Хайде,декемврийче,покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 3

• 43 945
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
triangle, никакви храни ли не ти действат разхлабващо? Круша, чаша мляко с мед, сливи, киви, нектар от кайсии. Примерно пиеш сутрин кафе с мляко и изяждаш една зряла круша  Sick гадно звучи, ама не вярвам да няма ефект. Може и сутрин на гладно да изпиеш лъжичка зехтин,  това не съм го пробвала, но четох, че е много ефикасно. Ако обичаш задушени зеленчуци, направи си броколи и карфиол, със зехтин за по-добър ефект. Всичко това действа и поне е безвредно, а иначе с лекарствата организма свиква и не са все така ефикасни...

Аз отдавна съм с 3/4 дънки за бременни, много са удобни. Имам и дълги. Вчера си купих две много сладки блузки за бременни, но то и нормалните си ми стават, защото имам и широки модели.

# 661
triangle ако имаш къде пробвай от тези старите тоалетни клекала може да се почекнеш и на тази у вас. Ако ти е много трудно това просто си сложи някакъв стол или нещо по високо и си сложи краката върху него по този начин дебелото черво се отваря едни вид не е под ъгъл и работата става без напъване. Може да не стане на мига постой малко при мен винаги действа. Чела съм много по въпросът че точно модерните тоалетни са ни докарали куп проблеми защото само в естесвената поза като при старите тоалетни става най-качествено изчистване на организмът и няма запек и хемороиди. И сутрин на гладно 2 чаши топла вода

# 662
Triangle пробвала ли си сутрин на гладно преведена вода от трици. И за ленено семе има рецепти виж ги, не си спомням точно ядях ли го или преварявах с триците беше преди няколко месец.      А относно дрехите аз си нося още моите, засега. Стават ми.

# 663
 Аз съм качила 8 и само ми се кара докторката, напук, че преди това си бях 45 откакто се помня и не можех да кача нито грам, даже понякога отивах на 43 и се тъпчех направо с храна за да не слабея още. Сега незнам какво става.

# 664
  • Лондон
Здравейте и от мен майчета Heart EyesДнес тук е бая топичко и ще ползвам слънцето да се попека Peace
По повод килограните-не съм се мерила,но по моя сметка съм качила 3-4.Смятам,че за 19 седмица е нормално.Понеже,когато забремменях бях критичнно малко килограми,с талия 58,сега като се гледам определено съм добила по-меки и женствени форми.Е,и целулита е налице,но след като родя ще го изчистя.
Още си ходя със старите дрехи,които  не са ми мн стегнати в талиията,но панталоните,,които ми бяха по мярка в талията,сега ме стискат.Опитвам се да се храня максимално здравословно,макар че някои неща мн ме изкушават..
Хубав ден на всииччки майчета Heart Eyes

# 665
Ох, момичета, благодаря ви за съветите, но всичко пробвх вече и не става и не става, като почнем със сливи, круши, сладко от розо, чай от рози, киви, ленено семе, зехтин, вода с мед, вода с лимон и мед, салати, фибри Хуск, Дуфалак, таратор, овесени ядки с кисело мляко, всяко по отделно, комбинация от няколко, нищо, нищо не действа. Аз съм свикнала всеки ден и така и не можах да преглътна неходенето по няколко дни и за това всеки ден със свещички, но вече и с тях ми е трудно, та не знам как ще зкарам до края. ooooh!

# 666
Здравейте момичета, набързо да мина, че с това чистене и на работа -  #Crazy  едвам гледам. Аз съм качила 3-4 кг., не съм много сигурна точно колко, защото по принцип съм слаба и не съм си следила теглото преди да забременея. За сега все още ми стават два спортни панталона, купих си и още два /не за бременни/, подариха ми и едни дънки, но още е топло за тях, с блузките нямам проблеми.....а и две рокли си купих. Абе ще избутам лятото и есента.
Утре пък съм на зъболекар, че ми падна една пломбичка и малко се притеснявам, някоя от вас ходила ли е, какви медикаменти са разрешени.....аз без упойка не съм сядала, но май сега ще трябва...!!??

