Мнения за Оазис строй Пловдив и техните Оазис /1-7/

• 127 197
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Е, той декември сега започна. Оазис 5 също трябва да получи акт 16 през декември. Малко им идва нанагорно сигурно два обекта в един и същи месец.

# 646
Ми аз като гледам до 10 дни са готови. Но от моя опит когато чаках за моята секция бавенето не идва от тях, а по скоро от общината. То трябва да мине през архитекти, ГРАО, за да изкарат адресните регистрации и разрешителното за обитаване. От там те само го ксерокопират 100 пъти и раздават с ключовете Simple Smile Но като се има предвид, че ще завършат обектите към 20 декември и идват празници, смятам че ще раздават ключовете около 10 януари.

# 647
Аз отправих запитване  кота ще дават ключовете За Оазис 5 първи етап и казаха до края на годината

# 648
А как е изпълнението - качество на строителните работи, материали, дебелина на изолацията, с какви тухли, с какви дограми, какви общи части? Питам, понеже цените в Пловдив за убиец в сравнение със София Rolling Eyes И ако качеството е добро, то човек да мигрира към Филибето направо Grinning

http://oazis.bg/a-oazis/b8/b8-136/

# 649
Черна станция, специално Оазис имат огромен процент общи части.
Иначе се водят ниски цените на м2, но реално не излиза така.

Отделно, че са по страшно много апартаменти и не знам как ще се оправят в бъдеще с етажната собственост. Crazy

# 650
Черна станция, специално Оазис имат огромен процент общи части.
Иначе се водят ниски цените на м2, но реално не излиза така.

Отделно, че са по страшно много апартаменти и не знам как ще се оправят в бъдеще с етажната собственост. Crazy

Така е, напълно съм съгласна и по принцип точно затова аз никога не сравнявам цена на квадратен метър, а само цена за апартамент като цяло. Например в Оазис намерих един апартамент от 105 квадрата общо, точно колкото е и моят, а и е практически идентичен като разположение, но реално всяка една стая от него е по-малка от моите, което го прави доста по-нефункционален. Но пък цената е 2,5 пъти по-ниска Praynig

http://oazis.bg/a-oazis/v8/v8-105/

Иначе разгледах всичко и повечето апартаменти според мен не стават за живеене (спалня с ширина 2,60 за мен е просто недоразумение някакво #Crazy), но двата апартамента от 136 квадрата на цена от 54 000 евро на Акт 14 определено си струват и може да бъдат отлично семейно жилище, та ме впечатлиха и ми изглеждат направо без пари. Затова питах за качеството, защото ако то е лошо цената вече няма да е толкова атрактивна.  Има ли и гараж/гаражна клетка/паркомясто за всеки апартамент?

# 651
Имат паркоместа, доколкото знам.

Иначе има абсолютни безумия, като това Shocked Shocked Shocked

http://oazis.bg/a-oazis/d8/d8-37/

# 652
  • Пловдив

Защо да е недоразумение? Цената е 30000 лв. За студент за 5 год. излиза по 500 лв. на месец. Все едно ще се плаща наем, само накрая ще остане нещо, па било то и "недоразумение".

# 653
  • Пловдив

Защо да е недоразумение? Цената е 30000 лв. За студент за 5 год. излиза по 500 лв. на месец. Все едно ще се плаща наем, само накрая ще остане нещо, па било то и "недоразумение".

Малко са грешни сметките обаче. 30000 лв. струва апартамента, отделно прехвърляне, данъци, отделно ремонт. Това ръбато нещо ще струва много пари, за да можеш да намърдаш някакви мебели по поръчка в него. С всичко, за да влезе да живее ще трябват около 55-60 хил. Плюс това там където се намира Оазис е доста далечко на студентите. За по 600 лв. има големи и обзаведени апартаменти близо до университетите и повечето студенти предпочитат да се съберат 2-ма, 3-ма или 4-ма и да си наемат хубав и голям апартамент, които ще им излиза на месец на човек по 200-250 лв. с тока и водата барабар.

# 654
Вятър и мъгла 60 хиляди... с обзавеждането на тази кутийка стъпва максимум на 40 хиляди...
И съм съгласен с горния коментар. Въпреки всичко дори и недоразумение и кутийка после имаш покрив над главата. Аз съм дал над 40 000 по наеми и нямах нищо насреща. Сега дадох още толкоз ама мисля само за ежедневните си разходи и каквото и да е, мое си е.

