За или против обрязването

• 34 286
  • 267
  •   1
Отговори
# 165
А аз съм от онези късметлии, които изобщо нямат мъдреци. И татко ми няма. По тая логика, ако препуциумът е ненужен, в хода на еволюцията ще отпадне и децата ще се раждат без.

# 166
  • Пловдив
Разбира се, че зъболекарите така ще казват, за да ти вземат пари за операция по изваждането на мъдреците, която е доста голям разход. Не се вадят превантивно, а само когато има проблем, най-голяма глупост е да се подложиш на медицинска манипулация превантивно.

В САЩ и Франция знам със сигурност, че им вадят мъдреците превантивно. Даже на една позната на дъщеря й 4 зъба още не се бяха показали  извадиха #Crazy ужас направо. Моя зъболекар казва, че това с ваденето са глупости, просто трябва да се наблюдават и е добре да си ги имаш ако не ти създават проблеми........ най-малкото след години били чудесна основа за мостове  Joy

# 167
  • FRANCE
Незнам в коя Франция  е това но никога не съм чувала за превантивно вадене на зъби. #Crazy

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 17:18 от madame

# 168
  • София
Очаквах че ще има повече обосноавани отговори от личен опит, примерно обрязах детето си и то още го помни, или не може да прави секс, или му окапаха ушите... Ама повечето отрицателни отговори които чух са просто хейтърски от типа не е редно ама само аз си знам защо. Без никакво смислено обяснение. И те така.

Ей ти обяснение на смисъла от обрязването.
Религиозен ритуал е това в 2 религии- юдаизма и мюсулманството.
Целта е единение с господа им и каквото там още се сетиш.
Ако си ревностна адептка на едната религия, или си еврейка - ще го обрежеш, ако ще и земята да спре.
Медицината не призовава за обрязване от нямане и какво да правиш, а само ако се наложи.
И те така, ама има и женско обрязване, та се питам, що се не резнеш и ти, за пример на отрочето? newsm78

# 169
  • Sofia
Аз бих го сравнила с мъдреците. Зъби, за които казват, че са ужасно коварни и само бели правят и някои зъболекари препоръчват превантивно вадене. С това бих сравнила обрязването.

Много точен пример, не се бях сетила. Peace Преди известно време превантивно си махнах и двата мъдреца, които имах. Много се радвам, че предприех тази манипулация.

А това, че правилно разположените мъдреци не правели проблеми, е голяма глупост. Наскоро любимият ходи на няколко прегледа и се оказа, че има вероятност именно мъдреците да са изкривили леко захапката му. При него просто венците не са достатъчно големи, че да поберат всички израснали зъби. Да не говорим каква рядкост са хората, разполагащи с 4 правилно израснали мъдреца – при повечето или са ретинирани, или избили под ълъг, или не са 4 на брой, а по-малко (както бяха при мен). При това положение, изобщо не биха могли да бъдат основа за мостове.

# 170
Очаквах че ще има повече обосноавани отговори от личен опит, примерно обрязах детето си и то още го помни, или не може да прави секс, или му окапаха ушите... Ама повечето отрицателни отговори които чух са просто хейтърски от типа не е редно ама само аз си знам защо. Без никакво смислено обяснение. И те така.
Реално и ако ти отрежа кожа от ръката след време ще зарасне и едва ли в бъдеще ще има последствия. Но защо да се прави това безсмислено действие? За да причиниш болка на детето или? Все някаква причина трябва да има  newsm78
А това, че правилно разположените мъдреци не правели проблеми, е голяма глупост. Наскоро любимият ходи на няколко прегледа и се оказа, че има вероятност именно мъдреците да са изкривили леко захапката му. При него просто венците не са достатъчно големи, че да поберат всички израснали зъби...
Това не са правилно разположени мъдреци. Имам приятелка със същите проблемни венци, няма мъдреци, но и другите зъби не се побраха и извадиха цели 4 бр. Сериозен проблем е и не може да мине в графа - превантивно.

# 171
  • постоянно
 Авторката да прочете
http://www.circumcision.org/harmswomen.htm

Да причиняваш  психическа травма на детето си  в името на една религия ?   Naughty

# 172
  • София
А твоята логика каква е? Да спрем да се правим на Господ и да се бъркаме в работата на природата. Ми да спрем, ама се съмнявам, че ще оцелеем. Като за начало да спрем да вземаме лекарства, че Господ и микробите е създал. И въобще да спрем да се лекуваме, защото така объркваме естественият подбор, съответно еволюцията, които пак Господ е създал. Никакви ваксини, никакви четки за зъби, никакви лекарства, никакви коли, никакви компютри, въобще целият живот, който живеем, защото е изцяло противоприроден. Да си ловим животни, да пазим принципа на естественият подбор и да не спасяваме преждевременно родени бебета, защото противоречи на природата. Щом като детето се е родило в шестият месец, явно е имала нещо предвид майката - природа. Щом като ни е направила с толкова слаба имунна система, значи пак е имала нещо предвид и кои сме ние, че да й се противопоставяме, като се лекуваме?
Всичко, което си изброила, е некоректно, по една единствена причина- обрязването на здраво дете без никакви оплаквания, не е лекуване, нито предпазване от зараза, а садистично рязане на част от тялото му.