# 667
Как сте момичета  Hug Да се оплача, че тук е ад под небето (горещина). Излязох само за 5 мин да купя плодове и едва дишам, сърцето ми ще изскочи. Направо е някаква нечовешка жега, човек не може да се покаже навън   ooooh!

triangel, направо ти съчувствам мила. Никога не съм имала този проблем, нито сега по време на бременността, но си представям какво е. Имам една приятелка с такъв проблем, и при нея нищо не помага. Просто незнам какво да ти кажа , щом нищо от изброеното не помага Confused

Да се включа по темата с теглото, че ми е болна. През първите 2-3 мсеца бях свалила 2 кг, а сега през последния съм качила 5!!! Направо незнам какво става. Имам общо 7 кг досега и ги качих за отрицателно време. Също обаче и корема ми се позаобли видимо чак през последните 10 дни. Не съм променила начина на хранене, единствено нямам достатъчно движение, а преди спортувах. Направо се плаша какво ще стане до края. Лекарката ми каза, че трябва да кача между 12 и 17 кг, а аз до тук имам 7  ooooh! В четвъртък бях на преглед и ми каза, че може да е задържане на течности, т.к. аз пия много (4-5л на ден). Каза, че по време на бременността приемът на прекалено много течности може да ги задържи в организма  Shocked Не съм го знаела. Същото важало и при прекомерно движение и натоварване (при мен не е това) и ми препоръча да намаля водата на 1,5л на ден, което е супер малко за мен и под 2 не успявам да падна, както и да изчакам с фитнеса поне още седмица, за да видим дали ще има ефект. Мерих си глезените, обаче и са си съвсем същите както преди да забременея, пръстите също, не виждам да имам оток. Моята приятелка също се чуди къде са тези 7кг, единствено коремът ми е закръглен  Rolling Eyes Относно дрехите - в началото на юни си купих няколко рокли (нормални, не за бременни) и си нося тях. Едната единствено в гърдите вече ми стяга. Дрехите от преди да забременея също ми стягат в корема и гърдите. Имам един много лек летен панталон, който беше с много стегнат ластик. Смених ластика с връзки и сега най-спокойно си го обувам. Други дрехи засега не смятам да купувам, чак като ми отеснеят тези. Тялото се променя и няма смисъл, предварително незнам как ще изглеждам.

Да кажа за прегледа в четвъртък - правихме т.нар. пред-морфология (тук така се води), а следващият месец е морфология. С бебчето всичко е наред, потвърди се пола - момиченце  Heart Eyes Измислили сме име и така си го наричаме. Беше супер подвижно, както винаги, отваряше и затваряше уста като рибка и си смучеше палчето. Сега да кажа и това, което ме ядоса. Реших да попитам как стои въпроса с раждането (знам, че е  рано но има защо да питам отсега). Казахме към коя болница сме се насочили и ни препоръча две имена, при едно от които наша позната ражда (секцио по мед.показания) и е доволна. Щом казах, обаче че държа на секцио ми каза, че не била сигурна, че щели да се съгласят. Ама защо държа, млада съм още, спортна (предполага се, че е по-лесно в такъв случай), да отида на курсове и да се подготвя психически. Незнам защо след като познавам себе си и съм убедена как ще съм по-спокойна някой трябва да ме убеждава в обратното. Най-малко пък искам да посещавам курсове, на които ще се уча как да понеса мъките. Наясно съм, че и секциото боли после, но в този ден така ще бъда по-спокойна и за бебето и за себе си. Не твърдя, че това е по-добрият начин, но за мен и моята нагласа е и ме вбесява как се опитват да принуждават. Има пък доста жени, които трябва по показания да правят секцио и тогава тръгват да убеждават, че това било по-сигурно. Защо, ако състоянието го позволява човек да не може да избере? Съжалявам, че така се разпрострях, но ме притеснява това нещо вместо да съм спокойна. Винаги съм знаела, че ще родя секцио и просто няма да се примиря. Мъжа ми пък не иска частна клиника, т.к. не били оборудвани за спешни случаи, всъщност всички така казват. А, и още нещо - гинеколожката каза, че при мое настояване за секцио може да ми поискат документ от психиатър, че имам фобия от контракциите, но не ми го препоръчвала, т.к. може да е проблем после за работа например. Ама вие представяте ли си, за да имаш право да избереш, трябва да ходиш и да се правиш на ку-ку, бясна съм  Close

