За или против обрязването

• 34 294
  • 267
  •   1
Отговори
# 180
Очаквах че ще има повече обосноавани отговори от личен опит, примерно обрязах детето си и то още го помни, или не може да прави секс, или му окапаха ушите... Ама повечето отрицателни отговори които чух са просто хейтърски от типа не е редно ама само аз си знам защо. Без никакво смислено обяснение. И те така.

Медицината не призовава за обрязване от нямане и какво да правиш, а само ако се наложи.
На други места пък го отричат. Единно мнение очевидно няма.

И това не е вярно. В САЩ и много европейски страни го насърчават.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 11:13 от Bella Anna

# 181
В кои европейски страни насърчават обрязване?

# 182
Те насърчават и химиотерапията, но тя убива повече хора, от колкото лекува! Това в днешно време да се водим за докторите като слепци е много глупаво според мен! Превърнали сме се за тях не в пациенти, чието здраве трябва да се пази, а в клиенти! За жалост аз по лошия начин се научих, че на доктор много доверие не мога да имам освен ако не ми се е доказал, а педиатрите малко трудно се доказват!

# 183
  • София
Мисля, че в БГ няма да се намери педиатър, който да препоръчва обрязване на 10 дневно бебе /какъвто е стандарта в САЩ/. Или въобще обрязване без причина.

# 184
В България, както и в САЩ, нещата имат религиозни и исторически корени. Обрязването е било тотално забранено, правел го е някакъв си ходжа тайно. То и сега има много такива случаи. 

# 185
За хигиената - в днешните условия няма разлика. Ако говорим за хора, които не се къпят, тогава да, но за нашите условия не.
В САЩ също вече намаляват обрязаните, в Европа пък съвсем не е вярно, че се прилага масово  Stop

# 186
Те насърчават и химиотерапията, но тя убива повече хора, от колкото лекува! Това в днешно време да се водим за докторите като слепци е много глупаво според мен! Превърнали сме се за тях не в пациенти, чието здраве трябва да се пази, а в клиенти! За жалост аз по лошия начин се научих, че на доктор много доверие не мога да имам освен ако не ми се е доказал, а педиатрите малко трудно се доказват!

А от кои да се водим? Щом не е от официалната медицина кой да слушаме? Врачки и шамани ли? Въобще не се заяждам стана ми много интересно. Какво да правят онкоболни пациенти, защото аз имам в семейството такъв. Да не се подлага на химиотерапия, а на какво? Всички сте много ербап, но съм сигурна, че като ви дойде до главата, отивате на лекар.

# 187
Работа на родителите е да научат децата за кое каква хигиена се спазва. Рязането на части не оправдава по никакъв начин лошата хигиена. Ако съвсем им го отрежат пък ще е най-хигиченично  Crazy

# 188
Работа на родителите е да научат децата за кое каква хигиена се спазва. Рязането на части не оправдава по никакъв начин лошата хигиена. Ако съвсем им го отрежат пък ще е най-хигиченично  Crazy

Така е, но ако има родители, които си знаят, че са немарливи или не им се занимава, напълно ги разбирам, защо искат да си решат проблема кардинално.

# 189
  • Пловдив

А от кои да се водим? Щом не е от официалната медицина кой да слушаме? Врачки и шамани ли? Въобще не се заяждам стана ми много интересно. Какво да правят онкоболни пациенти, защото аз имам в семейството такъв. Да не се подлага на химиотерапия, а на какво? Всички сте много ербап, но съм сигурна, че като ви дойде до главата, отивате на лекар.

И аз съм против химиотерапията. Баща ми почина от много агресивен тип рак преди няколко години. Ако ще си мерим на кой какво му е било, нека ти кажа, че сме били при най-добрите уж лекари. Тук в България един от така наречените светила в тази област ни обра като стой та гледай. Направо не ми се коментира тази тема, но с едно не мога да се примиря в случая с баща ми. Всички са знаели, че каквото и да правим не му остават повече от 8-10 месеца живот, но това не им попречи да си правят експерименти с него, да приложат всички методи по здравна каса и по плащане в кеш, да си напишат разните проекти по неговия случай, а той да се гърчи от химио и всичките му там глупости. Тези последни 10 месеца живота му бе ад и той го изтърпяваше само заради нас с надеждата, че ще оздравее, че ние няма да страдаме! Ако тези "лекари" бяха казали още от самото начало за какво става въпрос майка ми и баща ми щяха да обиколят света, да изживеят тези последни месеци заедно, да направят неща за които не им беше оставало време преди това. Аз не харесвам лекарите, 90% от случаите те са просто търговци и си гледат интереса.
Така че същото е и с обрязването, да не би да го правят безплатно, на обрязват стотици момченца ей така, защото е по-хигиенично и мислят за тях!? Айде моля ти се , всичко е търговия, със здраве, с влияние, с власт..... такъв е живота колкото и да не ти харесва.

# 190
Добре, хубаво, съчувствам ти напълно. Аз питах каква е алтернативата? Какво трябва да се прави в такъв случай? Да се остави на "природата"? Или какво? Като се разболеем къде да идем?
 Аз не знам нещо в човешкият живот, което да е без пари. Всичко е с пари. Лекарите трябва да работят без пари ли? Друг е въпросът, че специално българските доктори нямат елементарна хуманност и емпатия.

# 191
Пишката я обрязваме за по-хигиенично и по-лесно, а с дупето кво прайм? Mr. Green

# 192
Не акаме.

# 193
  • Ямбол
Пишката я обрязваме за по-хигиенично и по-лесно, а с дупето кво прайм? Mr. Green
Слагаме флеш.

# 194
Аз питах каква е алтернативата? Какво трябва да се прави в такъв случай? Да се остави на "природата"? Или какво? Като се разболеем къде да идем?
 Аз не знам нещо в човешкият живот, което да е без пари. Всичко е с пари. Лекарите трябва да работят без пари ли? Друг е въпросът, че специално българските доктори нямат елементарна хуманност и емпатия.
На природата се оставят нещата, които могат да се разрешат с хигиена. Другите минават "под ножа".

Общи условия

Активация на акаунт