# 173
Аз пък гледах едно предаване, където обрязан мъж имаше проблеми с еякулацията и то защото е загубил много от чувствителността си от обрязването. Обрязали го като малък. Много беше недоволен от това решение на родителите си. Искаше му се този избор да му бил предоставен на него, тъй като това е неговото тяло. Сега е осакатен за цял живот.
Да знам, че не се случва на всички, но само недейте си казва "на мен няма да се случи" и да осакатите децата си  Peace

# 174
А аз съм от онези късметлии, които изобщо нямат мъдреци. И татко ми няма. По тая логика, ако препуциумът е ненужен, в хода на еволюцията ще отпадне и децата ще се раждат без.

Янечек, и аз нямам зародиши на мъдреци, а и има доста мъже с много малък препуциум. Има обаче и доста, при които се явява проблем, който за съжаление се открива късно по обясними причини - Детето не знае какво му се случва, а родителите не го гледат там, защото е уж голямо. Не съм 100% за обрязването, защото няма и 100% доказателства за ползата му, но в случаите, при които се налага си е ОК и не би следвало да е обект на подигравки.

Религиозните обичаи, в голяма степен идват от медицински, хигиенични или други разумни причини. Има и изродени такива, но много от тях вече не са чисто религиозни, и обрязването в медицинска среда е едно от тях. Аз не съм религиозна, макар че съм кръстена, т.ест принадлежа уж към православната църква. Религиите ме вълнуват до колкото представя социално-исторически дани и формиране на ценности.

Не бих обрязала детето по религиозни причини, но и на днешните майки не им е лесно, защото едни съветват да се забелва, други да не се пипа и става .... И аз съм объркана вече, макар че ние, по съвет на педиатъра, забелвахме и е ок по спомени от преди 5 години  Mr. Green.

# 175
  • София
Примерът с мъдреците въобще не е точен. Освен това ние взимаме информирано решение за тях, на пълнолетна възраст.

Между другото, малкият е на 5 и не ми дава да го докосна там. Не съм се и опитвала да го натискам, за да видя как е.

# 176
Bella Anna  нещата не винаги са такива каквито изглеждат. Това че ти не знаеш кое какво е, но пък явно знаеш какво трябва да му се премахне си е лично твой проблем.

Какво да знам аз? Това, което знам аз, а и ти също е, че женският полов орган и мъжкият са различни. Видимо различно, дори. Написах поне три пъти, че ако говорим за хигиена да, обрязването е по - хигиенично, ако говорим за интервенция без да има нужда, тогава разбира се, че е по - добре да не се прилага. Не разбирам кое точно оспорваш в коментарите ми? newsm78

# 177
  • Варна
Те много неща са по-хигиенични. И да си изтръгнем ноктите, за да не задържат мръсотия ще е по-хигиенично, и да си бръснем главите също, че тая коса може въшки да завъди покрай всичко друго. Ама не ги правим тези неща. За поддържане на хигиената са измислени баните.

# 178
А твоята логика каква е? Да спрем да се правим на Господ и да се бъркаме в работата на природата. Ми да спрем, ама се съмнявам, че ще оцелеем. Като за начало да спрем да вземаме лекарства, че Господ и микробите е създал. И въобще да спрем да се лекуваме, защото така объркваме естественият подбор, съответно еволюцията, които пак Господ е създал. Никакви ваксини, никакви четки за зъби, никакви лекарства, никакви коли, никакви компютри, въобще целият живот, който живеем, защото е изцяло противоприроден. Да си ловим животни, да пазим принципа на естественият подбор и да не спасяваме преждевременно родени бебета, защото противоречи на природата. Щом като детето се е родило в шестият месец, явно е имала нещо предвид майката - природа. Щом като ни е направила с толкова слаба имунна система, значи пак е имала нещо предвид и кои сме ние, че да й се противопоставяме, като се лекуваме?
Всичко, което си изброила, е некоректно, по една единствена причина- обрязването на здраво дете без никакви оплаквания, не е лекуване, нито предпазване от зараза, а садистично рязане на част от тялото му.

Ами то и ти не си коректна, защото аз никъде не казвам подобно нещо? Къде съм писала, че здраво дете е добре да се обреже? Написах, че обрязването е по - хигиенично, обаче чувствителността спада. Написах, ако не се налага по медицински причини няма причина да се прави. Четете, моля.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 11:29 от Bella Anna

# 179

Личен опит - не съм обрязвала, но забелвах. Няма никакви проблеми.

Ама писна ми от това по-хигиенично. Да, в пустинята, като са нямали вода и мокри кърпички.  Или ако ще го учите, че мъжете не се чият там, това накърнява мъжкото им достойнство.

Общи условия

Активация на акаунт