# 655
  • Пловдив
Вятър и мъгла 60 хиляди... с обзавеждането на тази кутийка стъпва максимум на 40 хиляди...
И съм съгласен с горния коментар. Въпреки всичко дори и недоразумение и кутийка после имаш покрив над главата. Аз съм дал над 40 000 по наеми и нямах нищо насреща. Сега дадох още толкоз ама мисля само за ежедневните си разходи и каквото и да е, мое си е.

Какви 40 хил.!? Само прехвърлянето и данъка за придобиване ще е около 2 хил.  лв. и то ако е без ипотека. Една баня ти струва най-най-евтина поне 2 хил., уреди, кухня, шпакловка, боя, ел., подове, лайсни, корнизи, завеси(щори), маса и столове и т.н. На 40 хил. няма да се спре.

# 656
Говорим за недоразумението от 38 квадрата. Прехвърлянето е 311 лв. Данъка е нищожен. И да всичко това, което е изброено съм го купил преди 4 месеца и всичко от капарто на оазиса, банковите такси за превода на парите, нотариуса до обзавеждането ми излезе 38 000 всичко!

Е въпрос на вкус де. Някои хора могат да дадат 4000 само за телевизор и 2000 за пералня. Тогава да, може и 100 000 да не стигнат. Но както и да е всеки сам си прави преценката. Който иска да си живее  панелка и да плаща сума ти и пари за наем.

# 657
  • Пловдив
Говорим за недоразумението от 38 квадрата. Прехвърлянето е 311 лв. Данъка е нищожен. И да всичко това, което е изброено съм го купил преди 4 месеца и всичко от капарто на оазиса, банковите такси за превода на парите, нотариуса до обзавеждането ми излезе 38 000 всичко!

Е въпрос на вкус де. Някои хора могат да дадат 4000 само за телевизор и 2000 за пералня. Тогава да, може и 100 000 да не стигнат. Но както и да е всеки сам си прави преценката. Който иска да си живее  панелка и да плаща сума ти и пари за наем.
Да ви е честито тогава. Има хора, които им харесва маломерно жилище. Аз честно казано нямам идея как точно да обзаведа за по-малко от 8 хил. такова жилище, но щом вас ви устройва значи всичко е наред.

# 658
Не акцентирах на квадратурата, а на неправилната форма на помещението, което е единствено, при това.
Отделно, че е сбутано в ъгъла, до асансьора и стълбището. Ни слънце, ни видимост, затвор!

# 659
Здравейте на всички!
Аз имам апартамент в секция Ж на Оазис 4 и още два апартамента в процес на строителство в секция Б на Оазис 6.
Първият го платих кеш още на акт 14 и цената беше наистина много ниска.
Искам да споделя разочарованието си от това, че апартаментът ми в Оазис 4 от външен сега се получава вътрешен със строежа на Оазис 6. Никой не ми беше казал, че там ще строят нещо.
Освен това акт 16 трябваше да е готов преди Коледа, а днес ми казаха, че ще стане към средата на януари. Комисията щяла да прави оглед на 5ти януари
Проблемът ми е, че аз се прибрах от Англия специално за това и исках да измажа, да сложа паркет и обзавеждане и да си намеря майстори за банята.
Днес от Оазис ми сервираха новината, че имало малко закъснение с Акт 16 . Истинският проблем за мен обаче е, че не ме пускат да обзавеждам, защото това било изискване на комисията, която ще приеме сградата.
Разбирам, че такива са правилата, но при положение, че закъсняват с изпълнението можеха да направят компромис и да ме пуснат да ремонтирам. Няма да живея вътре, нито ще правя конструктивни промени.
Провалят ми цялата отпуска и Празниците.
Освен това намерих доста забележки при огледа - входната врата има откъртено парче от ПДЧ панела, липсва декоративна летва от вътрешната страна на касата, останалите врати не са нивелирани добре и первазите им се измъкват с лекота. Има 50 см. пукнатина под прозореца в спалнята. Някой е ползвал банята като тоалетна и вътре мирише и има следи от л***а.
Попитах в офиса дали искат да им кажа за тези дефекти и те ми отговориха, че ще има бригада, която ще огледа всеки апартамент и ще оправят всичко преди издаването. Много се съмнявам обаче тази бригада да оправи всичко за няколко дни, защото вратите са на Диадорс и предполагам, че те ще трябва да ги оправят.
Общо взето с техните закъснения по Акт16 ми развалят целия престой в България и не искам да мисля как ще обзавеждам апартамент от Англия.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 19:54 от sotirov12j

Общи условия

Активация на акаунт