ли, мислиш, че няма да се справиш с грижата за една нищо и никаква бебешка пишка? Споко, ще се справите, всички сме се справили.
Остави си детето необрязано, а ако се наложи, винаги може. Дори турчетата не ги обрязват като бебета, чакат детето да порасне малко, че да има спомен и да се гордее, такива са им обичаите. А нашите обичаи не са свързани с обрязване на поколението, така че се съобрази с тях, а не като ти се съблече детето в мъжката съблекалня, да го кръстят "рязана пушка" или друго обидно нещо.
пп: една жена може да е протиов обрязан мъж, именно заради предубеждения и защото достатъчно цинизми ще е чула от сънародниците си за рязаните, не сме толерантна нация и това е.

# 78
  • Варна
Абе мацка, какво значи "то ще е и мое дете и аз също имам мнение за съдбата му"? Като имаш мнение това значи ли, че мнението на бащата не се зачита? Значи ще направиш нещо необратимо въпреки неговия отказ с оправданието, че "и ти имаш мнение"???? Остави детето да реши само! Точно по тази причина съм абсолютно против и да се пробиват ушите на бебета, а това ,което ти искаш да направиш изобщо не може да се сравни с една дупка в ухото. Освести се малко, бре, пенисът на детето ти си е негов! Коя си ти да му го режеш??? Ако съм на мъжа ти и направиш нещо такова през главата ми ще те съдя за родителски права, честно!

# 79
Никой не ме е лакирал без да ме пита, боядисвал без да ме пита и т.н.

Отново да те попитам: Повечето отговори са "Не". Ти не ги приемаш. Защо въобще пусна тема?
Очаквах че ще има повече обосноавани отговори от личен опит, примерно обрязах детето си и то още го помни, или не може да прави секс, или му окапаха ушите... Ама повечето отрицателни отговори които чух са просто хейтърски от типа не е редно ама само аз си знам защо. Без никакво смислено обяснение. И те така.

# 80
  • Варна
Ама повечето отрицателни отговори които чух са просто хейтърски от типа не е редно ама само аз си знам защо. Без никакво смислено обяснение. И те така.

Верно ли? Чак ми става смешно, ти си неспасяем случай Joy
А твоят железен аргумент да обрежеш през главата на мъжа си какъв е? Че и това не стана ясно. Освен "по-чисто е и по-хубаво мирише" друго не прочетох. А това е пълен абсурд.

# 81
Е как искаш да чуеш личен опит, когато в България не си обрязваме децата и няма как да споделим? Пусни си в някакъв етнически форум питането, като искаш опит. Детето е твое в крайна сметка, прави с него, каквото си искаш.

# 82
Сега се сещам за един пример относно нетолерантността и дискриминацията по този повод, както спомена Янeчeк .

В у-ще в групата на синът ми миналата година имаше дете (християнче, българче) което обрязаха точно по медицински причини и един ден като го взема майката разплакано. Отишли в тоалетната с още 2 момчета и пишали в писоарите (имат такива пред самите кабинки) т.е. другите деца го видели и веднага започнали подигравки от рода че е "рязан ...." няма да казвам точно какво сещате се. Също и му казали - Ние не знаехме че си такъв ...защото си с българско име и така нататък. Та и това може да му се случи на детето ти, защото е факт, че не сме толерантни като общество и отделно , че децата са жестоки.

# 83
Това е другият въпрос, който хич не е маловажен.

# 84
Аз имам смесен брак и мъжът ми е обрязан, а сина ми не. Моите съображения са, че ако детето когато порасне поиска ще си го реши сам. По същата логика не пробивам и ушите на дъщеря ми. Когато те са големи хора и могат да взимат самостоятелни решения за собствените си тела те решават. Аз решавам за себе си. И доводите, че като се разболееш пиеш хапчета нямат нищо общо с това дали да обрежеш сина или не.

# 85
Аха, и като в съблекалнята го наобиколят и му крещят "рязана пушка", то ще ги затапи с репликата " ако искате да знаете, и Исус е бил обрязан!". Страхотен респект ще предизвика у и без това грубите и невъзпитани момчета.

# 86
Ивинявай ама това е пълен абсурд. В колко съблекални си присъствала на такава гледка. То това е направо истерично смешно. Да не говорим че в днешно време децата са в смесени компании и почти не се използва това обръщение.

# 87
Аз пък смятам, че майка или не, не мога да решавам такова нещо за сина си. Може, като порасне, да ми се сърди за това.
Не оправдавам подигравките на тая тема, макар и в България да са факт.

# 88
  • Най-накрая на безкрая
Аз искам да ви питам нещо.
Първо да разкажа, че на нас ни се наложи по медицински причини да обрежем сина ни.
Още от малък имаше твърде много перпуциум и получаваше възпаления и подувания. Водили сме го по лекари, "дърпаха го"(кошмарни преживявания за всички), но не се получи.
Накрая един лекар ни каза, че всичко ще се оправи през пубертета.
Само че не стана така. На 16г. отново го заведохме на уролог и той каза, че се налага махане на перпуциума.
Нямаше как - направихме операцията. Мина време, всичко заздравя и сега не отваряме тема за това.
Но аз вътршно се тревожа - дали няма проблеми с това, че е обрязан...Дали няма комплекси... То нали не може на всеки да обясняваш, че по медицински причини се е наложило това.
Дали това няма да му създаде неувереност с жените - като гледам колко тук са против, чак страх ме хваща.
Та питам - по-добре е да си мълча или по-добре някак да повдигна темата и да разбера дали нещо го тревожи?
Иначе му бяхме обяснили защо се налага тази операция и че не е кой знае какво - но... знам ли какво чете, какво чува.

# 89
Аз не съм против обрязването като цяло. Аз съм против това да се решава от родителите без съгласието на детето. Затова казах, че аз на моето дете няма да го направя а той да реши като порасне.

Общи условия

Активация на акаунт