Хайде,декемврийче,покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 3

• 43 947
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Да, под 1:250 се брои за реален риск  Peace Лекарите ще ти го обяснят по-точно. но не се тревожи излишно. Сигурно някой от хормоните ти е бил леко променен, затова се е получило така, въпреки че си съвсем млада.

# 646
Момичета нещо съм си притеснила че напоследък нямам никакъв апетит и в резултат на това до тук съм качила едва 2 кг. В 18 седмица накрая съм и като търся тук по разни калкулатори за моя ръст и тегло ми дава че трябва да съм качила двойно повече към 4. Смятате ли че това може да е проблем и трябва ли да се насилвам да ям повечко?

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 08:22 от Niss

# 647
Niss, и аз бях така! Писах в друга тема и майчетата ме поуплашиха, че така нямало и бебето да е добре нахранено. Аз си питах лекарката и тя каза, че съм си слаба и не очаква да пълнея много и че имало жени, които дори слабеят, а бебетата са си ок Peace Аз съм 21седмица и съм +2,5 кг. Гледай да хапваш повече полезни неща: плодове, зеленчуци, млечни, месо (ако не ти се яде месо, хапвай сурови
ядки, но не фъстъци - съвет от доки).  Hug

# 648
И Аз вече съм в 20г.с и като се теглих съм качила 2-3кг  на различен кантар различно показва. Доктора нищо не каза аз забравих да питам, каза да си пия витамините. Гледам да не ям залъгалки но си ям от всичко. Имам позната така беше до 6 месец и после за 3 месцеа качи 15кг.

# 649
Радвайте се, че не наддавате, след 6-я месец се трупат истинските килца  Peace

# 650
Строго индивидуално е всичко, не съм пълнеела в определени месеци повече лично аз. Темпът ми е бил еднакъв във всеки месец,така отидох да ражда 12 кг +. Мен лично Лекарката ме следи много за килограми и да се качва, но това се отнася до мен,според мен всеки е различен.

# 651
При мен е по-лошия вариант - качвам по 1 кило някъде месечно в началото, да речем досега съм с 5 кила отгоре. Но в 7,8 и 9 месец качвам 10 и нагоре - общо към 18 - 20 кг. за цялата бременност и това е всеки път. Знам, че много глад и инат ме чака после  Sunglasses

# 652
Аз съм в 20 седмица и съм +2 кг. Така се чувствам перфектно, важното е бебето да расте ,а не ние.. 😊

# 653
Дано накрая не качим накуп всички килограми че най-ме е страх от това заради евентуални стрии.

# 654
Здравейте на всички, нова съм във форума и в тази тема и скоро ще я прочета цялата като имам време Wink От Варна съм , на 24 години ( скоро 25) и ми е първа бременност. Терминът ми е на 18 декември. Засега уж докторът казва,че чакаме момче, което много ни радва. Утре пак съм на преглед и вероятно ще се потвърди пола или черпенето на мъжа ми ще стане напразно  Grinning Разбрах ,че има още 4 момичета от тук ( Варна) , едно от които – tinchelina, ми каза за темата и изключително и благодаря  Peace Четвъртък ще дойда на събитието на списание " 9 месеца" и ще ми е много приятно да се запознаем с всички Simple Smile Ще следя с голям интерес темата.

# 655
Аз в първия месец качих някакви килограми (може би 4-5, не съм сигурна), защото нещо ми стана и имах ужасен апетит, а сутрин си купувах по 2 закуски ooooh!. Сега ми е голям проблем да седна не ресторант, по 3 пъти идва сервитьорката,а аз все се чудя и мая, какво да ям, като не ме привлича нищо. Мръвки не ми се ядат,десерти не ми се ядат, любимия ми сладолед го поръчвам и него със зор, салати не искам... абе като някоя лиготия съм, но не е нарочно, просто не ме привлича нищо. Каквото качих през първия месец, това е. Сега се тегля през седмица-две и си държа килограмите от първия месец. Това ме радва, макар че съм сигурна, че скоро ще започна да си качвам, както аз си знам и ще стана майка - слоница  Sad Познавам майки, които за цялата бременност са качвали по 6-7 килограма и имаха съвсем нормални и здрави бебета, не бяха даже дребни. Изключено е да съм от тях. Аз за "Добър ден" качвам килограми по принцип.

# 656
Paula, всичко си е индивидуално, да знаеш. Аз не от добър ден, ами от дишането качвах килограми преди, а сега съм качила само 3, а съм с близнаци. Но важното е на прегледите бебетата да се развиват нормално.
Момичета, аз продължавам с моите "запечени" проблеми😥 Повярвайте ми, пробвах какво ли не и диети к лекарства, лошото е че вече и свещичките не ми действат и може би е нормално, след всекидневно използване три месеца. Направо не знам как да се оправям вече. А ако отида на гастроентеролог, той няма да може да ми направи почти никакви изследвания, а ине може да ми даде почти никакви лекарства. Вече съм не отчаяна, ами не знам ..., а и хемороиди се появиха, абе тоалетната тема ми е ...

# 657
  • Blondeville
За килограмите, и аз писах преди време, че едва  съм качила. Към момента съм около 1.5 килограма отгоре, в 18 седмица и 3 дни.

Бебето се развива съвем добре, миналата седмица петък беше 224 грама, което за тогава си беше съвсем точно.

Аз съм много слаба и никога не съм можела да качвам, а си хапвам според мен нормално. Сега гледам да ям повече сирене, мляко, масло, през ден поне яйца, по 2 пъти зеленчуци на ден да има в менюто, плодове поне веднъж. Проблемът е, че откак съм бременна изобщо не ми се яде месо. буквално се насилвам веднъж в седмицата. Проблемът е, че нещо като не ми се яде точно в момента, направо се насилвам да го ям. Надявам се да почна да качвам скоро по-осезаемо. Иначе бременно коремче си имам, вижда си се се вече ясно, но пусти килограми едва едва се трупат.

# 658
  • София
triangle чай от орехови листа,но първо питай доктора си. Не знам какво да предлагам,което ти не си пробвала. Освен да ни изброиш какво си,и да даваме идеи.

# 659
  • София, България
Носите ли си още старите дрехи или вече си купихте специални за бременността?

Общи условия

Активация на акаунт