Да кажа и аз за памперсите въпреки, че има много време  Simple Smile Аз смятам да опитам с екологични (тоест пелени, които се перат) поради две съображения. Знам, че бебето по-трудно отказва нормалните памперси и по-трудно се учи да се контролира, т.к. памперсът остава винаги сух. Другото е от екологична гледна точка - вижда ми се ужасно да се изхвърлят 6-8 памперса на ден, които нито се рециклират, нито нищо. Тук също има такава услуга, за която спомена Каталея, тоест взимат и ти носят пелените прани и дезинфекцирани. Трябва, обаче още да се информирам по тази тема. Със сигурност памперсът е по-лесният вариант и ако видя, че с обикновените пелени е прекалено сложно, може и да си променя решението.

Момичета, давайте да мислим заглавие за новата тема, че тази почти сме я приключили.

# 668
Пепи*мам, арсен не може да ти слагат. Аз бях за две паднали пломби преди седмица. Два пъти ми слагаха лекарство и на двете дупки и после ги пломбираха. Ти като си кажеш, че си бременна, те си знаят, какво не може и не трябва. Лекарството от хром, бром и не знам си какво може. Пожелавам ти да минеш всичко безболезнено.  Hug

За дрехите - още не съм си купила нищо и ако продължава да ми е толкова досадно обикалянето по магазини, харесването, избирането и изобщо целия процес по пазаруването, май няма и да си купя нищо Crossing Arms. Даже аз не мога да се позная. Обаче вчера баща ми набързо реши, че в събота ще ми изпраща майстори за дограмата, за да не чакам чак до октомври, когато ще си дойде таткото. И аз така се зарадвах, че още съм една ухилена и щастлива, нямам търпение да започнем от някъде с голямата лудница Grinning. Ако ми кажете, че трябва да отида да си купя рокля, изобщо няма да се трогна. Докторът и вчера не видя пола на бебето, но с тези мои желания за ремонти и нежелание да си купя нищо ново, да се пофръцкам малко, още повече започвам да си мисля, че ще ставам мъжка майка. Simple Smile))  Тя темата ще свърши след още ден-два писане, а аз още няма да си знам пола на бебока. Толкова хора около мен се вълнуват и само пола ги спира да започнат с пазаруването и подаръците Joy

Да ви се оплача, забраниха ми изцяло да чистя и да вдигам каквото и да е. Пълно пазене, ако не искам при следващия преглед да ме приемат в болница, заради контракциите. И сега се чувствам като някоя лигла, защото ще трябва да намеря някой да ми чисти в този малък апартамент. Почти се примирих. Утре ще ми дават телефон на фирма за почистване  Sad

# 669
Anastasiya, радвам се че си добре! 
Тоя моя случай е неспасеям, ще стискам зъби и това е, важното е бебета да са живи и здрава, после ще се оправям някак.
Относно секциото, мисля че само в Бг е така широко разпространено да правиш секцио и по желание, там при вас, доколкото знам от майка ми, здравната система е съвсем различна. В държавните болници мисля, че трябва да имаш медицински показания за секцио, иначе не знам дали ще се съгласят. А явно частните клиники нямат неонатология, както е и тук. На мен от клиниката в която ходя, ми казах, ако има нещо спешно преди 36 седмица, да отивам директно в Майчин дом. А аз си мислех че като е частна, че и по репродуктивно здраве, няма да имам проблеми.
Тук се прави секцио по медицински причини, ако имаш проблеми с очите и има опасност от отлепване на ретината при напъване. Питай дали и при вас е така и ако да, виж дали някой частен офталмолог може да ти издаде такова медицинско, че това да се изкарваш психично болен, не си е работа.

