Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания се правят при записване в ЖК?
Какви са препоръките за записване в ЖК и изследвания?
Какви изследвания се правят за синдром на Даун и други генетични заболявания по време на бременност и кога трябва да се направят?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания се правят при записване в ЖК?
-
Какви са препоръките за записване в ЖК и изследвания?
Препоръчително е да се запишете в ЖК, който включва безплатни изследвания. Важно е да имате всички необходими изследвания за вашето здраве и това на бебето. Освен това се препоръчва рутинно пускане на стерилна урина. Записването в ЖК е важно, защото осигурява достъп до безплатни изследвания и болнично лечение, ако е необходимо.
-
Какви изследвания се правят за синдром на Даун и други генетични заболявания по време на бременност и кога трябва да се направят?
Изследванията за синдром на Даун и други генетични заболявания по време на бременност обикновено се извършват в края на първото тримесечие, между 11-та и 14-та седмица. Те включват скрининг с биохимичен маркер (BHCG) и се провеждат за оценка на риска от различни генетични аномалии като синдром на Даун, Едуардс и Патау. Тези тестове са важни за ранното откриване на възможни генетични нарушения при бебето.
-
Какви са препоръките за справяне със съвети от близки и роднини?
-
Какво да правя, ако близък роднина спре да говори с мен, след като разбра, че съм бременна?
гадно звучи, ама не вярвам да няма ефект. Може и сутрин на гладно да изпиеш лъжичка зехтин, това не съм го пробвала, но четох, че е много ефикасно. Ако обичаш задушени зеленчуци, направи си броколи и карфиол, със зехтин за по-добър ефект. Всичко това действа и поне е безвредно, а иначе с лекарствата организма свиква и не са все така ефикасни...
Днес тук е бая топичко и ще ползвам слънцето да се попека 
едвам гледам. Аз съм качила 3-4 кг., не съм много сигурна точно колко, защото по принцип съм слаба и не съм си следила теглото преди да забременея. За сега все още ми стават два спортни панталона, купих си и още два /не за бременни/, подариха ми и едни дънки, но още е топло за тях, с блузките нямам проблеми.....а и две рокли си купих. Абе ще избутам лятото и есента.
Да се оплача, че тук е ад под небето (горещина). Излязох само за 5 мин да купя плодове и едва дишам, сърцето ми ще изскочи. Направо е някаква нечовешка жега, човек не може да се покаже навън 
Аз смятам да опитам с екологични (тоест пелени, които се перат) поради две съображения. Знам, че бебето по-трудно отказва нормалните памперси и по-трудно се учи да се контролира, т.к. памперсът остава винаги сух. Другото е от екологична гледна точка - вижда ми се ужасно да се изхвърлят 6-8 памперса на ден, които нито се рециклират, нито нищо. Тук също има такава услуга, за която спомена Каталея, тоест взимат и ти носят пелените прани и дезинфекцирани. Трябва, обаче още да се информирам по тази тема. Със сигурност памперсът е по-лесният вариант и ако видя, че с обикновените пелени е прекалено сложно, може и да си променя решението.
. Даже аз не мога да се позная. Обаче вчера баща ми набързо реши, че в събота ще ми изпраща майстори за дограмата, за да не чакам чак до октомври, когато ще си дойде таткото. И аз така се зарадвах, че още съм една ухилена и щастлива, нямам търпение да започнем от някъде с голямата лудница
. Ако ми кажете, че трябва да отида да си купя рокля, изобщо няма да се трогна. Докторът и вчера не видя пола на бебето, но с тези мои желания за ремонти и нежелание да си купя нищо ново, да се пофръцкам малко, още повече започвам да си мисля, че ще ставам мъжка майка.