Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания се правят при записване в ЖК?
Какви са препоръките за записване в ЖК и изследвания?
Какви изследвания се правят за синдром на Даун и други генетични заболявания по време на бременност и кога трябва да се направят?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания се правят при записване в ЖК?
-
Какви са препоръките за записване в ЖК и изследвания?
Препоръчително е да се запишете в ЖК, който включва безплатни изследвания. Важно е да имате всички необходими изследвания за вашето здраве и това на бебето. Освен това се препоръчва рутинно пускане на стерилна урина. Записването в ЖК е важно, защото осигурява достъп до безплатни изследвания и болнично лечение, ако е необходимо.
-
Какви изследвания се правят за синдром на Даун и други генетични заболявания по време на бременност и кога трябва да се направят?
Изследванията за синдром на Даун и други генетични заболявания по време на бременност обикновено се извършват в края на първото тримесечие, между 11-та и 14-та седмица. Те включват скрининг с биохимичен маркер (BHCG) и се провеждат за оценка на риска от различни генетични аномалии като синдром на Даун, Едуардс и Патау. Тези тестове са важни за ранното откриване на възможни генетични нарушения при бебето.
-
Какви са препоръките за справяне със съвети от близки и роднини?
-
Какво да правя, ако близък роднина спре да говори с мен, след като разбра, че съм бременна?

,понеже на по-голямата част от нас втората ФМ предстои,има ли такива,при които е минала?Какво ви казаха?Горе долу като размери какви бяха бебетата?Моята ФМ предстои на 26.07.и се вълнувам много!Още повече,че предстои да разбера и пола ,вълненнието е двойно 
Не можех да заспя и пуснах някакъв филм по Бтв за някакви индийци и като убиха детето, само защото баща му е мюсюлманин, като ревна майка му... и аз два пъти повече от нея ревах. И сега съвсем не мога да заспя, защото и контракции получих от рев. Не стига, че не гледам тв по принцип, ама и на такива драми да попадна. През почивните дни само лежах заради контракции за първи път в живота ми и се пазя, а днес цял ден бях една прежълтяла... Повече никакви филми. А какво да правя при контракции? Ако не ми минат до утре, ще ходя при доктора, но вие имате ли някакви съвети за такива случаи?

Надявам се, че ще ти е удобна, защото не е от най-леките (13-14 килограма е). Но е страхотна, според мен.
Само се чудя, какво още да организирам като начало на ремонта. Нямам търпение
. Още не съм отишла да си купя бебешкия дневник и вече ще се набия сама, че и с това не ми се занимава. Аз ще забравя, кога ме ритна за първи път и т.н, докато го купя.
. От всичките ми близки приятелки, само аз съм с такъв ентусиазъм, а приятелките ми не можех да ги навия. Исках да им подарявам фотосесия, при което абсолютно отхвърляха идеята и забелязвам, че не са само те така, ами доста мами не приемат добре идеята. Аз големи планове си правих, да си направя две бременни фотосесии и след това с новородено бебе, но още не съм се захванала с това. Всичко ми е досадно, егати периода. Иначе идеята за снимки на бебешкото парти е добра, хем ще има красива тематична декорация, хем мама ще е наконтена така или иначе, ще има и приятелки наоколо, всички ще са весели, усмихнати, с подаръци и изобщо снимките ще си станат супер. Аз на много оживени места не искам фотосесии, защото ще ме е срам да залягам по полянки и градинки, но в природата също ще е добре. Иска ми се да направим една и с таткото, тъкмо тогава ще съм много бременна и ще ни остане много хубав спомен. Дай Боже всичко да е нормално, че така съм се притеснила с тези болки и контракции. Ама аз до сега не разбрах, какви са неразположенията при бременност, нито гадене съм имала, нито нищо. Дойде момента да се пазя и дано да се опазя 
, което много ме дразни. Аз съм израснала на бели стени с много красиви картини. Друго не възприемам за мой уют и ми липсват. Водя преговори с баща ми от много време, да подберем картини и за този апартамент, да им сложим рамки и хайде по стените. Ама все не опираме до това. Понякога ми предлага някакви гоблени да ми даде