# 670
triangel, благодаря ти за идеята! Дано мине този номер с офталмолога, ако по друг начин не се съгласят. Смятам още през септември да потърся лекар от онази болница за консултация и да търся варианти как да стане. Тук наистина са против секциото без мед.показания и дори повечето жени предпочитат естественото, а се страхуват от секцио. Наша позната имаше рискова бременност, близначета заченати ин витро. За съжаление изгуби едното през първите месеци и макар, че е почти 40-годишна пак си роди по естествен път. Тоест правят го, просто трябва да намеря точния лекар  Tired

Редактирам се: имам една италианска и една американска книга за бременност, и в двете пише, че макар да не бива да се взима с лекота това решение, ако секциото ни прави по-спокойни, имаме право сами да изберем. Това имах предвид, че се прави и трябва да намеря точния лекар.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 16:32 от Anastasiya_S

# 671
Анастасия разбирам че искаш секцио и не ми е работа да се меся просто някак оценям как в другите държави извън България все още мислят кое е най-доброто за майката а не кое е най-доброто за лекаря. В България като раждаш на частно само да искаш секцио го получаваш даже много лекари едва ли не плашат майките от проблеми за да къндисат на секцио, има и разни топ лекари които не се занимават с нормално раждане защото не им се занимава да те чакат имат си графици и ти си поредната която ще срежат за 15 минути и си прибират сумичката.

България е на първо място в Европа по секцио (цитирам от статия "Повече от 40 на сто от българките раждат със секцио, а в частните болници процентът достига 70 – 85")и това само показва какъв тип пазарно-ориентирана медицина се развива у нас.  Та не го казвам за да те разкъндардисвам или нещо такова но просто се дразня как е у нас и как е по света и за каква хуманност става въпрос като тук гледат само как да си приберат парите по най-бързия начин. Не че няма и свястни лекари ама напоследък са все по-малко

# 672
Леле, момичета, май само един ден не съм проверявала темата...или половин, а три страници вече,  докато го изчета... Simple Smile Не помня кое първо и кое второ се коментира та карам по спомен на това, което прочетох:
Anastasiya_S относ о секциото -повечето ми приятелки родиха секцио и не по задължение, а по желание. Всичкитеобаче през цялото време бяха убеждавани отлекаритеим да е естествено раждане- и тогава дискутирахме и умувахме защо напъвати се инатят. Чудехме се дали не взимат повече пари ако е естествено, но за тях е без значение,така че така и не стигнахме до някакво заключение...това е-ще те убеждават до последно. Другото, което е-всели наистина е различен, но всички те се възстановиха бързо и без проблем от секциото. Това дето го разправят,че не можеш да си носиш на ръце детето и т.н. поне при тях не се случи (просто аз не знам такъв случай, не казвам, че няма). Аз например имам страх от упойката за секциото,  защото много трудно ме хваща упойка и изпитвсм параноичен страх, че ще усещам всичко без да ме е хвснала упойката. И колкото и да ми говореха моите приятелки, че няма как да не ме хване и т.н. ,мен си ме е страх-още е дщрано но ако все пск ми кажат, че не мога естествено ща не ща ще трябва да мина през това. Приеми, че май ще трябва наистина да минеш през какво ли не и дори оправдания, но щом така ще се чувстваш по-добре майната им на всички и просто не им обръщай внимание, а че е дразнещо да ти дуднат на главата нон стоп-спор няма. Wink
patencet0_ относно БХ не се притеснявай въобще, защото от притеснение най-много нещо друго да си усложниш. Да,  аз имам приятелка (една от горните, които раждаха секцио както споменах) на която по същия начин и излезе скрининга -на нея направо си и казаха, че има висок риск и пак на първия скрининг като при теб - в резулалт тя изпадна в паника и не можа да се успокои през цялата бременност ( да вметна че не искаше да прави аборт заради резултата, защото беше направила умишлен точно преди тази бременност и след като пак забременя веднага след това беше като знак, че не трябва да го маха, а и вече щеше да е проблем в бъдеще ако иска деца) и когато роди въоще не и тръгна кърмата-вече не помня дали беше нейно заключение или на лекаря, но подобна тревога до края на бременността е голямо бреме и наистина по-добре ско трябва иди и при друг лекар само за да се поуспокоиш, но бъди сигурна, че трввогата ти само пречи, така че опитай наистина да не рревожиш себв си и бебчо! Simple Smile Сигурна съм, че всичко ще е наред- предполагам се подразбираше,  че и на моята приятелка момиченцето се роди здравичко и мищо му нямаше, сигурна съм, че и при теб ще е така. Simple Smile
Niss днес ми се обади моя приятелка в близо 8-ми месец,  също че не наддава та относно храненето, стига бебето да се развива добре и да получава всичко необходимо, това че ти не наддаваш, може само да те рсдва,че аз пък наддавам обратното -много бързо. Ако лекаря ти е казал,  че за съответната г.с. детето се развива нормално няма проблем. Проблем е ако се развива с изоставане повече от две седмици и дори тогава е проблем дотолкова,  че трябва просто насила да хапваш някои неща,  които ще ти препоръча лекаря, което ако се наложи -дигурна съм че ще направиш, но няма повод за притеснения според мен. Как мен нвкой не ме накара да ям повече за да наддам-на мен ми казват, че сигурно съм с близнаци като ме гледат как вървя, та аз от това се депресирам, но пък ме радва ,че бебето се развива нормал о и с това се успокоявам.
triangle щях да ти кажа мюсли да пробваш и трици, но виждам,че си писала чв си пробвала, така че стискам палци да се подобри състоянието ти, аз знам какво е, преди години бях така бвз да съм бременна и е много неприятно-меко казано. Ако намериш лек сподели, защото не се знае и с напредването, може и при други да се появи подобен проблем, та всякакво инфо ще е полезно.
Paula C.M.N. аз знам пола при нас ,но още не смея да купувсм, само слушам истории как през цялото време някои майки са виждали момиче, пък после се оказало момче и обратното, та ще изчакам още поне 2-3 пъти да ми потвърдят,че е момиче, а дотогава ако харесам нещо-ще гледам да са неутрални цветове (те така или иначе повече ми харесват от розово или синьо). Относно baby shower-а аз мога да ти сподел,, защото преди близо две години правих два такива. По принцип шауъра се прави от приятелки на бъдещата майка. Може и сама да си го организира,но както бяха дадени мнения по-горе -най-вероятно би било изтълкувано грешно, че прекалено събития и излишни се правят. Аз го правих за двете ми най-близки приятелки. Няма нужда да е 2-3 месеца преди раждането-за едната го направих 1 седмица преди раждането(плана беше да е две седмици, нооо бебка там беше взела решение да ги изненада по-рано), а за другата ,понеже тя беше сигурна че и на нея ще направя (тъй като присъства на шауъра на първата, а термините им бяха през 3 месеца) -нарочно го направих 1,5 месеца преди термина и ,за да успея и нея да изненадам. По принцип не пречу и мъже да бъдат поканени, но ако се спазва шауъракактоси се прави-не се канят, а и честно казано на тях многобързо ще им писне, защото се говори само за раждания бебета и т.н. и все пак бъдещата майка е център на вниманието, а те едва ли биха го спазили и най-вероятноще си говорят някакви съвсем други неща незасягащи предстоящото събитие. Аз лично поисках помощ от мъжете им и от майките (но само защото знаех, че ще го пазят като изненада), например едната още не си беше взела столче за хранене ,но не защото нямаше възможност или време, а защото мъжа и знаеше, че вече сме и взели компанията и нарочно се правеше на ударен като обикалят и какви ли не глупости измисляше. А иначе относно менюто - имаше сладко и солено, на хапки примерно или както го решитена момента. Направих и двста шауъра вкъщи и ги викнах все едно идват за да пием кафе (е при втоарата приятелка трябваше да се правя на маймуна за да не се усети какво и готвя).Аз обожавам да се занимавам с такива неща и честно казано и на двата шауъра на мен любимия ми момент беше при влизането в стаята -изненадата и радостта на лицата им. Защито иначе поводи за събиране бол, но както и те ми казаха след това -факта ,че някой е направил нещо такова за теб без да го молиш или караш е било най-хибавия им подарък. Не знам как ще ви прозвучи - егоистично или....и аз не знам, но аз от близо година не съм си в София,където са всичките ми приятелки и това адски много ми пречи и липсва,особено в този момент когато имам нужда от тях и затова може би ми е много голям кеф всеки път като влизам туки обменяме информация и съвети. Охх май ви досадих вече, но дано е била полезна информацията! Simple Smile

# 673
Нисче, те освен че са малко свестните лекари, вече са повече търговци отколкото нещо друго. А пък и при нас,в държавна или частна болница, раждането си го плащаш, просто в едната плащаш малко повече. Лекарите тук, гледат на пациентите си като работа и нищо повече. Е, разбира се, като навсякъде има и изключения, но са малко. Няма никаква хуманност, никакво човешко отношение, че не си отишъл защото няма какво да првиш вкъщи, а отиваш с проблем и то здравословен. Даже и връзките и парите не вършат работа понякога. Абе темата е обширна, не искам пак да се ядосвам, че ми е омръзнало. Ако мога да не плащам здравни осигуровки, един лев няма да видят от мен. Тъй или иначе си плащам за всичко, до сега един лев от тези осигуровки не съм ползвала. Добре че имам възрастна баба, та поне тя да се възползва от тях. Crossing Arms

# 674
  • София, България
Току що се прибрах и аз с първите покупки за бебка. Няколко много сладки бебешки бодита, всичко яко розово, не ми се мисли ако са объркали пола.  hahaha

За секциото - и в България няма начин да се ражда по Здравна каса, ако не е по медицински причини. По желание е само платено, така че Анастасия, то и тук е като при вас, ако нямаш медицински показания за секцио, си ходиш да си плащаш. Аз не знам какво искам, май повече клоня към секциото. Надявам се и лекарката така да каже, защото ще ми отпадне една дилема.  Laughing То има голям шанс, според мен да съм със секцио, защото съм на 36 и супер слаба. Не знам, ще видим.
Страх ме е ужасно и от двата вида!!!
Аз, както споменах, сигурно ще раждам в Щерев, защото докторката ми изражда и там, още не сме го обсъждали, де. Четох на сайта им за секциото и там подробно описват, че режат само кожата и после някак разтварят мускулите на корема, а не ги режат, за да има много по-бързо възстановяване. Вие чували ли сте за тази техника, предполагам че масово се прави секциото така или бъркам? Вижда ми се много готино, че не режат мускулите.

Сега за количките - напоследък се заглеждам като си ходя навън. Скъпите е ясно - ама наистина изглеждат малки, като пластмасово яйце в Киндер яйцата. Няколко пъти ми правят впечатление количките Cangaroo , че изглеждат много здрави и ги проверих, не са скъпи. Препоръчвате ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт